Структура Держземінспекції
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Re: Структура Держземінспекції
І все ?
У нас був випадок, що суд скасував постанову та постановив відкрити кримінальну справу проти інспектора, що правда глибоко в суть тої справи не вникав, можливо там щось було та всеж таки нехотілобсь попасти в схожу ситуйовину
У нас був випадок, що суд скасував постанову та постановив відкрити кримінальну справу проти інспектора, що правда глибоко в суть тої справи не вникав, можливо там щось було та всеж таки нехотілобсь попасти в схожу ситуйовину
Щоб порушити кримінальну справу необхідні підстави для її порушення. Факт порушення земельного законодавства інспектор зафіксував протоколом, навіть якщо фактично земельну ділянку використовує інша особа, але також з порушенням, - це максимум скасування постанови та направлення справи на новий розгляд. Матеріальної зацікавленості інспектора чи шкоди, заподіяної державі його діями, у даному випадку немає. Тут навіть корупційний протокол на інспектора скласти складно, оскільки були свідки, які чули, що особа стверджувала, що саме вона використовує дану земельну ділянку.vanj777 писав:І все ?
В любому випадку вимагайте в суду заслухати свідків, а у разі прийняття судом рішення про скасування постанови, вимагайте щоб у рішенні суду було визначено, що оскільки порушення було вчинено, направити справу на новий розгляд - у противному разі пообіцяйте направити скаргу в прокуратуру з проханням внести протест на рішення суду. Суди не люблять лишньої головної болі.
Ну по идее инспектор в любом случае не должен отдавать кошти... должен орган власти, который потом заберет денежку у инспектора :)
Мне кажется, что глубоко теоретически можно и из бюджета вернуть денежки в принудительном порядке.
Мне кажется, что глубоко теоретически можно и из бюджета вернуть денежки в принудительном порядке.
-
- Репутація: 0
- Область: АР Крим
По сути начала форума. Как можно упорядочевать, то что изначально не верно? Нужно вывести вобще госземиспекцию из составапроверяемого ею органа тогда с нее будет толк. В противном случае она винтик в системе коррупционной машины. Настоящую инспекцию продали (обидно).
-
- Молодший спец :)
- Область: Дніпропетровська
Така ж ситуація і в мене, насунули ст.364, 366 КК. Скоро суд, що беде - не знаю.POZITIV писав:Коли я працював в структурі доблесної ДЗІ, у нас був схожий випадок з одним молодим інспектором, який на період щирого тяжіння до співпраці природоохоронної прокуратури в напрямку порушення кримінальних справ за самовільне зайняття земельних ділянок Drug , спромігся на офрмляння правопрушення по всіх відповідних інструкціях і з визнанням своєї вини порушником (штрафи поплачені). Але коли прокурор поклав на ці матеріали своє зорке око то "дядя - порушник" включив задню, мовляв я ні я кобила не моя. А в свїй звітності прокурорішки вже відчеканили які вони класні і що є кримінальна справа. Довго нерозбираючись винний чи не винний той "дядя" вирішили перекваліфікувати справу на 366 ККУ відносно інспектора. Obid
В результаті його осудили, здається на три роки умовно. Uchoba
Ну... 366 УК "Службове пидроблення" предусматривает довольно специфический состав преступления... который, в принципе, не имеет прямого отношения к превышению служебных полномочий и возмещения вреда за незаконные действия инспектора в связи с этим.
- hap
- Спец
- Репутація: 60
- Область: Львівська
- Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування
Цікаво, а хож повинен ходити в суд, як не інспектор??? Якщо скасовують постанову, тоді особу незаконно притягнуто до адмінвідповідальності, із всіма випливаючими із цього наслідками. Для інспектора.amenshun писав:Така темка:
В минулому році одного "Дядю" притягав по 53-1 (самовілка). Штраф цей дядя сплатив. А тепер тіпа "прозрєв" і подав до суду на скасування постанови. Просить суд поновить позовний термін.
Мене, як працівника на той час Держземінспекції викликають у якості відповідача. Доводжу до судді, що Держземінспекція ліквідована і я відповідно не можу на суді виступати від її імені відповідачем за минулорічною постановою. Хіба що, як свідок. А суддя вважає що можу і буду. Вона каже, мовляв все одно в земельних ресурсах працюєш, а інспектор він кругом інспектор. Вже було 2 засідання. Скоро третє.
Хтось щось підкаже?
