Здається ніяким, в нас ще не навчились робити стандарти, бо хаос багатьом наруку.vovaz писав:Яким нормативним документом це регулюється.
Електронний документ XML: загальне технічне обговорення
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
- NickS
- Спец
- Репутація: 193
- Область: Кіровоградська
- Місце роботи: Інше
- Контактна інформація:
Parcel має рацію. Андрей1978 є таке правило, як, наприклад писати зліва направо. Звісно, ніхто не заважає Вам написати справа на ліво і це, якщо постаратись, також можна прочитати, було б бажання, тільки навіщо так робити? В чому складність формувати суміжники за годинниковою стрілкою?
-
- Спец
- Репутація: 149
- Область: Харківська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
-
- Спец
Наболело. Печально то, что уже есть люди, которые считают, что подобные "задр...чки" это уже "аксиома" или "правило". Я уверен, что оператора ДЗК, который выдал тот протокол, никто не заставлял. Он уже действительно верит в свою правоту и даже не задумывается о том, что у него нет основания не принять обменник. Во-первых, он же ДЗКовец; во-вторых нет у него времени и ЖЕЛАНИЯ разбираться.
- NickS
- Спец
- Репутація: 193
- Область: Кіровоградська
- Місце роботи: Інше
- Контактна інформація:
Андрей1978 Вот как раз направление смежников это таки может быть серьёзной проблемой, так как некоторые программы могут такие обменники неправильно прочитать. А в Харьковской области возвращают и далеко не за таких серьёзных ошибок. Например, есть тег, который отвечает за погрешность вычисления высот. В координатах данного участка высоты не указаны, а Харьков требует чтобы погрешность вычисления высот не была равна нулю. facepalm
Вот это действительно и смех и грех, а направление смежников это только цветочки. Вы всё верно говорите, и, понимаю, это уже достало. Но тут что можно посоветовать? Только жаловаться в соответствующие службы на взяточничество и некомпетентность кадров.
Вот это действительно и смех и грех, а направление смежников это только цветочки. Вы всё верно говорите, и, понимаю, это уже достало. Но тут что можно посоветовать? Только жаловаться в соответствующие службы на взяточничество и некомпетентность кадров.
-
- Спец
- Репутація: 1
просто у него четкая установка их выдавать и, к большому сожалению, "негласное правило от 1 до 3-х протоколов" существуетАндрей1978 писав:Я уверен, что оператора ДЗК, который выдал тот протокол, никто не заставлял.
"они" ошибку оператора называют "человеческий фактор" - ну ошибся маленько, нечаянно и слегка! А за несуществующие ошибки платить заказчику или исполнителю. Пополняем кому-то бюджет...Андрей1978 писав:Во-первых, он же ДЗКовец; во-вторых нет у него времени и ЖЕЛАНИЯ разбираться
Жаловались, звонили на "гарячу линию"...Стало еще хуже, в отделе отрываются по-полной: техничка неправильно оформлена, "висновки" лишние, подписи смежников на акте согласования должны быть одного цвета (черный или синий), короче полный маразм. Решили улыбаться, терпим, молчим, делаем глупый вид (иногда), платим и получаем готовую техничку с заветным штампом.NickS писав:Но тут что можно посоветовать? Только жаловаться в соответствующие службы на взяточничество и некомпетентность кадров.
Теперь у них новая фишка: "Кадастровий номер не відповідає індексній кадастровій карті: КОАТУУ, зона, квартал", отдают людям на руки и отправляют на доработку к исполнителю. Как эти "заморочки" исправлять я еще не придумала, но людей прошу такие протоколы не забирать (если хмель відповідає вимогам). Может подскажите?
- Сергiй64
- Спец
- Репутація: 68
- Область: Вінницька
Дуже дивна ситуація. По ідеї, згідно постанови, ви повинні видати технічну документацію і файл обміну на руки замовнику, + скановані матеріали, але це як де. Він несе і здає в відділ Держкомзему(чи як його там, наче й не агентство, і не Держкомзем). Вони повинні , перевіривши все на відповідність, прийняти і відправити в ДЗК. ДЗК фактично повинно перевірити на правильність структури та накладок. І все. До чого я веду? якщо відділ прийняв, значить там все правильно. А якщо робите по другому, це порушення чинного законодавства, з всіма наслідками.NPZ писав:Может подскажите?
