GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Програми, які допомагають нам у роботі. Бажаєте рекламувати свій бізнес? Ставайте сонсором вказаного розділу.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!

Чому ГІС6 не підтримує формат трансформаційного поля *gsb Ntv2?

Я не знаю.
8
28%
Розробник не зацікавлений в розвитку програми.
5
17%
Для чого цей файл?
11
38%
Я просто користуюсь, не задумуюсь.
0
Немає голосів
Трансформую чим попало, і паралельно користуюсь програмою.
5
17%

Всього голосів: 29

Oleg
Спец
Спец
Репутація: 82
Область: Волинська
Місце роботи: Інше

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення Oleg »

Ну, Гуру-Гісовці morgny - підказуйте:

Код: Виділити все

Підкажіть як в ГІСі виставити, щоб обчислення площі в га., якщо заокруглено до 4 знаків - так же й показувало в  кв.м.. Тобто - наприклад - 1,0843га. Показує в квадратах 10843,55. Як зробити щоб рахував тільки 10843? І чи якщо так можливо виставити - то чи не буде Гіс заокруглювати в 10844? 
ПиСи
Починаю вивчати Гіс Sorri
LStrike
Спец
Спец
Репутація: 114
Область: Чернігівська

Повідомлення LStrike »

Коли кидаю обмінний файл (сіножать) в Digitals та виводжу на друк кадастровий план то маю такий вигляд - Файл Digitals. Коли цей же обмінний файл кидаю в Gis та виводжу на друк кадастровий план маю такий вигляд - файл Gis. Якщоб це було декілька таких обмінних файлів то я б і вручну вставив би заливку (умовне позначення сіножаті) але в мене їх не 1 сотня тому питання: Чи можливо і як автоматично реалізувати таке в Gis, тобто щоб умовний знак сіножаті чи пасовища вставлявся автоматично, чи щоб можна було вставити їх відразу у всі потрібні файли. Ось що я маю на увазі)
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
NickS
Спец
Спец
Репутація: 193
Область: Кіровоградська
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

LStrike писав:Коли кидаю обмінний файл (сіножать) в Digitals та виводжу на друк кадастровий план то маю такий вигляд - Файл Digitals. Коли цей же обмінний файл кидаю в Gis та виводжу на друк кадастровий план маю такий вигляд - файл Gis. Якщоб це було декілька таких обмінних файлів то я б і вручну вставив би заливку (умовне позначення сіножаті) але в мене їх не 1 сотня тому питання: Чи можливо і як автоматично реалізувати таке в Gis, тобто щоб умовний знак сіножаті чи пасовища вставлявся автоматично, чи щоб можна було вставити їх відразу у всі потрібні файли. Ось що я маю на увазі)
Знак заливки виставляєте для угідь вручну, тому що одним треба такий знак, другим - інший, третім штриховка потрібна, четвертим - суцільна заливка зеленим кольором, а четвертим взагалі без заливки. Якби для всіх було однаково, то зробили б автоматом, а так визначенності немає, а гнучкість потрібна, тому вручну, тим паче це не так важко.
А Ви хотіли б однією кнопочкою тисячі обмінників робити? morgny
LStrike
Спец
Спец

Повідомлення LStrike »

А Ви хотіли б однією кнопочкою тисячі обмінників робити?
Було б дуже непогано morgny

Додано спустя 9 хвилин 31 секунду:
А чому не можна зробити ще один пункт в „Присвоить всем участкам выбранное значение текущей записи” параметр "заливка участка" чи щось схоже...ну дуже було б добре))))
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

LStrike писав:А чому не можна зробити ще один пункт в „Присвоить всем участкам выбранное значение текущей записи” параметр "заливка участка" чи щось схоже...ну дуже було б добре))))
Чому ж не можна? Можна! Добавимо. morgayu

Додано спустя 3 години 22 хвилини 47 секунд:
LStrike писав:Коли кидаю обмінний файл (сіножать) в Digitals та виводжу на друк кадастровий план то маю такий вигляд - Файл Digitals. Коли цей же обмінний файл кидаю в Gis та виводжу на друк кадастровий план маю такий вигляд - файл Gis. Якщоб це було декілька таких обмінних файлів то я б і вручну вставив би заливку (умовне позначення сіножаті) але в мене їх не 1 сотня тому питання: Чи можливо і як автоматично реалізувати таке в Gis, тобто щоб умовний знак сіножаті чи пасовища вставлявся автоматично, чи щоб можна було вставити їх відразу у всі потрібні файли. Ось що я маю на увазі)
Перепрошую. Виявляється, що така функція вже давно реалізована, а я про неї забув. 5+5=?
Для того, щоб угіддя заливало відповідним типом заливки, достатньо в класифікаторі типів угідь для потрібних типів вказати необхідну заливку. В результаті, всі угіддя такого типу будуть мати цю заливку. Якщо ж в конкретному угідді буде вказано інший тип, то пріоритет матиме саме він.
yulbel
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)
Репутація: 0
Область: Черкаська