І взагалі інспектор сам склав протокол, сам його розглянув, сам виніс постанову - грубе порушення самих принципів законодавства про адміністративні правопорушення.
Додано через 2 хвилини 26 секунд:
Ну і як з такими інспекторами працювати???? Що не матеріали - то явка з повинною.POZITIV писав:Коли я працював в структурі доблесної ДЗІ, у нас був схожий випадок з одним молодим інспектором, який на період щирого тяжіння до співпраці природоохоронної прокуратури в напрямку порушення кримінальних справ за самовільне зайняття земельних ділянок Drug , спромігся на офрмляння правопрушення по всіх відповідних інструкціях і з визнанням своєї вини порушником (штрафи поплачені). Але коли прокурор поклав на ці матеріали своє зорке око то "дядя - порушник" включив задню, мовляв я ні я кобила не моя. А в свїй звітності прокурорішки вже відчеканили які вони класні і що є кримінальна справа. Довго нерозбираючись винний чи не винний той "дядя" вирішили перекваліфікувати справу на 366 ККУ відносно інспектора. Obid
В результаті його осудили, здається на три роки умовно. Uchoba
- werewolf
- Спец
- Репутація: 5
- Область: Запорізька
- Місце роботи: Інше
Думаю, зараз доречно проводити лише перевірки спільно з представниками інших структур або з якомога більшою кількістю свідків.hap писав:Що не матеріали - то явка з повинною.
- amenshun
- Спец
- Репутація: 1
- Область: Сумська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Шановний hap, Ви мабуть відстали від життя. Держземінспектори вже давно самі складають і самі розглядають. І роблять це відповідно до законодавства.hap писав:І взагалі інспектор сам склав протокол, сам його розглянув, сам виніс постанову - грубе порушення самих принципів законодавства про адміністративні правопорушення.
Додано через 6 хвилин 28 секунд:
Так ще ж не скасували, і я впевнений що виносячі її я був правий, тому і не скасуютьamenshun писав:Цікаво, а хож повинен ходити в суд, як не інспектор??? Якщо скасовують постанову, тоді особу незаконно притягнуто до адмінвідповідальності, із всіма випливаючими із цього наслідками. Для інспектора.
Абсолютно згідний, а ще краще одразу суддів залучити до перевірки, щоб потім не мучитись.werewolf писав: Думаю, зараз доречно проводити лише перевірки спільно з представниками інших структур або з якомога більшою кількістю свідків.
В мене на перевірці було присутні сім чоловік, всі підписались в акті, двоє в протоколі , а все одно судді доказую другий рік, що не верблюд.
І що це за принципи такі?hap писав:І взагалі інспектор сам склав протокол, сам його розглянув, сам виніс постанову - грубе порушення самих принципів законодавства про адміністративні правопорушення.
Коли була Обласна інспекція то на суди (серйозні) ходив інспектор з юристом інспекціїЦікаво, а хож повинен ходити в суд, як не інспектор???
і я Вам шановний ХАП скажу, що постанов в таких випадках касували мало.
А чому грубе? На певно тому, що з інспектором трудніше " добазаритись", Він тож свою проведену роботу в мусорник не викине та на тормозах справу не спустить і штраф відповідний випише.І взагалі інспектор сам склав протокол, сам його розглянув, сам виніс постанову - грубе порушення самих принципів законодавства про адміністративні правопорушення.
-
DRON писав:
Така ж ситуація і в мене, насунули ст.364, 366 КК. Скоро суд, що беде - не знаю.
Суд відбувся - справу закрили (труд. колектив взяв на поруки). Завтра пишу заяву на звільнення (щоб за 800 грн. з тебе ще робили Zaryt - вибачте). Напрацювався.
- amenshun
- Спец
У Держземінспекції з прокуратурою не співпраця, а балансування на лезі ножа!DRON писав:Суд відбувся - справу закрили (труд. колектив взяв на поруки). Завтра пишу заяву на звільнення (щоб за 800 грн. з тебе ще робили Zaryt - вибачте). Напрацювався.
Для прокурорів ми не колеги, а такі ж порушники, як і весь їх контингент.
Сьогодні з ними співпрацюєш і все гаразд. Завтра вже лають, і якщо план не тягнуть, то тебе підставлять на протест, чи на невиконання їх вимоги, а якщо поталанить, то і на корупцію з криміналом.
Будь хоч золотим інспектором. Рано чи пізно прокуратура тебе кине. Випробувано на собі. І якщо нема "даху" то з органами не зпрацюєшся.