-
- Спец
Когда вводился "хмель" и уже были некоторые наработки по его проверке и взаимодействию ДЗК-ресурсы, областное управление проводило коллегию, и этот вопрос поднимался в том числе. 1-й зам областного (ЮПП) утверждал что это не вопрос Заказчика или Исполнителя, вопрос ДЗК-ресурсов, поэтому если они разобраться не могут, то работу в руки и к нему. Лично был и слышал.NPZ писав:Может подскажите?
-
- Спец
То, что это вопрос ДЗК-ресурсы я знаю, т.к. тоже была на собраниях, но ситуация такая, что виноват и в этой проблеме (карты) именно исполнитель и за это исправление хотят брать оплату, поэтому я в тупике.Андрей1978 писав:областное управление проводило коллегию, и этот вопрос поднимался в том числе. 1-й зам областного (ЮПП) утверждал что это не вопрос Заказчика или Исполнителя, вопрос ДЗК-ресурсов, поэтому если они разобраться не могут, то работу в руки и к нему. Лично был и слышал.
Техничку+сканер заказчики сдают лично, к обменнику зауважень нет, а к картам и кад.номерам придираются. Вот и пытаюсь понять, как быть в этой ситуации исполителю и заказчику?Сергiй64 писав:Дуже дивна ситуація. По ідеї, згідно постанови, ви повинні видати технічну документацію і файл обміну на руки замовнику, + скановані матеріали
-
- Спец
- Володимер
- Спец
- Репутація: 95
- Область: Луганська
- Контактна інформація:
Я працював у Харківській області на приватному підприємстві до нового року . все було ХМЛ куча протоколів по декілька раз. А потім за збігом обставин став працювати в Луганскій області на приватному підприємстві ні ХМЛ не вимагають ні протоколів нема . В харківській області позитивнивне рішення по ТД можно чекати довго. В луганскій за декілька місяців можно отримати ДА. Добре це чи погано)
-
- Молоденький(ка)
- Репутація: 0
- Область: Донецька
Цитата: "Теперь у них новая фишка: "Кадастровий номер не відповідає індексній кадастровій карті: КОАТУУ, зона, квартал","
но как же так no no no ведь кадастровый номер не исполнитель присваивает, а Держкомзём&ДЗК. сами на себя протоколы пишут чтоли???
исполнитель должен составить ХМЛ без кадастрового номера (последние 0000). Или у вас не так? 5+5=?
но как же так no no no ведь кадастровый номер не исполнитель присваивает, а Держкомзём&ДЗК. сами на себя протоколы пишут чтоли???
исполнитель должен составить ХМЛ без кадастрового номера (последние 0000). Или у вас не так? 5+5=?
Про те, що написано про 0000. Не згоден. Це створює проблеми для реєстраторів . Наприклад в базі (ГІС-6)може бути квартал який має КОАТУУ, зону, кватратал, а потім 0000. Зараз вже програма просто інформує, що "щось" під таким номером уже є . А раніше (самі перші версії) могли просто замінити цілий квартал на маленьку таку діляночку, в якій ліцензіат прописав 0000. Одне хибне підтвердження "... уже присутствует. Заменить?" - "Да" - і кліпає наш реєстратор, який зостався без цілого квартала (це добре якщо він хоть зрозумів, що відбулося).
UPS Але "Шелси" молодці, гарно мінімізують такі ситуації. Mobila Як для мене підходить варіант номеру, що прописаний у первинному ХМІ (умовно) 2121100000:00:000:0000. Я розумію, що тут можна посперечатись, однак, хай вже краще всі елементи визначаються безпосередньо при визначені кад. номеру. Особливо враховуючи ту чехарду з індексними картами, яку свого часу навязувало обласне.

Шановні колеги! Питання таке:
Якщо підставою набуття земельної ділянки є договір купівлі-продажу, як правильно заповнювати даний блок в XML:
<PropertyAcquisitionJustification>
<Document>003</Document>
<DocumentDate>2010-08-21</DocumentDate>
<DocumentNumber>111</DocumentNumber>
<ApprovalAuthority>ЯКИЙ ОРГАН ТРЕБА ТУТ ПИСАТИ???</ApprovalAuthority>
</PropertyAcquisitionJustification>
Перші три дескриптори ми заповнюємо дані договору купівлі-продажу, а четвертий ( <ApprovalAuthority>) - орган, який прийняв рішення стосовно передачі земельної ділянки у власність - треба взагалі уу даному випадку заповнювати? Ніякого ж рішення нема.
