В даній темі прохання обговорювати та ділитися інформацією стосовно відмов у погодженні проектів відведення. Ми зможемо коментувати зауваження наших шановних "експертів" та у разі "сліпих" зауважень коментувати їхні дії. Я думаю, що дану тему також будут переглядати представники Держгеокадастру та приймати відповідні рішення на дії своїх колег.
Відправлено через 3 хвилини 36 секунди:
Ну почнемо!
actek писав: Також правильне зауваження що кутові і лінійні невязки не повинні бути по нулям, згадуєм пряму геодезичну задачу, це в любому випадку неможливо при "реальному" режимі прокладання теодолітного ходу, а не "офісному"
Інструкція з топографічного знімання, п.5.1.17 - допускається прокладання теодолітних висячих ходів. Не буде що та з чим порівнювати. Так, помилка не "0", а відсутня. По суті однаково, але не для геодезистів. morgayu Чи помилка? Не бачив відомості ходу - невідомо.
sirenko_s_a писав: Нафіг тоді проект, коли уже буде визначений кад номер по тех документації???
Определяется код КВЦПЗ, насколько я понял речь идет о землях сельхоз нахначения. При инвентаризации была определена категория земель но не определено конкретное целевое.
Кремень писав: Інструкція з топографічного знімання, п.5.1.17 - допускається прокладання теодолітних висячих ходів. Не буде що та з чим порівнювати. Так, помилка не "0", а відсутня. По суті однаково, але не для геодезистів. Чи помилка?
В любом случае при проложении теодолитного хода возникают избыточные измерения, например, прямо и обратно измеренная линия, углы наклона (зенитки), т.е. будут поправки в измерения... А если есть поправки в измерения, то оценка точности (пускай даже по внутренней сходимости) не будет равна нулю... А еще прибавьте точность взаимного положения исходных пунктов... Отсюда вывод - наличие в качестве СКП нулей говорит о том, что в поле никто не ездил...
В заключении шла речь не про СКП или внутренний контроль измерений, а про ошибки оформления ведомости. Насколько понял, то самое место, где сравнивают "практическую" с "теоретической". Некоторые программы так смело и пишут-"ошибка-0" :) И это не идеальная точность, а возможная отсутствие одной из величин. А значение СКП отображается в другом месте. Нисколько не исключаю вероятность "камерального" хода. Хотя за время практики довольно забавные околонулевые значения бывали.
А если предметно-то не видно самого предмета (ведомости хода)-нет смысла его анализировать. Без ведомости спор носит только теоретический характер.
Это просто ЖЕСТЬ, по другому не скажешь. facepalm Анархия продолжает процветать. Я думаю надо срочно отправлять скан этого "высновка" в главное управление, пускай полюбуются. Если молчать то завтра такие замечания будут в каждом проекте.
В мене 2 проекти плавають в просторах електронного документооббігу один 32 дні (разом з вихідними) інший 18 Splyu .
В районних ДГК нажаль нічого зробити неможуть
Скажіть, будь ласка, чи хтось подавав ділянки (з масиву чи ідентичні проекти), що Вам відписали різні експерти. Чи одинакові зауваження чи одинако позитивно погодили проекти?
Відправлено через 43 секунди:
ПиратФлинт писав: В мене 2 проекти плавають в просторах електронного документооббігу один 32 дні (разом з вихідними)
3 проекти у власність. Ідентичні. Одне садове товариство. 3 відмови facepalm
У всіх трьох проектів відмови різні.
Про що це свідчить? Мета одна - валити. Просто валити і все.
1. Гуменному не сподобалося непогодження межі з іншим СТ
2. Блудовій не сподобалися грунти. Вірніше їх відсутність. + різні форми угідь в різних місцях (ну тут затупили, не підправили в пояснювальній на КВЗУ)
3. Малаю не сподобалася угіддя 014.00 і невідповідність статті 47 ЗКУ ( facepalm )
Проекти всі вже 2 роки проходять кола пекла (скоро річниця буде). Їх вже держгеокадастр "губив". Довелося збирати копії документів починаючи з обласного (а те в свою чергу не могло довго й нудно знайти свої ж копії Наказів) і заново...
!
Повідомлення з: Denver
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
ось як я описала в проекті геодезичні роботи. Можливо щось не те, що потрібно ще дописати, та розписати, але завжди так писала і всім підходило:
__________________ виконав геодезичні роботи в період з _______ р. по ________ р. з кадастрової зйомки земельної ділянки за адресою:_________.
Замовник: _____________.
Польові та камеральні роботи виконав сертифікований інженер – землевпорядник: __________.
Для лінійних та кутових вимірів використовувався електронний тахеометр Trimble M3 № 131113.
Горизонтальні кути виміряні двома круговими прийомами, в якості візирних знаків використані штативи с візирними марками. Лінії теодолітних ходів виміряні в прямому та зворотному напрямках. Електронний тахеометр Trimble M3 № 131113, пройшов метрологічний контроль 30 травня 2014 року та визнаний гідним до використання.
Для побудови планової основи використана GPS мережа. Врівноваження геодезичних мереж здійснювалась програмою „GIS6”.
Ваги вимірювань встановлювались до відповідності з середніми квадратичними похибками кутових та лінійних вимірювань, вирахуваних по повздовжнім та поперечним похибкам витягнутих ходів.
Відомість обчислення координат точок теодолітного ходу додається.
Висотна знімальна основа не будувалася із-за її непотрібності.
Геодезичні роботи виконувались у СК 63.
