Електронний документ XML: загальне технічне обговорення

Програми, які допомагають нам у роботі. Бажаєте рекламувати свій бізнес? Ставайте сонсором вказаного розділу.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
sigoga
Спец
Спец
Репутація: 0
Область: Хмельницька
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення sigoga »

підскажіть будь-ласка, якщо у нас оренда то чи заповнюється в обмінному файлі у розділі "земельна ділянка" 63 рядок про власника чи землекористувача земельної ділянки?? чи можливо достатньо 64 про право користування земельною ділянк Nenayu ою??
Kato
Спец
Спец
Репутація: 1
Область: м.Київ

Повідомлення Kato »

sigoga писав:якщо у нас оренда то чи заповнюється в обмінному файлі у розділі "земельна ділянка" 63 рядок про власника чи землекористувача
заповнюється
Juno
Спец
Спец
Репутація: 22
Область: Чернігівська

Повідомлення Juno »

Звертаюся до усіх - може хто вже стикався: наші реєстратори сказали нам що файл має бути БЕЗ ФОРМИ ВЛАСНОСТІ (тобто там де ми раніше писали коди власності 100, 200, 300 має бути пусто), тобто у роздрукованому витязі має бути написано шось в стилі - Форма власності не визначена. Ми правимо готовий файл в блокноті. Не дивлячись на неправильну структуру реєстраори сказали що НКС такі файли приймає. Офіційного підтвердження НЕМАЄ. Тим не менш нам роз'яснили що якщо зробити витяг по файлу де буде вказана форма власності (а отже у витязі буде вказана форма власності) то реєстраційна служба не зареєструє такий витяг.
Чи стикався вже хтось з таким маразмом? Як виходите з ситуації ви?
Tetyana
Область: Львівська

Повідомлення Tetyana »

Держземагентству має бути по-барабану, яка форма власності. Вони реєструють лише земельну ділянку. Розділ з поземельної книги, де міститься інформація про власників земельної ділянки не заповнюється при реєстрації земельної ділянки. Місяць тому ми здавали ХМЛі де прописували - приватну власність ( у витягах було зазначено, що відомості про зареєстроване право власності на земельну ділянку у ДЗК відсутні). Тепер прописуємо комунальну (У витягах комунальна власність). Наразі по першому варіанту проходила реєстрація в юстиції. По другому ще не відомо.

[upd=1365614101][/upd]
Може хтось реєстрував право сільської ради на земельну ділянку в юстиції?
fendak
Спец
Спец
Репутація: 17

Повідомлення fendak »

Підкажіть, будь-ласка, може в когось була схожа проблемка. При перевірці обмінного фалу XML в Менеджері обмінних файлів на ділянку, що знаходиться у державній власності і передається в користування видає "попередження: Для комунальної або державної власності інформація про власників не є обов'язковою". Чи можна з таким зауваженням закидати ділянку в НКС систему? А якщо ні, то як це виправити? І чому інформація про власника тут може бути не обов'язковою?

Код форми власності ставлю 300,
Власником і особою, яка надає право користування вписую державне підриємство, що розпоряджається землею
Набувачем права - ТзОВ

Якщо блок про власника взаглі видаляю, то видає іншу помилку
Востаннє редагувалось 11 квітня 2013 11:23 користувачем fendak, всього редагувалось 2 разів.
zemrabotnik
Область: Чернігівська

Повідомлення zemrabotnik »

