Запуск УСК2000

Геодезія в землевпорядкуванні
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
kukin
Спец
Спец
Репутація: 65
Область: Закарпатська
Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування

Запуск УСК2000

Повідомлення kukin »

► Показати
► Показати
► Показати
Опис формату трансформаційних полів Ntv2 (*gsb).
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 13 лютого 2013 17:01 користувачем kukin, всього редагувалось 20 разів.
Говорить и писать можно все, что думаешь, но думать следует осторожно..
Atoll
Спец
Спец
Репутація: 0
Область: Рівненська
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Atoll »

juli_son писав:та коли буде УСК 2000 де брати
А там де дотепер брали вихідні для роботи в 63-ому, місцевій.

Додано через 9 хвилин 25 секунд:
Я он домовлюсь з _nik-ом, організую йому рибалку з відпочинком, а він мені закоординує в УСК2000 6 крапок на район от і буду міряти, до тих пір поки нашим можновладцям чергова ... в голову не стукне. :)
gps_nik
Спец
Спец
Репутація: 133
Область: м.Київ

Повідомлення gps_nik »

Не по темі
[quote="Oleksandr"]...Якщо Ви не згідні я роблю простоий висновок - Ви не тримали в руках контролер. По другому - ніяк. Все решта - слова...[/quote]
Шановний Oleksandr!!! Ви так і напрошуєтеся на "люб'язність" у відповідь...
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

gps_nik писав:Шановний Oleksandr!!! Ви так і напрошуєтеся на "люб'язність" у відповідь...
Ну вибачайте, але як по-другому !? Я взяв у руки свій TSC2 й порахував - відповідно до УСК рівно 35 систем.
Я дивлюся з практичної сторони питання, а решта для кабінетних геодезистів, вони можуть "надати пояснення на папері"
Система координат УСК-2000
Триградусна зона проекції Гаусса – Крюгера
Осьовий меридіан - 27.
А в контролері ? В контролері їх 35.
Знову Ви помиляєтеся… "Загальна кількість УСК систем" не 35… В статті Кучера чітко написано, що положення пунктів (точок) в системі УСК-2000 однозначно визначається у вигляді (дивись розділ Параметри системи координат УСК-2000):
Будете робити виноси й не тільки - не забудьте статтю. morgny
Chernov
Спец
Спец
Репутація: 18
Область: Запорізька
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

Oleksandr писав:"надати пояснення на папері"
Oleksandr писав:А в контролері ? В контролері їх 35.
Ось і я про те ж.
Не по темі
Аж дивно, що безсуперечно освічені та грамотні колеги ще досі мислять "паперовими" категоріями та посилаються на довідники 1979 року видання...
Але, з іншого боку, чого ж тут дивного?
Ще великий Лобачевський свого часу сказав, що у науці нічого не змінюється, доки не вимере попередня генерація професорів...
Об'єктивна реальність...
Atoll
Спец
Спец
Область: Рівненська
Контактна інформація:

Повідомлення Atoll »

Oleksandr писав:Будете робити виноси й не тільки - не забудьте статтю.
Виноси робляться від краю поля рулеткою. Спершу в один бік потім в зворотній з роподіленням невязки якщо вона з -, а якщо з + то невязка в останній штатив. Вчіть основи землевпорядкування (геодезистів в землевпорядкуванню не потрібно читайте закони) Шановний. morgny
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

Atoll писав:Виноси робляться від краю поля рулеткою. Спершу в один бік потім в зворотній з роподіленням невязки якщо вона з -, а якщо з + то невязка в останній штатив. Вчіть основи землевпорядкування (геодезистів в землевпорядкуванню не потрібно читайте закони) Шановний. morgny
Ок, буду знати ... morgny
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Oleksandr писав:Я дивлюся з практичної сторони питання, а решта для кабінетних геодезистів, вони можуть "надати пояснення на папері"...
Наскільки я зрозумів, особисто Ваша практика у переважній більшості випадків зводиться до надання послуг не виходячи з офісу Закпосу… Тому лишіть практику у спокої… І "пояснення на папері" на сьогоднішній день ще ніхто не відмінив... Та й системи координат з’явилися задовго до появи Закпосу, і будь успішно процвітати після припинення його діяльності… До речі, окрім Закпосу в особі Вас, шановний Oleksandr, жоден з операторів ГНСС-мереж не робить трагедії з наявності великої кількості систем координат, проекцій, зон і т.д... Чи це означає, що інші оператори ГНСС-мереж також нічого не розуміють в системах координат???
Oleksandr писав:...А в контролері ? В контролері їх 35...Будете робити виноси й не тільки - не забудьте статтю...
В контролері може багато чого знаходитися… Але чи буде, те що знаходиться у контролері використовуватися кожен раз при виконанні робіт??? Мені от цікаво, навіщо шановному Чернову, параметри стандартних триградусних зон, які покривають західну Україну для виконання робіт у Запоріжжі??? Чи навіщо мені вносити в контролер параметри МСК м. Ужгород, якщо я там ніколи не буду працювати??? Чи шановному ZIC’у параметри 5-ї шестиградусної зони для виконання робіт в м. Луганськ??? Не підкажете???

