Та навіть якщо по 10 геодезистів буде в кожній з 50 фірм ситуація буде така сама, питання в іншому, чим вони будуть працювати, з названої кількості підприємств, певний відсоток немає геодезичних інструментів (теодоліти в рахунок не берем ), з цього потрібно починати. Була б обов'язковою вимога наявності GPS і тахеометра з контролем виконання робіт, піблічна кадастрова карта була б набагато краща. morgayuzahidzem писав:Из своей практики.... У нас в Черновицкой области из около 50 мне известных фирм (землевпорядних), работающих геодезистов не больше 10!!!
Супутникові методи в землевпорядних і кадастрових роботах
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
-
- Спец
- Репутація: 0
- Область: м.Севастополь
- Місце роботи: Інше
Соблюдайте приличия, молодой человек...VooNyaka писав:...И тем обосраным от страха землеустроителям давно пора понять, что геодезист это очень важный спец, без помощи которого ни один землеустроитель, очень скоро, не сможет зарабатывать деньги... А ты gps_nik, перестань пудрить мозги...
Я высказал лишь свою точку зрения о том, что система координат и метод измерений (т.е. передачи координат) - это разные вещи... И если уж Вы даете советы "космического масштаба" другим людям, то потрудитесь убедиться что они правильны и корректны... Для любителей "острых ощущений" методами RTK и VRS созданы отдельные ветки форума... Милости прошу, там и поспорим...VooNyaka писав:... пусть все высказываются в этой теме как кому угодно и задают вопросы...
В терминологии не только Trimble, а и Leica, Topcon и т.д... В сложных или спорных ситуациях "точкой с известными координатами" может быть только пункт...axav писав:...На "точке с известными координатами" в терминологии Trimble....
Хорошо... Тогда ответьте на вопрос:axav писав:...Да, а система исходных пунктов строится GNSS измерениями через параметры связи с общеземной, такой вот каламбур. Ну нет на данный момент другого точного способа определения координат кроме спутниковых...
В СК-42 можно работать спутниковыми методами??? Если да, то как тогда раньше работали и каким образом задействовались параметры и для чего???
"Рисовать" должны всегда по измерениям... И не важно будут это ГНСС или традиционные измерения... Не нужно бросаться из крайности в крайность... Короткую линию точнее измерит тахеометр, а не ГНСС... Нажать много раз кнопку "ок" в контролере не значит быть геодезистом... Честно говоря ребята, какие ж Вы геодезисты если ставите под сомнение возможность работы традиционными методами???axav писав:...Как вы вообще представляете землеустройство без GPS...Все правильно пусть как рисовали по растрам так и дальше рисуют...
- zahidzem
- Спец
- Репутація: 25
- Область: Чернівецька
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Тольго у НАС, ибо, первопроходцем - есть ГЕОДЕЗИСТ. потом землеустроитель ....... прокуратура... и все остальные органы. Для "новобранцев" в доказательсто своих слов - УСК-2000.Lebed писав:так, що є то є ! а от мазанців різних вистаачає - немає в кого досвіду набратись !
Додано через 4 хвилини 51 секунду:
Никто Уважаемый, во всяком случае я, не ставлю под сомнение традиционные методы. Без тахеометра одним GPS кашу не сваришьgps_nik писав:Нажать много раз кнопку "ок" в контролере не значит быть геодезистом... Честно говоря ребята, какие ж Вы геодезисты если ставите под сомнение возможность работы традиционными методами???
Востаннє редагувалось 01 лютого 2013 12:16 користувачем zahidzem, всього редагувалось 1 раз.
- Swan
- Спец
- Область: Рівненська
Не завжди можна знайти в кого вчитись 5+5=? , не всі захочуть допомогти Dulya - люди всякі є!zahidzem писав:Тольго у НАС, ибо, первопроходцем - есть ГЕОДЕЗИСТ. потом землеустроитель ....... прокуратура... и все остальные органы. Для новобрачных в доказательсто своих слов - УСК-2000.