Допоможіть розібратися. Працюю в програмі "Геопроект 4", в ній роблю ін4 обмінник потім за допомогою "Менеджера обмінних файлів" версія 1,16 конвертую обмінник ін4 в обмінник хмл. А у райземі коли затягують мій хмл до себе в систему видає помилку "критична помилка" і пише що площа більша або менша на 0,0001 га. від тієї що вказана в обмінному файлі. У обміннику хмл в координатах після коми йде ще три цифри. Цю помилку видає не на кожну ділянку, топто деякі проходять без помилок а деяких видає помилку. Запитую у реєстратовів в чому річ, вони розводять руками і говорять що раніше їхня система брала площу яка в казана в хмл обміннику, а тиждень тому Київ переналаштував програму і зараз вона сама вираховує плоду. Я для перевірки набирав по тих самих координатах ділянки що я робив в "Геопроекті4" в інших програмах, а саме "Геопроект5" і "Автокад2002" площа і розміри сторіх сходяться, але в цих програмах я не працюю бо майже їх не знаю. Допоможіть розібратися що я роблю не правильно саме в "Геопроект4". НА ВАС ФОРУМЧАНИ МОЯ ОСТАННЯ НАДІЯ.
Кремень
Спец
Спец
Репутація: 15
Область: Полтавська

Повідомлення Кремень »

zemrabotnik писав:А у райземі коли затягують мій хмл до себе в систему видає помилку "критична помилка" і пише що площа більша або менша на 0,0001 га.
Пациента в студию. Или в личку.
Geod
Спец
Спец
Репутація: 6
Область: Запорізька

Повідомлення Geod »

zemrabotnik писав:Допоможіть розібратися. Працюю в програмі "Геопроект 4", в ній роблю ін4 обмінник потім за допомогою "Менеджера обмінних файлів" версія 1,16 конвертую обмінник ін4 в обмінник хмл. А у райземі коли затягують мій хмл до себе в систему видає помилку "критична помилка" і пише що площа більша або менша на 0,0001 га.
Таке відчуття що це через округлення. При формуванні In4 скільки знаків було після коми? Я завжди залишаю 2 знаки після коми, при цьму площа часто може змінитися на 0,0001 від початкової (чим більша площа тим більша вірогідність - наприклод паї, кожен другий).
Спробуй перевірити обмінний файл в Digitals, в демо версії нічого не зробиш, але перевірити дані можна.
Че можна спробувати перед формуванням In4 відразу округлити координати і перевірии площу.
Алгоритм вирахування площі по координатам єдиний.
Для більш точної відповіді завантаж обидва файла.
25_Відомість обчислення площі+.zip
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Гість
Спец
Спец
Область: м.Севастополь
Місце роботи: Інше

Повідомлення Гість »

zemrabotnik писав:Я для перевірки набирав по тих самих координатах ділянки що я робив в "Геопроекті4" в інших програмах, а саме "Геопроект5" і "Автокад2002" площа і розміри сторіх сходяться, але в цих програмах я не працюю бо майже їх не знаю. Допоможіть розібратися що я роблю не правильно саме в "Геопроект4". НА ВАС ФОРУМЧАНИ МОЯ ОСТАННЯ НАДІЯ.
Геопроект 5 майже такий як і Геопроект 4, качайте встановлюйте і працюйте morgayu
NickS
Спец
Спец
Репутація: 193
Область: Кіровоградська
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Juno писав:Звертаюся до усіх - може хто вже стикався: наші реєстратори сказали нам що файл має бути БЕЗ ФОРМИ ВЛАСНОСТІ (тобто там де ми раніше писали коди власності 100, 200, 300 має бути пусто), тобто у роздрукованому витязі має бути написано шось в стилі - Форма власності не визначена. Ми правимо готовий файл в блокноті. Не дивлячись на неправильну структуру реєстраори сказали що НКС такі файли приймає. Офіційного підтвердження НЕМАЄ. Тим не менш нам роз'яснили що якщо зробити витяг по файлу де буде вказана форма власності (а отже у витязі буде вказана форма власності) то реєстраційна служба не зареєструє такий витяг.Чи стикався вже хтось з таким маразмом? Як виходите з ситуації ви?
В програмі ГІС6 ми це вже передбачили:
/viewtopic.php?p=95155#p95155
добавиться четвертий параметр "не визначено", який буде створювати пустий тег code:

Код: Виділити все

<OwnershipInfo>
     <Code /> 
  </OwnershipInfo>
Офіційно ці зміни будуть в оновленні 6.1.5.5 але бета-версію вже можна скачати. Krutelyk
Swan
Спец
Спец
Область: Рівненська

Повідомлення Swan »

zemlemir69
причина в заокругленні! Коли витягуєте ін-4, заокруглюється координати! Тут вже потрібно дивитись, точність визначення координат (к-сть знаків після коми)!
Моя порада - вчиь робити в Геопроект 5 або Діджиталс, де можна витягнути прямий ХМЛ! САМ ТА ДЕЛАЛ)

Питання до форумчан - Шановні колеги підскажіть як заповнити, а краще скиньте оф - ХМЛ з заповненим блоком про грошову оцінку?! Буду веееельми вдячним!
Invader
Спец
Спец
Репутація: -4
Область: Луганська
Місце роботи: Інші недержавні проектні організації

Повідомлення Invader »

И вновь к нашим "баранам" morgny т.е. к "обмеженням". Может кто-то сталкивался с таким вопросом? Имеем два собственника земельного участка и одно "обмеження" на нем. Одного собственника в блок "обмежень" забивает, а на второго показывет недопустимую ошибку и требует бенефициария posunuv_v... . Как быть далее непонятно Nenayu . Но хоть одно утешает что кадастровые регистраторы уже могут внести замену без дополнительной оплаты. А може це чергове пАкращення? facepalm
Parcel
Спец
Спец
Репутація: 119
Область: Волинська

Повідомлення Parcel »

Invader писав:Одного собственника в блок "обмежень" забивает, а на второго показывет недопустимую ошибку и требует бенефициария
що "забивает"? якою програмою користуєтесь?
схема передбачає внесення більше ніж одного бенефіціарія
Invader
Спец
Спец

Повідомлення Invader »

що "забивает"? якою програмою користуєтесь?
Користуємось Геопроект 5.
Вносимо дані про обмеження:
Spoiler
<RestrictionEntitlement>
<DocumentType>00</DocumentType>
<DocumentName>Закон</DocumentName>
<DocumentDate>0000-00-00</DocumentDate>
<NaturalPerson>
<FullName>
<LastName>Іванов</LastName>
<FirstName>Іван</FirstName>
<MiddleName>Іванович</MiddleName>
</FullName>
<TaxNumber>1234567890</TaxNumber>
<Passport>
<DocumentType>Паспорт громадянина України</DocumentType>
<PassportNumber>000000</PassportNumber>
<PassportIssuedDate>0000-00-00</PassportIssuedDate>
<IssuanceAuthority>Енським МВ УМВС</IssuanceAuthority>
<PassportSeries>ЕЕ</PassportSeries>
</Passport>
<Citizenship>804</Citizenship>
<Address>
<Country>804</Country>
<ZIP>00000</ZIP>
<Region>Енська область</Region>
<District/>
<Settlement>м. Енськ</Settlement>
<Street>вул.Гагаріна</Street>
<Building>109</Building>
<Block/>
<BuildingUnit>136</BuildingUnit>
</Address>
</NaturalPerson>
Так от у мене маємо дві <NaturalPerson>. Як внести другу? Krutelyk

P.S. на нулі не звертайте уваги то "шифровка"
Востаннє редагувалось 15 квітня 2013 14:02 користувачем Oleg, всього редагувалось 2 разів.
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

Invader писав:Вносимо дані про обмеження:
вище ви писали про бенефіціаріїв
у вашому випадку внести другу особу не можна, не передбачено
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Invader писав:Может кто-то сталкивался с таким вопросом? Имеем два собственника земельного участка и одно "обмеження" на нем. Одного собственника в блок "обмежень" забивает, а на второго показывет недопустимую ошибку
Стоп. А з чого Ви взяли, що власника ділянки потрібно забивати в "обмеження"? Туди вноситься власник самого обмеження, так сказати. Наприклад, якщо це лінія електропередач, то вноситься, наприклад, ДП НЕК "Укренерго".
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