А стаття, яка Вас так "звеселяє" до виносу в натуру не має ніякого відношення… В ній йдеться про базові речі… І судячи з того, що Ви постійно ставите під сумнів наведені у цій статті очевидні речі, які повністю тотожні основним нормативним актам у сфері геодезії, змушений зробити висновок про те, що з геодезією особисто у Вас великі проблеми… Тому, перед тим, як робити "нехароший" натяк на адресу якоїсь конкретної людини, будь-ласка переконайтеся, що Ваше припущення відповідає дійсності… Бо дурнем може виявитися геть не та людина, на яку Ви натякаєте, як, наприклад, у випадку із видом плоских прямокутних координат у стандартній триградусній зоні…
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

gps_nik писав:До речі, окрім Закпосу в особі Вас, шановний Oleksandr, жоден з операторів ГНСС-мереж не робить трагедії з наявності великої кількості систем координат, проекцій, зон і т.д...
Я теж не роблю ніякої трагедії, якщо так багато - то нехай буде. Я просто порахував і все.
gps_nik писав:А стаття, яка Вас так "звеселяє" до виносу в натуру не має ніякого відношення…
Звичайно, що не має.. Не перекручуйте...
gps_nik писав:Мені от цікаво, навіщо шановному Чернову, параметри стандартних триградусних зон, які покривають західну Україну для виконання робіт у Запоріжжі??? Чи навіщо мені вносити в контролер параметри МСК м. Ужгород, якщо я там ніколи не буду працювати???
Мені, наприклад, потрібно, є багато питань від користувачів по всій Україні.
Останній абзац Вашого поста - просто шедевр! Самі собі щось напридумовували й зробили висновки. Прикольно.
Ви ж спец, краще би допомогли написати ще пару програм, які всім потрібні.
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

gps_nik писав:от цікаво, навіщо шановному Чернову, параметри стандартних триградусних зон, які покривають західну Україну
gps_nik писав:Чи шановному ZIC’у параметри 5-ї шестиградусної зони для виконання робіт в м. Луганськ??? Не підкажете???
Невірно формулюєте питання.
Справа не в тому - потрібно-непотрібно.
Справа в тому, що декілька уродів довели галузь до такого стану, що неможливо коректно перерахувати коордінати майже усіх МСК у будь яку легальну СК. НКС це наочно показала. Послухайте селектори...
Зараз вони і їх нащадки знову крутять-каламутять.
Знову намагаються так напітляти, щоб не дасти можливості нормально працювати на місцях.
Та й ще мають нахабність вказувати тим, кому "За державу прикро", що їм потрібно, а що ні.
Якщо дехто наважується виводити шахраїв від геодезії на чисту воду - вже і на образи переходять. У стилю "Сам дурак".
а ще й, користуючись форумом, намагаються гнобити конкурента.
Я розумію, що керівництво вимагає. І щиро співчуваю. Але нехай вони самі захищаються, а не ховаються за спини підлеглих.
Наприклад, шановні панове керівники Інституту та "Укргеодезкартографії" поясніть будь ласка спільноті, як так сталося, що ніхто не здатен перевести МСК сотень населених пунктів у БУДЬ ЯКУ стандартну СК? Хто винен. Як завжди, пАпЕреднІкІ? Так ви ж там споконвіку працюєте.
Точніше, не працюєте, а штани з спіідницями просиджуєте...
Тому, будь ласка, конкретні прізвища.
А чому "державна" СК не використується у НКС? То вже, мабуть, пАслідовнІкі...
І не треба отих теревеньок, що у запитаннях- відповідях НДГіК. Два конкретних питання - дві конкретних відповіді!
Dima_L2
Область: Хмельницька
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Dima_L2 »

