GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Програми, які допомагають нам у роботі. Бажаєте рекламувати свій бізнес? Ставайте сонсором вказаного розділу.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!

Чому ГІС6 не підтримує формат трансформаційного поля *gsb Ntv2?

Я не знаю.
8
28%
Розробник не зацікавлений в розвитку програми.
5
17%
Для чого цей файл?
11
38%
Я просто користуюсь, не задумуюсь.
0
Немає голосів
Трансформую чим попало, і паралельно користуюсь програмою.
5
17%

Всього голосів: 29

Oleg
Спец
Спец
Репутація: 82
Область: Волинська
Місце роботи: Інше

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення Oleg »

Ну, Гуру-Гісовці morgny - підказуйте:

Код: Виділити все

Підкажіть як в ГІСі виставити, щоб обчислення площі в га., якщо заокруглено до 4 знаків - так же й показувало в  кв.м.. Тобто - наприклад - 1,0843га. Показує в квадратах 10843,55. Як зробити щоб рахував тільки 10843? І чи якщо так можливо виставити - то чи не буде Гіс заокруглювати в 10844? 
ПиСи
Починаю вивчати Гіс Sorri
werewolf
Спец
Спец
Репутація: 5
Область: Запорізька

Повідомлення werewolf »

gisorgua писав:Субъекты права постоянного пользования вносятся также как и субъекты права собственности.
А то нічого, що користувач ненароком стане власником? А коли проведеться розмежування, куди вписувати територіальну громаду? :-?
gisorgua
Репутація: 0
Область: Кіровоградська

Повідомлення gisorgua »

В ГИС 6 там не написано "власник", а написано "суб'єкт права". Подразумевается субъект права собственности и постоянного пользования. Вид права определяет программа по наличию технической документации и государственному акту.
werewolf
Спец
Спец

Повідомлення werewolf »

gisorgua писав:В ГИС 6 там не написано "власник", а написано "суб'єкт права". Подразумевается субъект права собственности и постоянного пользования.
Гм. А яка різниця, які заголовки у програмі? Якщо внести туди відомості про користувача, то ГІС6 заносить їх в блок LegalEntity - це відомості про ВЛАСНИКА земельної ділянки.
gisorgua

Повідомлення gisorgua »

Proprietors называется - Блок опису усіх власників або користувачів земельної ділянки.
Proprietors.ProprietorInfo - Інформація про власника або користувача земельної ділянки, додатком 22
werewolf
Спец
Спец

Повідомлення werewolf »

Ahill писав:Власник та суб'єкт права в ГІС - одне і теж
В прикладі власності/постійного користування - фіз/юр особа (крім рад, держадміністрацій)
В прикладі оренди - рада, держадміністрація.
О, фак! Це ж не правильно, тому що у випадку проведеного розмежування у ділянки буде 2 субєкта права - і власник, і постійний користувач. :-?
Навіть у Діджиталі це продумали, хоч Діджитал тільки "побічно" можна вважати гіс-програмою.
Denver
Спец
Спец
Репутація: 123
Область: Київська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Denver »

здається, що користувач заповнюється в закладці "оренда".
З.І. ГІСа під рукою зараз немаю, щоб сказати точно.
 ! Повідомлення з: Denver
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
XoXol
Спец
Спец
Репутація: 18
Область: Чернігівська

Растр

Повідомлення XoXol »

Извиняюсь, за может быть очень тупой вопрос, но я только начал расбираться с гисом и даже не подозреваю как загрузить растовые изображения... Пожскажите пожалуйста!!
KolS
Спец
Спец
Репутація: 106

Повідомлення KolS »

вибираєш карта-слої-ПКМ-создать-изображения-пидписуєш-сохраняєш-вибираеш у списку-ПКМ-открить изображения-відкриваєш папку з растрами, ортофото, вибираєш файл прив'zки .tab для растрів і .jpgw для ортофото, можуть бути різні -ОК чекаєш загрузки(слоях повинно стояти видимий) і відкриваються растри, з файлами .jpgw набагато простіше
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
LStrike
Спец
Спец
Репутація: 114

Повідомлення LStrike »

