Акт видано з помилкою
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
не парьтесь! Якщо нотаріус обіцяє вчинити такий правочин та провести його держреєстрацію з переходом права власності то робіть. Кінцевий результат - отримаете Витяг з держреєстру прав власності на нерухоме майно - земельну ділянку, а цей Витяг і є юридичним фактом. І всі наступні правочини вчинятимуться так само, якщо не зміниться законодавство. До речі, можете користуватися послугами все того ж нотаріуса? і питань буде меньше.zinder
Вчора був у державного реєстратора прав на майно, вони сказали, що нічого кримінального тут немає та порекомендували продавцю написати заяву до держзем відділу (там де видали такий акт) з проханням підтвердити дані держ акту зокрема дату, яка виправлена та отримати такий лист. Він може бути підтвердженням факту випарвлення та посиланням на правильну дату підпису держ акту.
І ще одне - витяг, який необхідний для продажу ділянки продавець узяв, там дата стоїть правильна. То чи може ця проблема не є такою гострою? І до суду не обов'язкоово ідти... Адже думаю ця затянеться не на один місяць
При цьому з єкономите час, нерви та гроші, в першу чергу на хабарі бо чим більше звертаете уваги на дрібниці, тим більше за ці дрібниці чіпляються "чинуші" у т.ч. судді, опоненти та просто особи, які будуть примайти участь у справі. Апеляцію та касацію ні хто не відміняв, а подати може і прокурор.
А так одразу, довгочекана угода, земельна ділянка та правовстановлюючі документи на неї.
Це виключно моя особиста порада.
Да, Державний акт вшивається до договору купівлі-продажу з/д та на ньому нотаріусом робиться відмітка про перехід права власності, а копія - залишається у справі нотаріуса (але я знаю випадки коли нотаріус собі ні чого не залишав). Все залежить від нотаріуса.
Що стосується видачі свідоцтва про право власності ... то його згідно з Порядком, затвердженого постановою КМУ 703, видає державний реєстратор місцевого терпідрозділу Укрдержреєстру, а не нотаріус. Нотаріус виконує функції держреєстратора при повторному і всіх подальших правочинах щодо переходу права власності. Тобто після того як в ДЗК та Державному реєстру прав власності на нерухоме майно з'являється об'єкт - з/д та всі дані про нього та його власника. За Порядком, факт переходу права власності підтверджується Витягом з державного реєстру прав власності на нерухоме майно і видача будь-яких інших документів у т.ч. Свідоцтва -не передбачено.
Що стосується видачі свідоцтва про право власності ... то його згідно з Порядком, затвердженого постановою КМУ 703, видає державний реєстратор місцевого терпідрозділу Укрдержреєстру, а не нотаріус. Нотаріус виконує функції держреєстратора при повторному і всіх подальших правочинах щодо переходу права власності. Тобто після того як в ДЗК та Державному реєстру прав власності на нерухоме майно з'являється об'єкт - з/д та всі дані про нього та його власника. За Порядком, факт переходу права власності підтверджується Витягом з державного реєстру прав власності на нерухоме майно і видача будь-яких інших документів у т.ч. Свідоцтва -не передбачено.
- Solpadeine
- Спец
- Репутація: 0
- Область: Дніпропетровська
- Місце роботи: Інше
- Контактна інформація:
Підскажіть будь ласка таке. В 2006 році власник земельної ділянки (пай) отримав зелений державний акт з кадастровим номером, який зазначений у державному акті у особи, яка отримала держ. акт в 2008 році. На публічній кадастровій карті знаходиться земельна ділянка, на яку видано державний акт в 2008 році, а та земельна ділянка на яку видано держаний акт в 2006 році відсутня. Звичайно витяг з НКС буде на земельну ділянку "зразка 2008 року", що робити даним власникам земельних ділянок, в кого правильний, а в кого не правильний державний акт?
-
- Молоденький(ка)
- Область: Київська
-
- Область: Полтавська
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
Доброго дня,
Стосовно мого питання по виправленню на Держ акту...
Отримали архівну копію Держ акту з правильними датами та лист підтвердження з держкомзему про виправлення на акті. Декілька днів назад нотаріус оформив договір на купівлю-продаж ділянки, надав мені витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власноста. Держ акт він залишив собі, у договорі його копії немає. Тобто на руках у мене договір та витяг. Чи потрібно роботи якісь дії з мого боку по реєстраціії ділянки, йти до сільради та повідомляти про зміну власника земельної ділянки? Чи на цьому тут можна поставити крапку і від тепер я офіційний власник з.д.?
Дмитро
Стосовно мого питання по виправленню на Держ акту...
Отримали архівну копію Держ акту з правильними датами та лист підтвердження з держкомзему про виправлення на акті. Декілька днів назад нотаріус оформив договір на купівлю-продаж ділянки, надав мені витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власноста. Держ акт він залишив собі, у договорі його копії немає. Тобто на руках у мене договір та витяг. Чи потрібно роботи якісь дії з мого боку по реєстраціії ділянки, йти до сільради та повідомляти про зміну власника земельної ділянки? Чи на цьому тут можна поставити крапку і від тепер я офіційний власник з.д.?