-
POZITIV писав:А от за цією роботою всеж таки трошки будете сумувати, бо інспектором не становляться їм народжуються.
Це правда, робота цікава, колектив був чудовий (до ліквідації), але державі ця служба не потрібна UPPP.
- amenshun
- Спец
100% правда. Вся землевпорядна служба це такий собі стрілочник, на якого перекладають відповідальність можновладці, та грошові мішки, що розкрадають землю.DRON писав:але державі ця служба не потрібна UPPP.
І біда що лікарів нема , одні вівісектори та паталогоанатоми SmertДа, держава зараз хворіє
Поділіться інформацією, чи закінчився процес ліквідації у всіх територіальних органах інспекції.DRON писав:Це правда, робота цікава, колектив був чудовий (до ліквідації), але державі ця служба не потрібна
Виключена із реєстру юридичних осіб лише Держземінспекція у Сумській області.
http://www.irc.gov.ua/ua/search.html
(вибрати - юридичні особи, і набрати повну назву - Державна інспекція з контролю за використанням і охороною земель)
Газета "Дзеркало тижня" (трохи про інспекцію)
http://www.dt.ua/2000/2080/69540/?printpreview
http://www.irc.gov.ua/ua/search.html
(вибрати - юридичні особи, і набрати повну назву - Державна інспекція з контролю за використанням і охороною земель)
Газета "Дзеркало тижня" (трохи про інспекцію)
http://www.dt.ua/2000/2080/69540/?printpreview
-
- Спец
- Репутація: 88
- Область: Черкаська
- Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)
Так, таке дійсно є. На даний час посади державних інспекторів (в який уже раз) введені до складу відділів (управлінь) Держкомзему, це відображено у штатному розписі відділу. Створено сектор з контролю за використанням та охороною земель, в якому, згідно нашого штатного розпису, є 2 посади - начальник сектору та інспектор.athlon111 писав:Люди добрі підкажіть, хто такий "завідувач сектору з контролю за використанням та охороною земель"? це "таке" дійсно є"? які можуть бути повноваження у зав сектора якщо він належить до управління держкомзему? я щось не розумію чи така посада дійсно є??? може всетаки правильно завідувач сектору Державної інспекції з контролю за використанням та охороною земель Управління Дежкомзему такого то району? чи все-таки завідувач сектору з контролю за використанням та охороною земель Управління держкомзему (без "Державної інспекції")? Якщо без то які у у нього можуть бути інспекторські повноваження ? він же від Управління буде рахуватись а не від інспекції!!!???
і до речі, яка у зав сектора зарплатня повинна бути чи є? хто може сказати?
-
- Спец
- Репутація: 88
- Область: Черкаська
- Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)
Я не пам'ятаю що написано в штатному, але, на мою думку, зав. сектором теж має бути інспектором. Потрібно уточнити цей момент.athlon111 писав:так що виходить? що інспектор -це інспектор який має право складання протоколів і т.д, а зав сектору ні? зав сектору контролює дії інспектора чи що??? якесь сміховисько з цього виходить.
- amenshun
- Спец
Який там він "старший", коли не може нікого перевірить без письмового наказу начальника райзему і без отримання у відділі направлення на перевірку.Старий писав:Зав сектором є старшим державним інспектором.
Пародія, а не інспектор.

Питання до Вас інспекторів, а начальник відділу являється головним інспектором по району чи городу???amenshun писав: Який там він "старший", коли не може нікого перевірить без письмового наказу начальника райзему і без отримання у відділі направлення на перевірку.
Пародія, а не інспектор.
-
НіPeterS писав:Питання до Вас інспекторів, а начальник відділу являється головним інспектором по району чи городу???
Востаннє редагувалось 11 червня 2010 12:06 користувачем DRON, всього редагувалось 5 разів.
Причина: п. 3.6. (оверквотінг)
Причина: п. 3.6. (оверквотінг)
- amenshun
- Спец
Якшо ні, то чого ж на перевірки своїм наказом направляє?
Шоб направить на перевірку (результативну, а не "погулять") треба ж тіпа начальнику самому зробить аналіз щодо того, хто ж порушує, а тоді направлять. А такий аналіз не входить в його обов'язки, бо він же не інспектор.
Шоб направить на перевірку (результативну, а не "погулять") треба ж тіпа начальнику самому зробить аналіз щодо того, хто ж порушує, а тоді направлять. А такий аналіз не входить в його обов'язки, бо він же не інспектор.