Недавно почав знайомитися з GIS 6. Програма дуже подобається, але відразу ж виникло багато запитань. Я займаюсь виготовленням технічної документації ,тому почав редагувати шаблони під себе. І тут я познайомився з PascalScript )). І якщо шаблон на 1 ділянку з 1 власником я можу зробити і без нього, то, наприклад, на 1 власника і 3 ділянки, наскільки я зрозумів без PascalScript не обійтись. Намагався самостійно в ньому розібратися але значних результатів це не принесло. Шаблони які пропонуються на декілька ділянок не зовсім підходять. Тому таке запитання: як можна винести окремо по кожній ділянці цільове призначення, загальну площу, площу забудови, адресу, кількість будівель, співвласників та розміри їх часток і т.п. і якщо декілька власників то окремо по кожному власнику дату народження, прописку і т.д. Тобто щоб при необхідності я міг винести на сторінку в будь яке місце будь яку інформацію про кожну з ділянок чи про кожного з власників. І якщо це все можливо без коду то скажіть будь ласка як????!!! Бо в мене вже мізки плавляться з цим PascalScript !!!
NickS
Спец
Спец
Репутація: 193
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

LStrike писав:І якщо це все можливо без коду то скажіть будь ласка як????!!! Бо в мене вже мізки плавляться з цим PascalScript !!!
Без коду - НІЯК. Ви працюєте в програмі з базами даних. Щоб взяти інформацію по декільком ділянкам, потрібно в циклі ставати на кожну ділянку і брати з неї інформацію. Окрім того, якщо потрібно вибрати ділянки для цього потрібно використовувати якісь логічні умови. Як можна прописати логіку не прописавши коду? Єдине що, якщо певну інформацію достатньо виводити в стовпчик, наприклад таблиці, то це робиться через так званні "бенди", до яких підключається потрібна таблиця. Більш детальніше по FastReport можна почитати в інструкції:
C:\Program Files\GIS6\Book\Руководство пользователя FastReport 3.pdf
Запитання стосовно скриптів і звітових форм для GIS6 обговорюються на форумі:
http://www.gis.org.ua/forum/viewtopic.php?f=3&t=207
Якщо у Вас стоїть задача розробити якийсь специфічний, складний шаблон, а самі не можете, або не маєте часу, Ви можете замовити його розробку у нас, за окрему плату. Для цього потрібно визначитись з оформленням, зробити приклад заповнення у Ворді або Опенофісі і зв'язатись з нашою техпідтримкою.
ledisvitlo
Спец
Спец

Повідомлення ledisvitlo »

Допоможіть, будь ласка, з установкою Cis 6. Встановила MSDE2000A, запустила инсталяцію програми. Підкажіть чи можливо працювати без електронного ключа?
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

ledisvitlo писав:Допоможіть, будь ласка, з установкою Cis 6. Встановила MSDE2000A, запустила инсталяцію програми. Підкажіть чи можливо працювати без електронного ключа?
Ні, якщо це не демоверсія, завантажена звідси http://www.gis.org.ua/download.htm або звідси http://shels.com.ua/download.htm
або не піратка))
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
LStrike
Спец
Спец

Повідомлення LStrike »

Щось по інструкції не можу розібратися, допоможіть будьласка. В "Расчёт и уравнение теодолитных ходов и пикетов" створив новий проект. Забиваю в "Пункты" точки взяті за допомогою GPS (точка А - пункт ст. і точка Б - пункт нав.). У вкладці "Пикеты" вводжу дані які назнімав з точки А. Далі потрібно зробити перехідну точку і далі нанести пікети з неї. Наскільки я розумію то перехідну точку потрібно занести через "Хода". Але щось в мене не виходить ((. Як потрібно правильно занести дані щоб зробити перехідну точку?
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

LStrike писав:Але щось в мене не виходить ((. Як потрібно правильно занести дані щоб зробити перехідну точку?
Хід потрібно створити.
http://gis.org.ua/download/gis513doc11.zip
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Ahill писав:Чи можна настроїти ГІС, щоб на карті /коли натискаєш "камеральні функції/ виводилися площі угідь виділеної ділянки у 4-значному форматі?
Для цього в налаштуваннях (в головному вікні "Земельні ділянки" - головне меню "Сервіс" - "Установки") в закладочці "Розрахунки", в полі "Площа ділянки, заокруглення до знака після коми, га" потрібно поставити 4.
werewolf
Спец
Спец

Повідомлення werewolf »