Якщо підставою набуття земельної ділянки є договір купівлі-продажу, як правильно заповнювати даний блок в XML:
<PropertyAcquisitionJustification>
<Document>003</Document>
<DocumentDate>2010-08-21</DocumentDate>
<DocumentNumber>111</DocumentNumber>
<ApprovalAuthority>ЯКИЙ ОРГАН ТРЕБА ТУТ ПИСАТИ???</ApprovalAuthority>
</PropertyAcquisitionJustification>
Перші три дескриптори ми заповнюємо дані договору купівлі-продажу, а четвертий ( <ApprovalAuthority>) - орган, який прийняв рішення стосовно передачі земельної ділянки у власність - треба взагалі уу даному випадку заповнювати? Ніякого ж рішення нема.
- Kato
- Спец
- Область: м.Київ
В чому може бути проблема, якщо в мене in4 і зроблений з нього xml відкриваються нормально, при перевірці помилок не має. Але той же xml в зем.рес. відкривається зовсім по іншому: щось таке вимальовується дивне...з пятикунтика звичайного якісь зірки виходять. Протягом року робила безліч xml файлів, нормально присвоювали, зауважень не було...
Щось схоже:
Щось схоже:
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
-
- Спец
- Репутація: 227
- Область: Закарпатська
Planet, наприклад, ми там вписуємо серію та номер бланка договору купівлі-продажу та ПІБ нотаріуса, який цю угоду оформляв і все проходить.
Kato, то може бути якийсь збій або помилка при збереженні координат в файл. Думаю, треба просто його заново переробити і прослідкувати щоб нумерація точок йшла за годинниковою стрілкою, ну, можливо, щ деякі точки можуть дублюватися.
Kato, то може бути якийсь збій або помилка при збереженні координат в файл. Думаю, треба просто його заново переробити і прослідкувати щоб нумерація точок йшла за годинниковою стрілкою, ну, можливо, щ деякі точки можуть дублюватися.
-
- Спец
А в мене єдина "радість"... Масово повертають замовникам-садоводам технічки, "не відповідає індексній кадастровій карті:КОАТУУ, зона, квартал, кад.номер...." Всі викопіювання про виділення зем.діляки під садове товариство та інше (справка про справку) все це надано в зем/ресурси, але...для тих, у кого немає грошей (від 700 у.є.) приватизація своїх 6 соток залишається поки-що тільки мрією. Були в посадовця - розвів руками та пообіцяв :"будем разбираться". facepalm Втомилась від усього цього бєспрєдєла. Почекаю днів 10, та підемо великою ходою всей толпою до наших "держслужбовців" на поклон Poklony або Doloy
Додано через 7 хвилин 2 секунди:
Ще питання: в ХМЛ в опису Технічна документація 019-Розрахунок площ угідь земельної ділянки (так вказую я), а вписувати "каталог координат" - це нова вимога дзк - хіба це не одне те-ж саме?
Додано через 7 хвилин 2 секунди:
Ще питання: в ХМЛ в опису Технічна документація 019-Розрахунок площ угідь земельної ділянки (так вказую я), а вписувати "каталог координат" - це нова вимога дзк - хіба це не одне те-ж саме?
- Kato
- Спец
- Область: м.Київ
стандартна ситуація...як і у нас - викручають руки...працює лише варіантNPZ писав:А в мене єдина "радість".
NPZ писав:від 700 у.є.
повторюсь - викоручують руки. впишите "каталог координат" в настурий раз шось ішне придумають...NPZ писав:019-Розрахунок площ угідь земельної ділянки (так вказую я), а вписувати "каталог координат" - це нова вимога дзк - хіба це не одне те-ж саме?
Вибачте, якщо не по темі, цікавить питання (може і просте на перший погляд але все ж таки:
Якщо земельна ділянка відводиться під будівництво із земель запасу (рілля) - яку категорію земель треба зазначати в обмінному файлі на дану земельну ділянку? 100 Сільськогосподарські землі чи 200 Землі під житловою забудовою?
Якщо земельна ділянка відводиться під будівництво із земель запасу (рілля) - яку категорію земель треба зазначати в обмінному файлі на дану земельну ділянку? 100 Сільськогосподарські землі чи 200 Землі під житловою забудовою?