Повідомлення yulbel »

В мене таке питання, я вношу інформацію про сервітут, а коли імпортую ділянку в xml в мене відсутній блок "Бенефіціар". Чому так я нерозумію.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

yulbel писав:В мене таке питання, я вношу інформацію про сервітут, а коли імпортую ділянку в xml в мене відсутній блок "Бенефіціар". Чому так я нерозумію.
Тип сервітуту XML вказали?
Я не можу сказати чому не створює цей блок, поки не побачу що у Вас заповнено на ділянці і про сервітут. Вишліть архів ділянки - спробую розібратись.
yulbel
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)

Повідомлення yulbel »

7124087800010010561.rar
Denver
Спец
Спец
Репутація: 123
Область: Київська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Denver »

yulbel, хм, в мене є такий блок після експорту в хмель.
 ! Повідомлення з: Denver
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
yulbel
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)

Повідомлення yulbel »

як переглядаю файл в менеджері в мене блок бенефіціар позначений помилкою, і створити заново я його не можу, бо тоді не має межі зовнішнього полігону
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

yulbel писав:як переглядаю файл в менеджері в мене блок бенефіціар позначений помилкою, і створити заново я його не можу, бо тоді не має межі зовнішнього полігону
Яка версія ГІС?
І прикладіть не сам хмель, а архів ділянки (Сервіс - Запис баз даних на диск (архівування))
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
yulbel
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)

Повідомлення yulbel »

G1210081413.zip
Додано спустя 45 секунд:
в мене ГІС 6 (проф)

Додано спустя 3 хвилини 31 секунду:
видаліть будь-ласка картинку із зображенням мого файлу
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

yulbel писав:як переглядаю файл в менеджері в мене блок бенефіціар позначений помилкою, і створити заново я його не можу, бо тоді не має межі зовнішнього полігону
Взяв Ваш архів, створив обмінний файл - все без проблем, помилки в бенефіціарі не показує.
Ясна справа, що має бути остання версія. Бо за цей час уже багато що змінилось.

P.S. Якщо Ви хотіли передати архів, але не дуже "світити" файлом, то треба було б це через мейл зробити. ;)
info @ gis.org.ua
LStrike
Спец
Спец

Повідомлення LStrike »

Такі питання:
1. В мене є ділянка нарисована в автокаді. Як її імпортувати в Gis?
2. Як розділити ділянку з врахувакнням грунтів?
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

LStrike писав:В мене є ділянка нарисована в автокаді. Як її імпортувати в Gis?
Меню "Імпорт" - "Об'єктів з програми AutoCAD (dxf)"
LStrike писав:Як розділити ділянку з врахувакнням грунтів?
Створити агрогрупи, в них вказати вартість, в параметрах ділянки вказати оцінку ділянки і ділити по вартості. Якщо потрібно по кількості чоловік, то створити ще хазяйство, де вказати бал бонітету.
LStrike
Спец
Спец

Повідомлення LStrike »

Якось при імпорті не коректно відображає. Чому і як це виправити?

Додано спустя 12 хвилин 11 секунд:
і як створити агрогрупи щось не в'їду... 5+5=?

Додано спустя 4 хвилини 41 секунду:
і як ділити по вартості.... facepalm
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

LStrike писав:Якось при імпорті не коректно відображає. Чому і як це виправити?
Можливо у Вас в автокаді не один, а декілька контурів? Чи може координати не так як треба йдуть? Дайте автокадівський файл, щоб перевірити чому так відбувається (info@gis.org.ua)
LStrike писав:і як створити агрогрупи щось не в'їду...
Ви взагалі малювати в камеральних функціях вмієте? Ось відео-уроки по малюванню і роботі з шарами в камеральних функціях:
http://gis.org.ua/download/video/gis61_ ... s1_loq.avi
http://gis.org.ua/download/video/gis61_ ... s2_loq.avi
http://gis.org.ua/download/video/gis61_ ... s3_loq.avi
Малювати потрібно на шарі "агрогруппы". Як заповнювати про них інформацію або створювати описано в мануалі, частина 1, ст. 121-129
Agro.jpg
LStrike писав:і як ділити по вартості....
Паювали коли небуть? Ось відео-урок по паюванню:
http://gis.org.ua/download/video/gis61_ ... ts_loq.avi

А щоб розділити по вартості, потрібно вибирати "Участок со стоимостью" (якщо запустили меню "Проектирование" - "Отрезать земельный участок"), або "Проектирование по стоимости" (якщо запустили меню "Проектирование" - "Автоматическое проектирование")
KolS
Спец
Спец
Репутація: 106

Повідомлення KolS »

земельна ділянка знаходиться за межами нас.пунтку (пай) після експорту в хмель відкривши через менеджер ОФ в блоці місце розташування видає блок додаткова інформація в якій вказується назва нас. пунтку. Чи можна налаштувати ГІС щоб цей блок додаткової інформації не формувався, бо я не знайшов?