Не запускаються оновлення!
Cannot find import$ DLL may be missing, corrupt, or wrong version File "HLVD.DLL", error 126
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

werewolf писав:Cannot find import$ DLL may be missing, corrupt, or wrong version File "HLVD.DLL", error 126
Викиньте свою взломану версію і користуйтесь ліцензійною. morgny
Якщо ж у Вас ліцензійна, то зв'яжіться з нашою підтримкою і будемо разом розбиратись чому у Вас виникла проблема з ключем.
werewolf
Спец
Спец

Повідомлення werewolf »

NickS писав:Викиньте свою взломану версію і користуйтесь ліцензійною. morgny
У нас жартують, що самі розробники ГІС6 для Запорізької області "нарізали" на диски ломані версії. lol2
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

werewolf писав:У нас жартують, що самі розробники ГІС6 для Запорізької області "нарізали" на диски ломані версії.
lol2
Я серйозно, звертайтесь до техпідтримки, можливо справа в де-яких налаштуваннях антивіруса. Особливо відмітився в цьому місяці антивірус Касперського. З його новими базами антивірус блокує програму але нічого при цьому не видає. Додавання програми в інор-список ніякого результату не дає. Але Вашу помилку я бачу вперше, мижливо проблеми з драйверами ключа.
werewolf
Спец
Спец

Повідомлення werewolf »

Всьо вже звернувся. Обновив вручну. Правда, судячи з того, що файли оновлень треба закидувати в робочий каталог, то неможливо оновити паралельно і Професіонал і Держкомзем? Вони будуть затирати один одного. Nenayu
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

werewolf писав:Правда, судячи з того, що файли оновлень треба закидувати в робочий каталог, то неможливо оновити паралельно і Професіонал і Держкомзем? Вони будуть затирати один одного.
Паралельно можна. Заміняться спільні файли, а ті, що не не спільні, ті оновляться як потрібно. Головне, якщо Ви обновляєте і той і той режим програми, то обновляти їх одночасно, наприклад:
6.1.4.5 про
6.1.4.5 зем
далі
6.1.4.6 про
6.1.4.6 зем
далі
6.1.4.7 про
6.1.4.7 зем
....
LStrike
Спец
Спец

Повідомлення LStrike »

Драсьте )) скажіть будьласка а чи можна в GIS додавати на панель нові кнопки, чи замінити існуючі на інші? наприклад у вікні камеральні функції кнопка "печать государственного акта" мені не потрібна чи можу я змінити її наприклад на "печать схеми обміру та привязки" чи просто додати її до панелі?
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

LStrike писав:Драсьте )) скажіть будьласка а чи можна в GIS додавати на панель нові кнопки, чи замінити існуючі на інші? наприклад у вікні камеральні функції кнопка "печать государственного акта" мені не потрібна чи можу я змінити її наприклад на "печать схеми обміру та привязки" чи просто додати її до панелі?
Ні. Раджу користуватися "Звіт" - "відкрити (Ctrl+O)" - вибрати необхідний шаблон (я найчастіше використовувані тримаю в окремій папці для зручності).
LStrike
Спец
Спец

Повідомлення LStrike »

І ще питання ) Я маю ,наприклад 100 обмінних файлів (сіножать) і мені потрібно зробити на них кадастрові плани. Але Gis не відображає заливку (отображение заливки стоит), хоча коли кидаю в Digitals та виводжу на друк то все відображається нормально. Як і чи можна це виправити щоб по кожному обміннику вручну не вставляти заливку?
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Denver писав:Ні. Раджу користуватися "Звіт" - "відкрити (Ctrl+O)" - вибрати необхідний шаблон (я найчастіше використовувані тримаю в окремій папці для зручності).
Окрім того, в камеральних функціях, можна створити своє власне меню для звітів. Меню "Звіт" - "Редактор меню". От там можете назначати які хочете шаблони.
LStrike писав:І ще питання ) Я маю ,наприклад 100 обмінних файлів (сіножать) і мені потрібно зробити на них кадастрові плани. Але Gis не відображає заливку (отображение заливки стоит), хоча коли кидаю в Digitals та виводжу на друк то все відображається нормально. Як і чи можна це виправити щоб по кожному обміннику вручну не вставляти заливку?
Що Ви маєте на увазі під "заливкою"? Що саме заливати? Заливку для угідь Ви можете виставляти в параметрах угіддя, а по-змовчуванню угіддя не мають заливки.
Відповісти