Наказ №323. Там в прикладах такі дебрі, неначе писав студент в ніч перед екзаменом...KolS писав:у Вас зразок новіший

Але зауважу, до ділянок він не відноситься! А лише до охоронних зон, обмежень і сервітутів
я б не рекомендував ставити більше трьох знаків після коми тому, що все одно при збереженні в IN4/XML вам координати округляться до трьох цифр. І тоді, коли файл буде заливатися в НКС - можуть виникнути розбіжності в площі.smilebeats писав:Krok написав:
Чому три а не два обгрунтувати зможете
іноді при розподілі зем.діл. приходиться до 4-х або 5-ти для 100%
при збереженні в файл XML - погоджуюсь, можна вказати в настройках (визначається маскою параметра X (0.00000) в файлі Digitals\Templates\XMLNormal.dmf), але НКС все одно буде округлювати до 4-ох знаків після коми.Denver писав:Вам до скількох знаків після коми заокруглити при збереженні в файл?
з якого це дива?fendak писав:Бо інакше кожна десята-двадцята ділянка буде при збереженні міняти свою площу на 1 кв.м.
facepalmKrok писав:Складується враження що обговорення вже перейшло на площу, хоча спочатку мова йшла про координати
Я то- давно разобрался, и чтоб узколобые регистраторы нормально принимали ин4 , сдавал с точностью до миллиметра, а может и до десятых долей. Хотя самые жесткие допуски - 5см.NickS писав:Панове, старайтесь скільки хочете, але fendak стовідсотково має рацію! Розберіться що таке "заокруглення", а можна такої точності досягти чи ні - то вже геть інша історія.
реєстратору приносять технічну документацію і там на кадастровому плані вказана площа 1.0000 га, він загружає обмінний файл і по координатах виходить 1.0001 га.kukin писав:и чтоб узколобые регистраторы нормально принимали ин4 , сдавал с точностью до миллиметра
Из нас систематически делают крупных рогатых парнокопытных.Parcel писав:кадастровому плані вказана площа 1.0000 га, він загружає обмінний файл і по координатах виходить 1.0001 га.
то хто олень?
я думаю, що той, хто ..
Прочтите, что NickS и аналогично представители Digitals ответили на вопрос, почему их ПО неправильно считает погрешность площади?NickS писав:Главное, что что-то есть и всех устраивает.![]()
це якась нова область математики?kukin писав:Есть понятие погрешность площади, это погрешность не только её вычисления.
Вы сами ответили на свой вопрос, точность вычисления площади должна зависеть и от параметров точность координат.Parcel писав:це якась нова область математики?
...
якщо координати незмінні, то і площа буде незмінною
Пояснюю з якого дива.Parcel писав:fendak написав:
Бо інакше кожна десята-двадцята ділянка буде при збереженні міняти свою площу на 1 кв.м.
з якого це дива?
площі будуть мінятися лише тоді, коли кількість знаків міняється в процесі роботи. наприклад, коли робив кадастровий план, то заокруглював до двох, коли робив каталог координат, заокруглив до трьох,коли робив обмінник, то заокруглив до чотирьох....
Враховуючи те, що при обмірах точність далеко не до міліметрів, то мож і не потрібна. Але, з іншої сторони - потрібна. В мене був випадок, коли я обробляв обмінники по оренді землі, які були зроблені вже давніше і кілька раз перезберігалися, пересувалися в різних програмах. Короче, в результаті похибки площ в цих обмінниках дослягали до 0,0006 га. А це вже майже ще одна длянкаkukin писав:Но вопрос не в технологии и надобности достичь этот миллиметр.
я вже писав, що не можна змінювати точність координат в процесі роботиfendak писав:Для чого у вкладці Вигляд в мене стоїть число 3, а не 2, так, як і при збереженні?
у вас є два виходи, або зберегти площу, або зберегти проміри. вирішуйте, що для вас головніше (з правової точки зору) і тоді вже розбирайтесь з реєстратором.fendak писав:А реєестратори вимагають
на жаль ці терміни до нашої дискусії не мають ніякого відношення, бо ми говоримо про абсолютне значення координати, а не наближене з врахуванням СКПkukin писав:Чтоб было более доходчиво, попробуйте осознать термины:Поправка к измеренному значению площади
Поправки к приближенным значениям координат
Подход должен быть один, метрические данные описываются точной наукой.Parcel писав:у вас є два виходи, або зберегти площу, або зберегти проміри. вирішуйте, що для вас головніше (з правової точки зору)
Эти термины забыты необразованными чинушами.Parcel писав:на жаль ці терміни до нашої дискусії не мають ніякого відношення, бо ми говоримо про абсолютне значення координати, а не наближене з врахуванням СКП
facepalm facepalmParcel писав:бо ми говоримо про абсолютне значення координати, а не наближене з врахуванням СКП