Востаннє редагувалось 01 лютого 2013 12:23 користувачем Swan, всього редагувалось 1 раз.
-
- Молоденький(ка)
Только разница в том, что комплекс работ связанный с получением точных координат в исходных пунктах раз так в 10 больше, чем просто отстоять час (в лучшем случае) на точке.axav писав:Да, а система исходных пунктов строится GNSS измерениями через параметры связи с общеземной, такой вот каламбур. Ну нет на данный момент другого точного способа определения координат кроме спутниковых.
- zahidzem
- Спец
Чем смогу помогу. Я помню то время когда только появились GPS. Денег особо небыло. Купил PROMARK-2. Помогал своим, и соседним обл. сгущать сеть, выставлял точки для работы ....Lebed писав:Не завжди можна знайти в кого вчитись, не всі захочуть допомогти - люди всякі є!
Додано через 5 хвилин 40 секунд:
...И Вы вычисляете, вычисляли тахеометром точность координат земельного участка без GPS по крайней мере с 2005 года?Dkrav писав:Только разница в том, что комплекс работ связанный с получением точных координат в исходных пунктах раз так в 10 больше, чем просто отстоять час (в лучшем случае) на точке.
-
- Спец
- Контактна інформація:
Та не сперечайтесь. Моя позиція така, кожен має виконувати свій процес роботи. Якщо геодезист то геодезію, якщо землевпорядник то землевпорядкування. Ну нічого, я геодезист не розумію в агротехнологічних картах, чи як воно там називається, грунтів. Так само я думаю й землевпоряднику важкувато розібратись в вищій геодезії. Просто з самого початку творення, так називаємого "кадастру", потрібно було чітко розмежувати роботи - Богові боже, а кесарю кесарево.
-
- Область: м.Київ
Да не без того чтобы научить, если человек хочет учится!Lebed писав:Не завжди можна знайти в кого вчитись 5+5=? , не всі захочуть допомогти
Но если человек купил (получил) тахеометр или GPS говорит "учите меня", даже не прочитавши инструкцию к прибору, ТО ИЗВЕНИТЕ я лично не буду.
А даже если научить то такие люди просто "КНОПКОДАВЫ". И вопрос тогда: чему их учили в институте???
-
- Спец
- Контактна інформація:
Я теж так рахую і працюю. В далеких 2002-2003 при виконанні робіт по розпаюванню земель, по проекту "Кемонікс", покрили район межовими знаками, підримуєм їх в робочому стані, не всі правда, і для виконання будь-яких робіт достатньо тахеометра, 3-ох штативів (бажано 5), 2-ох відбивачів, 3-ох марок, веху з відбивачем ну й тверезого біча.Dkrav писав:А зачем дергать GPS если под руками есть сети полигонометрии?
- zahidzem
- Спец
Я так понял, Вы только по городу работаете.... Попробуйте 10 км отъехать от города, или горные наши районы? Там без GPS я себе ефективной работы не представляю. Тем более точной...Dkrav писав:А зачем дергать GPS если под руками есть сети полигонометрии?
Додано через 4 хвилини 7 секунд:
Вам повезло. Я еще не попадал, во всяком случае в нашей области, на пай, который бы соответствовал действительности (координаты)Atoll писав:Я теж так рахую і працюю
-
- Спец
- Контактна інформація:
О. Забув додати. В тісній співпраці з районним управлінням держресурсів, перед здачею на реєстрацію робіт виконаних іншими організаціями, контролюєм і погоджуєм накладки, так як в районі взяли за базу розпаювання, разом з ортофотопланами.
Додано через 2 хвилини 52 секунди:
Додано через 2 хвилини 52 секунди:
Та не так повезло, як те, що роботи по разпаюванню виконувала власне геодезична організація і ваш покірний слуга, який і підтримує ті наробітки в даному районі. Але на це було потрібне вольове рішення начальника управління земресу й добра воля виконавця. Якщо по простому - підгріб під себе район.zahidzem писав:Вам повезло.