Додано спустя 10 хвилин 11 секунд:
1. Зем.відділ присвоює кад.номер зем. діл, що знаходиться в межах нас.пункту(згідно рішення), як за межами 32******00:01:002:0003(не вірні індексні карти в зем.відділі)і тому після експорту в xml замість назви нас.пункту, викидає назву сіл./рад,
Чи можливо зробити так, що коли в параметрах зем.діл. вибрати параметр "за межами", то адреса формується як назва сіл./ради, коли "в межах", то не звертаючи уваги на кад.номер, буде формуватись назва нас.пункту.
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

kols, А, якщо під "нулі" таким чином потрапить 2 населених пункти (ті ж самі не вірні індексні карти), то як тоді ГІС буде визначати, яке саме село Вам туди внести?
KolS
Спец
Спец

Повідомлення KolS »

Не спорю!але в половину полегшить роботу)
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

kols писав:земельна ділянка знаходиться за межами нас.пунтку (пай) після експорту в хмель відкривши через менеджер ОФ в блоці місце розташування видає блок додаткова інформація в якій вказується назва нас. пунтку. Чи можна налаштувати ГІС щоб цей блок додаткової інформації не формувався, бо я не знайшов?
Навіщо? Методичні рекомендації, пункт 2.7.2:
Якщо земельна ділянка знаходиться за межами населеного пункту, то в елементі <AdditionalInfo> зазначається назва сільського населеного пункту, який найближче розташований по відношенню до земельної ділянки та використовується в назві органу місцевого самоврядування .
До того ж, блок додаткової інформації може бути, а може і не бути, бо це лише додаткова інформація. Кому він заважає? Он в Запоріжжі Синергія взагалі каже, що блок додаткової інформації має бути обов'язково(!!!). morgny

Додано спустя 11 хвилин 34 секунди:
kols писав:1. Зем.відділ присвоює кад.номер зем. діл, що знаходиться в межах нас.пункту(згідно рішення), як за межами 32******00:01:002:0003(не вірні індексні карти в зем.відділі)і тому після експорту в xml замість назви нас.пункту, викидає назву сіл./рад,
Чи можливо зробити так, що коли в параметрах зем.діл. вибрати параметр "за межами", то адреса формується як назва сіл./ради, коли "в межах", то не звертаючи уваги на кад.номер, буде формуватись назва нас.пункту.
Для цього просто потрібно налаштувати населені пункти під новий формат кадастрових номерів! І тоді буде в обмінний файл вкидати населений пункт, а не раду.
Як це зробити, читаємо тут:
http://www.gis.org.ua/forum/viewtopic.php?p=975#p975
LStrike
Спец
Спец

Повідомлення LStrike »

При натисканні на кнопку "карта" виникає помилка. Що це за помилка та як її виправити?
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

LStrike писав:При натисканні на кнопку "карта" виникає помилка. Що це за помилка та як її виправити?
Зв'яжіться з нами по телефону, бо тут потрібно персонально розбиратись чому вона у Вас виникає.
KolS
Спец
Спец

Повідомлення KolS »

LStrike писав:LStrike
ви часом не оновлювали з ГИС 6.1.4.8 на ГИС 6.1.4.9 ???
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

kols писав:ви часом не оновлювали з ГИС 6.1.4.8 на ГИС 6.1.4.9 ???
Тут справа не в оновленні. Тут або користуються взломанною версією, або з якихось причин (емулятор ключів, блокування програми антивірусом, глюки з драйверами ключика і т.д.) спрацьовує захист і програма починає глючити. Інколи глюки можуть бути досить суттєвими - щоб порушникам не повадно було. morgny

Тому, якщо у Вас ліцензійна копія, є підтримка і виникли подібні проблеми - мерщій зв'язуйтесь з техпідтримкою - допоможемо!
KolS
Спец
Спец

Повідомлення KolS »

В мене подібна ситуація, на робочому копютері стоїть ХР на домашньому 7 недавно поставив! 148 на 7 і на ХР працювало без проблем...після оновлення 149 на ХР працює нормально, а на 7 теж викидає якісь помилки подібні до
LStrike писав:При натисканні на кнопку "карта" виникає помилка.
як з вами зв"язатись?
Відповісти