Дмитро
- Solpadeine
- Спец
- Контактна інформація:
-
- Спец
- Репутація: 145
- Область: Харківська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
- Solpadeine
- Спец
- Контактна інформація:
-
- Спец
- Репутація: 145
- Область: Харківська
- dexter3000
- Спец
- Репутація: 10
- Область: м.Київ
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
-
- Область: Чернівецька
Доброго дня! підскажіть будь ласка, в минулому році був виданий державний акт на землю, проектна організація зробила помилку в обрахунках, тобто площа земельної ділянки в акті більша ніж за фактичним використанням. Тепер вони виготовили технічку по встановленню меж за фактичним використанням на меншу площу, яким чином зробити виправлення.
-
- Молодший спец :)
- Репутація: 2
- Область: Миколаївська
Допоможіть, будь-ласка!Виявили помилку в держ.акті в прізвищі, подали заяву до суду,суд задовільнив позив, власниця розробила тех. документація по становленню меж і прийшла в відділ, які дії відділу?Реєструвати зем.ділянку з правильним прізвищем на підставі рішення суду чи видавати витяг з неправильним прізвищем для того щоб власник пішов в Мінюст і зареєструвався правильно?
-
- Спец
- Область: Київська
Техническая ошибка, возникла при заполнении бланка государственного акта, в кадастровом номере неверно указано КОАТУУ.
Если следовать ЗУ "Про державний земельний кадастр", то:
157. У разі виявлення органом, що здійснює ведення Державного земельного кадастру, помилки у присвоєнні кадастрового номера земельній ділянці (в тому числі після перенесення інформації про земельні ділянки з державного реєстру земель та відомостей про інші об'єкти Державного земельного кадастру, що містяться в документації із землеустрою та оцінки земель, затвердженій та переданій до 1 січня 2013 р. до Державного фонду документації із землеустрою) зазначений орган у п'ятиденний строк з моменту виявлення помилки:
1) складає в електронній та паперовій формі протокол виправлення помилки за формою згідно з додатком 30;
2) безоплатно виправляє помилку в кадастровому номері шляхом присвоєння земельній ділянці за допомогою програмного забезпечення Державного земельного кадастру нового кадастрового номера, наступного за останнім у відповідному кадастровому кварталі;
3) письмово повідомляє про це власникам, користувачам відповідної земельної ділянки за формою згідно з додатком 31.
Возникает два вопроса:
1. Кадастровый регистратор может потребовать разработать техническую документацию по установлению границ в натуре (на местности), вот только не понятно зачем и на каком основании, разработчики документации никогда не имели правового отношения к кадастровым номерам. Но даже если и делать такую документацию, что тогда указывать в акте приема-передачи межевых знаков, старый кадастровый номер или новый, которого еще нет...
2. В госакте остается старый неправильный кадастровый номер. И при попытке зарегистрировать в Минюсте право собственности, это разногласие обязательно всплывет.
Регистратор Минюста не долго думаю отправить заявителя в суд.
Что сделает суд? Примет решение установить факт принадлежности нового кадастрового номера "старому" участку.
http://pravoscope.com/act-rishennya-748-2064-13-c ... ennya-faktiv-shho-mayut-yuri-s
Что делать с госактом? Он остается правоустанавливающим документом с пришпиленным к нему решением? Или вместо государственного акта в разделе правоустанавливающего документа будет указано это решение суда, а госакт можно будет выбросить.
Если следовать ЗУ "Про державний земельний кадастр", то:
157. У разі виявлення органом, що здійснює ведення Державного земельного кадастру, помилки у присвоєнні кадастрового номера земельній ділянці (в тому числі після перенесення інформації про земельні ділянки з державного реєстру земель та відомостей про інші об'єкти Державного земельного кадастру, що містяться в документації із землеустрою та оцінки земель, затвердженій та переданій до 1 січня 2013 р. до Державного фонду документації із землеустрою) зазначений орган у п'ятиденний строк з моменту виявлення помилки:
1) складає в електронній та паперовій формі протокол виправлення помилки за формою згідно з додатком 30;
2) безоплатно виправляє помилку в кадастровому номері шляхом присвоєння земельній ділянці за допомогою програмного забезпечення Державного земельного кадастру нового кадастрового номера, наступного за останнім у відповідному кадастровому кварталі;
3) письмово повідомляє про це власникам, користувачам відповідної земельної ділянки за формою згідно з додатком 31.
Возникает два вопроса:
1. Кадастровый регистратор может потребовать разработать техническую документацию по установлению границ в натуре (на местности), вот только не понятно зачем и на каком основании, разработчики документации никогда не имели правового отношения к кадастровым номерам. Но даже если и делать такую документацию, что тогда указывать в акте приема-передачи межевых знаков, старый кадастровый номер или новый, которого еще нет...
2. В госакте остается старый неправильный кадастровый номер. И при попытке зарегистрировать в Минюсте право собственности, это разногласие обязательно всплывет.
Регистратор Минюста не долго думаю отправить заявителя в суд.
Что сделает суд? Примет решение установить факт принадлежности нового кадастрового номера "старому" участку.
http://pravoscope.com/act-rishennya-748-2064-13-c ... ennya-faktiv-shho-mayut-yuri-s
Что делать с госактом? Он остается правоустанавливающим документом с пришпиленным к нему решением? Или вместо государственного акта в разделе правоустанавливающего документа будет указано это решение суда, а госакт можно будет выбросить.