Oleksandr писав:Ви ж спец, краще би допомогли написати ще пару програм, які всім потрібні.
Чим допомогти? Звертайтеся до ПП. Бачу, що програми по суті якісні й потрібні, а вот оформлення, вибачайте - ніяке.
Ви публікуєте програми безкоштовно, я тем допоможу безкоштовно.
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

to Dima_L2: Дякую! Відписався на пошту.
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Chernov писав:...Невірно формулюєте питання...
У Вас, уважаемый Chernov, воспаленное воображение… Неужели Вы думаете, что в геодезии разбирается только НИИГК??? Вокруг масса людей, которые в тех или иных вопросах геодезии имеют очень глубокие знания… Кстати, Вы так и не ответили, сколько систем координат лично Вы используете для выполнения работ в Запорожье, и зачем Вам те системы, которыми Вы никогда в жизни не будете пользоваться??? Только не говорите "а нехай буде, про всяк випадок" или как уважаемый Oleksandr, что Вам звонят со всей Украины… Если по этой причине, то честно говоря, идея бредовая... Никому не удастся собрать параметры на все использующиеся в Украине системы координат... Хотя бы по той причине, что практически в каждом населенном пункте сущействует, как минимум, пару "срезок", о которых знают только "местные"...
Oleksandr писав:Ви ж спец, краще би допомогли написати ще пару програм, які всім потрібні.
Шановний Oleksandr!!!
Вибачайте, але якщо вже пішла така відверта розмова то чесно кажучи я не бачу сенсу у написанні окремої програми для перерахунку координат… Таких програм існує безліч, до того ж набагато краще спроектованих (для вирішення любих типів перерахунків координат) ніж та, що Ви пропонуєте… Механізм перерахунку координат має будь-яка ГІС-система, будь-яка програма обробки ГНСС-спостережень і т.д…

Окрім того, особисто я, нажаль, поки що не побачив програм, які "безкоштовно публікуються" Закпосом... Якщо бути більш точним, то те, що Ви робите – не підпадає під визначення програмного забезпечення, яке вільно розповсюджується (free software)… Якщо ж Ви стверджуєте, що це все таки free software, то чому Ваші розробки не у вільному доступі, хоча б на цьому форумі??? Прикладом програми, яка вільно розповсюджується є RTKLIB… Заходиш, качаєш, інсталюєш і починаєш отримувати оргазм… Все що Ви пропонуєте можна отримати лише з дозволу та схвалення Закпосу… Але ж Закпос – це комерційна організація і її головна мета «робити бізнес»… Де гарантія, що завтра Закпосу не набридне "займатися благочинністю"???
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

gps_nik писав:сколько систем координат лично Вы используете для выполнения работ в Запорожье, и зачем Вам те системы, которыми Вы никогда в жизни не будете пользоваться?
Начнем с того, что я работаю не только в Запорожье и не только в Украине. В качестве конкретного ответа по Запорожской области скажу что имел здесь опыт работы с МСК Запорожья, Энергодара, Бердянска, СК42, 63, УСК2000. Однако все свои базы мы ведем в WGS84, чего и Вам желаем.
Что же касается СК, которыми я лично никогда не буду пользоваться - то дело не в них. Дело в принципиальном подходе к СК. Параметры перехода ЛЮБОЙ СК должны быть открыты. Если не так - это коррупция в чистом виде. И все.
Не по темі
Если военным нужны особые СК для сбивания гражданских самолетов, пусть сами разрабатывают их и секретят. Но в равмках своего бюджета. Нехрен совать свои вороватые волосатые лапы к гражданским - в мой карман. С 23 февраля morgny
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Chernov писав:...Однако все свои базы мы ведем в WGS84, чего и Вам желаем...
Скверная идея вести свои труды в WGS... Их, т.е. WGS, очень много...
Не по темі
Что я Вам лично плохого сделал, что бы мне такое желать??? morgayu
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

gps_nik писав:Скверная идея вести свои труды в WGS... Их, т.е. WGS, очень много...
Offtopic: Что я Вам лично плохого сделал, что бы мне такое желать??? morgayu
Благодарю за чувство юмору...
Кстати, а Вы в чем свои базы ведете... Неужели в системе измерений?
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Не по темі
Chernov писав:Благодарю за чувство юмору...
C "чуствами" у меня все "ob ok"... С юмором тоже...
Chernov писав:Кстати, а Вы в чем свои базы ведете... Неужели в системе измерений?
Гораздо практичнее... Подставляй исходники в любой системе координат и получай нужный результат при минимуме затрат... Главное "вычухать" измерения... morgayu
vovaz
Спец
Спец
Репутація: 30
Область: Житомирська