NickS писав:Туди вноситься власник самого обмеження, так сказати. Наприклад, якщо це лінія електропередач, то вноситься, наприклад, ДП НЕК "Укренерго".
ви пишете про бенефіціаріїв, а Invader говорить про
(5) дані про фізичну особу (NaturalPerson) та (або) юридичну особу (LegalEntity), які прийняли (уклали) документ, що є підставою для встановлення обмеження щодо користування земельною ділянкою.
Invader
Спец
Спец

Повідомлення Invader »

Parcel Ви виказали саме ту проблему, яка мене непокоїла. Станом на 16.04.2013р. НКС приймає (во всякому випадку у нас) обмінний файл XML якщо в обмеження внесені лише дані одного співвласника (байдуже якого) а саме в пункт (NaturalPerson). Але хочу додатково звернути увагу що це лише на 16.04.2013р. Як далі буде Nenayu facepalm ?
P.S Parcel дякую за змістовну відповідь.
fendak
Спец
Спец
Репутація: 17

Повідомлення fendak »

Invader писав:НКС приймає (во всякому випадку у нас) обмінний файл XML якщо в обмеження внесені лише дані одного співвласника (байдуже якого) а саме в пункт (NaturalPerson)
яким чином ви видалаєете дані з NaturalPerson? ось так?

Код: Виділити все

<Name></Name>
<EDRPOU></EDRPOU>
Invader
Спец
Спец

Повідомлення Invader »

fendak писав:яким чином ви видалаєете дані з NaturalPerson? ось так?
Корегуємо файл через МОФ або якщо нестандартний випадок то Блокнот morgny .
При видаленні даних видаляємо весь тег а саме:
з <Proprietors> по </Proprietors>. Якщо неправ то виправте будь-ласка morgayu
Paradies
Спец
Спец
Область: Одеська

Повідомлення Paradies »

Земвідділ повернув технічку і написав зауваження - заповнити в хml юрид.адресу зем.ділянки згідно до Постанови № 1051. Підкажіть, хто як пише адресу і чи заповнюєте ви в хml повні дані про суміжних землевласників, крім прізвища та ініціалів? дякую
Invader
Спец
Спец

Повідомлення Invader »

Paradies писав:и заповнюєте ви в хml повні дані про суміжних землевласників, крім прізвища та ініціалів?
Таку інформацію не завжди можливо отримати. У нас (правда по усній домовленості) вписуємо лише суміжника а замість коду нулі і ВСЕ. Поки проходить. А там як буде...
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

Paradies писав:чи заповнюєте ви в хml повні дані про суміжних землевласників, крім прізвища та ініціалів?
http://zakon.nau.ua/doc/?uid=1041.43550.0

[upd=1366192888][/upd]
Paradies писав:заповнити в хml юрид.адресу зем.ділянки згідно до Постанови № 1051
що можна вписати в обмінний файл якщо в сільській місцевості ділянки дуже рідко мають адреси?
Paradies
Спец
Спец
Область: Одеська

Повідомлення Paradies »

Parcel що можна вписати в обмінний файл якщо в сільській місцевості ділянки дуже рідко мають адреси?
в нашому випадку адреса є, ми її прописали так - діл. № 65/1, вул. Дорожня, СМ "Мрія", Іванівська сільська рада, ..... район, .... область (за межами населеного пункту).
я не розумію, як згідно постанови № 1051 потрібно прописати адресу? Nenayu наскільки знаю, від перестановки доданків сума не міняється!
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Не по темі
Paradies писав:наскільки знаю, від перестановки доданків сума не міняється!
Правильно! Але це лише в тому випадку, коли людина знає математику. morgny
А з нашими прафффісіАналами...
Відповісти