З точок ходу методом полярної зйомки виконана прив’язка кутів поворотів меж земельної ділянки, будівель та споруд, угідь. Всі необхідні лінійні вимірювання виконані 50-метровою стальною рулеткою.
Орієнтовна площа земельної ділянки складає : ________ га.
Контроль топографо-геодезичних робіт та приймання результатів проводився сертифікованим інженером – землевпорядником: ___________.
Технічний звіт про виконання роботи складено в 2 примірниках: 1-й примірник в архів ________________, 2-й примірник замовнику. В примірнику, що зберігається у виконавця, знаходяться польові матеріали (файл тахеометра, абрис).
За результатами контролю і приймання встановлено, що роботи виконані в повному обсязі, в відповідності до вимог нормативних документів:
• Інструкція з топографічного знімання у масштабах 1:5000-1:500. ГКНТА - 2.04-02-98, Київ, 1999р.
• Умовні знаки для топографічних планів масштабів 1:5000 - 1:500, Київ, 2001 р.
• Інструкція про порядок контролю та приймання топографо-геодезичних та картографічних робіт. Головне управління геодезії, картографії та кадастру, 2000 р.
• Основні положення. ГКНТА - 1.04-01-93, К, 1993р.
• СГТМ-90
Отож бо й воно. Ви своїх розбалували вони вже привикли і не шарахаються від розумних слів на відміну від нерозбалуваних "ЕКСПЕРТІВ". А не вистачає валідолу. Я своїм якось показав справжню відомість вирахування площі земельної ділянки, то вони сказали заховати і нікому не показувати. .
Я б ще зрозумів якби це була топографічна зйомка, а не проект відведення ЗД для бабусі під огірочки.
Відправлено через 10 хвилини 2 секунди:
Aximas писав: Определяется код КВЦПЗ, насколько я понял речь идет о землях сельхоз нахначения. При инвентаризации была определена категория земель но не определено конкретное целевое.
Тобто Ви хочете сказати, що якщо земельну ділянку в 100га з кадастровим номером і цільовим, а точніше категорією 01, передати у власність 50 громадянам то її треба поділить на 50 ділянок визначити 50 кадастрових номерів залишити використання 01, а потім зробити ще 50 проектів відведення.??????????
Ні не треба, поділ , реєстрація держ власності на сформовані ділянки , та передача наказом у власність , цільове призначення встановлюється відповідним наказом, все просто.
ПиратФлинт писав: Тобто Ви хочете сказати, що якщо земельну ділянку в 100га з кадастровим номером і цільовим, а точніше категорією 01, передати у власність 50 громадянам то її треба поділить на 50 ділянок визначити 50 кадастрових номерів залишити використання 01, а потім зробити ще 50 проектів відведення.??????????
Вы знаете другую процедуру определение кода КВЦПЗ для земель сельхоз назначения, нежели на основании проекта?
Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
yurats писав: цільове призначення встановлюється відповідним наказом, все просто
Никто и не говорил что чото-то сложно, конечно же приказом но только пиинятым на основании землеустроительной документации, в данном случае проекта.
ПиратФлинт писав: Тобто Ви хочете сказати, що якщо земельну ділянку в 100га з кадастровим номером і цільовим, а точніше категорією 01, передати у власність 50 громадянам то її треба поділить на 50 ділянок визначити 50 кадастрових номерів залишити використання 01, а потім зробити ще 50 проектів відведення.??????????
Саме так зараз і відбувається. Звідси і проекти-близнюки
yurats писав: цільове призначення встановлюється відповідним наказом, все просто
:shock: ёпс... какая простота!!!! А мы тут проекты, розделения... А оказывается это наказом делается!!!!
Вы точно эксперт? facepalm
Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
ПиратФлинт писав: земельну ділянку в 100га з кадастровим номером і цільовим, а точніше категорією 01, передати у власність 50 громадянам то її треба поділить на 50 ділянок визначити 50 кадастрових номерів залишити використання 01, а потім зробити ще 50 проектів відведення
До недавна все це робили в межах одного проекта (і не бачу в цьому нічого поганого, навпаки). Але "світлі" голови вирішили "вдосконалити" процедуру і тепер нажаль саме так
ст. 79 ЗКУ Земельна ділянка - це частина земної поверхні з установленими межами, певним місцем розташування, з визначеними щодо неї правами.
ст. 79-1 ЗКУ Формування земельної ділянки полягає у визначенні земельної ділянки як об'єкта цивільних прав. Формування земельної ділянки передбачає визначення її площі, меж та внесення інформації про неї до Державного земельного кадастру.
Формування земельних ділянок здійснюється:
шляхом поділу чи об'єднання раніше сформованих земельних ділянок;
Тепер поясніть мені темному встановлення конкретного виду використання земельної ділянки не абстрактне 01 а конкретно 01.03 чи 01.02 це не є визначення права.
ділянка формується шляхом поділу, визначається кадастровий номер, встановлюється вид використання який і визначає можливість виненкнення тих чи інших прав щодо конкретної земельної ділянки. Документація розробляється не на підставі заяви "дяді Васі" чи "по моему хотению, по моему велению", а на підставі наказу. Такими темпами дійдемо до того, що обласне управління взагалі не має права землі роздавати так як в нього не посвідчено право власності чи користування 5+5=?
Все ок писав: щось я такого взагалі не припоминаю що б таке десь було написано, може ще скоро в ГУ будемо їздити межі погоджувати
А я вот поехал. Участок за межами нас. пункта, но в границах горсовета. Архитектор (подписывает за горсовет) отказался - за границами города. Держгеокадастр тоже не захотел. Послали письмом в ОГА, посмотрим, что из этого выйдет.