-
- Молоденький(ка)
Вопрос был поставлен выполняем ли мы работы без GPS измерений. Я и ответил на него.zahidzem писав:Я так понял, Вы только по городу работаете.... Попробуйте 10 км отъехать от города, или горные наши районы? Там без GPS я себе ефективной работы не представляю. Тем более точной...
Отдаленную и горную местность тоже снимаем. Там действительно без GPS делать нечего. Но Все работы проводятся только в комплексе GPS (привязка к местности) + тахеометр (сама съемка).
-
- Спец
- Контактна інформація:
Та накладки є, були й будуть. Наладок можна уникнути тільки при комплексному підході до виконання робіт, урівнювання кварталу, села, сільради. Навіть якщо на кожному повороті межі закласти межовий знак, що практично не можливо при ділянках в межах існуючої огорожі, а виміри проводити з різних вихідних точок, то все одно буде якась невязка в обчислених координатах одиничної точки. Тільки ДЗК не приймає невязки в геодезії. Має бути по 00 з сусідами. Оце найбільший наш, геодезистів сум.zahidzem писав:дальнейшем не иметь проблем при сдачи объекта (накладки)
-
- Спец
- Контактна інформація:
В чернівецькій по моїх даних деякі райони теж робили пудові геодезисти, Кіцманський, наприклад, точно памятаю, Західгеодезкартографія їздила. Потрібно було тільки комусь систематизувати матеріали і зберегти пункти. Вже було б полегшення в роботі.zahidzem писав:Пока получаеться отдельными кусочками.
- zahidzem
- Спец
Згоден. Це напевно мрія кожного геодезіста. Я надеюсь на то, что с введением УСК-2000, не все смогут перейти (халтурщики). Не у всех будут соответствующие приборы. И может тогда, они нас попросят выставлять им точки ( которые мы естественно будем выставлять от пунктов триангуляции, проверенных пунктов) ---- исчезнут накладки... Хочется верить... правда самому смешно...Atoll писав:Наладок можна уникнути тільки при комплексному підході до виконання робіт, урівнювання кварталу, села, сільради
Додано через 3 хвилини 43 секунди:
Atoll,
щось зберегли у Кіцманському, Заставнянському, Новоселицькому.... далі тьма.
-
- Спец
- Контактна інформація:
Нічого. Будем потрохи освітлювати. Ще б держава по людськи віднеслась до нас, виділила трохи з бюджету на згущення мережі ДГМ, а не тільки задекларувавши запуск УСК і хоча б не ставила бюрократичних рогаток на шляху приватних організацій по наповнюванню бази, хоча б згущення мереж та використання її в роботі.zahidzem писав:далі тьма.
- zahidzem
- Спец
Згоден. facepalmAtoll писав:Нічого. Будем потрохи освітлювати
... Бог все видет. Только позвонили, попросили перемерить участок и перевести его в УСК-2000. Извените - работа.
Приятно было пообщатся. Честь имею
Востаннє редагувалось 01 лютого 2013 13:26 користувачем zahidzem, всього редагувалось 1 раз.
- Swan
- Спец
Не про тахеометр мова йде! Думаєш вмієш працювати з тахеометром і ти вжеvtgkr_dzk писав:Но если человек купил (получил) тахеометр или GPS говорит "учите меня", даже не прочитавши инструкцию к прибору, ТО ИЗВЕНИТЕ я лично не буду.
А даже если научить то такие люди просто "КНОПКОДАВЫ". И вопрос тогда: чему их учили в институте???

-
- Спец
- Контактна інформація:
Оце написано вірно. Кадастрова карта, на сьогоднішній час, це тільки загальний вид, як розташовані земельні ділянки, так само як колись був туристичний атлас, який мав дуже мало спільного з геодезичними картами. А міряти потрібно так як і міряли. Правда бажано з дотриманням вимог геодезії, а не як Бог надушу положить. Бо, ще раз повторюсь - виміряна на місцевості довжина між двома кутами повороту межі, в яку б систему не кидали, фактично на місцевості буде однакова. На місцевості!!!makctos писав:под види кадастровой карти.