Повідомлення vovaz »

Какие новости, тенденции, слухи о запуске УСК 2000 ?
vitas007
Admin
Admin
Репутація: 828

Повідомлення vitas007 »

Знаю із своїх джерел....
1. Готується модуль контролю польових вимірювання....
2. Законодавство щодо реєстрації,сертефікації перманентних (референтних) GPS-станцій...
3. Готується кошторис щодо вартості пунктів за одну точку, ключ переходу....
4. поки не перев`яжуть ортоплани, ІКК і т. д. вище згадане в режимі очикування....
5. НСК уже у системі координат уск-2000....
Гість
Спец
Спец
Область: м.Севастополь

Повідомлення Гість »

vitas007 писав:Знаю із своїх джерел....
1. Готується модуль контролю польових вимірювання....
А що воно таке і з чим його їдять, можливо знаєте щось більш детально, поділіться інформацією.
vitas007
Admin
Admin

Запуск УСК2000

Повідомлення vitas007 »

на декілька пунків є докази... відео, проекти законів, інструкцій....

Додано через 1 хвилину 36 секунд:
Трішкі пізніше.... Треба бігти.... Є відео з семінару яке проводило в ДЗА перед новим роком.... Заллю трішки пізніше....
kukin
Спец
Спец

Повідомлення kukin »

vitas007 писав:5. НСК уже у системі координат уск-2000..
Откуда такой бред? Зображення
Тело файла содержит данные в СК63, регистраторы не дадут соврать.
vitas007
Admin
Admin

Повідомлення vitas007 »

хто хоче дивиться весь....
зверніть увагу на презентацію.... з самого початку і прочитайте її складові...
там і про "модуль контролю польвих вимірювань gps чи стоїть під кущами чи під пасаткою...
уважно прослухайте і передивіться я сам не вірив..."
за майбутній платний сервіс перехарунку починається з 37:00 хв.
Я нічого сам не придумав все із відео...
і ще скоро проекти інструкцій, сертефікації, реєстрації перманентних станцій GPS...
http://www.ex.ua/view_storage/848248482081
буде вісіть день....
завтра удалю.....
kukin
Спец
Спец

Повідомлення kukin »

+1
vitas007 писав:там і про "модуль контролю польвих вимірювань gps чи стоїть під кущами чи під пасаткою.
Я думаю докладчик далёк от механизма проверки GNSS измерений Зображення
Не по темі
Spoiler
интересно как он будет контролировать измерения RTK приемников, к примеру если использовать TRIMBLE VRS REPEATER, оператор сети будет наблюдать точку с фиксированными координатами, в идеальных условиях... а ровер свободно сможет записывать плавающее решение
vitas007 писав:Я нічого сам не придумав все із відео.
Видео хорошо, но в действительности все пока далеко от заявленного.
vitas007 писав:завтра удалю..
Зачем?
Если видео засветилось в сети, то его любой сможет перезалить.
Now2Here
Спец
Спец
Область: АР Крим

Повідомлення Now2Here »

vitas007 писав:зверніть увагу на презентацію.... з самого початку і прочитайте її складові...там і про "модуль контролю польвих вимірювань gps чи стоїть під кущами чи під пасаткою... уважно прослухайте і передивіться я сам не вірив...
Это просто мегапипец! Цитата из презентации: "...додатково буде модуль контролю якості даних GPS вимірювань. Цей модуль буде спостерігати за... Ми будемо реалізовувати на протязі першого кварталу 2013 року, будемо спостерігати за вимірами які проходять GPS приймачами на території України, і автоматично буде сповіщення про неякісні виміри: де слабкий сигнал, де ліцензіат стоїть під посадкою, і автоматично ми будемо бачити якісти даних, які він буде опрацьовувати. І.. навіть не доїхавши до свого персонального комп'ютеру, вже буде повідомлення, що дані зібрані неякісно. Це щоб уникнути в майбутньому отаких помилок."
Не только докладчик далёк от механизма проверки GNSS измерений, но и тот кто писАл ему эту бредятину!
Гість
Спец
Спец
Область: м.Севастополь

Повідомлення Гість »

vitas007 писав:модуль контролю польвих вимірювань gps чи стоїть під кущами чи під пасаткою...
Думав шось серйозне, а тут знову булька з носа morgny . Цікаво скільки цей модуль бабла потяне .
Відповісти