Запуск УСК2000

Геодезія в землевпорядкуванні
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
kukin
Спец
Спец
Репутація: 65
Область: Закарпатська
Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування

Запуск УСК2000

Повідомлення kukin »

► Показати
► Показати
► Показати
Опис формату трансформаційних полів Ntv2 (*gsb).
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 13 лютого 2013 17:01 користувачем kukin, всього редагувалось 20 разів.
Говорить и писать можно все, что думаешь, но думать следует осторожно..
Зенит
Спец
Спец
Репутація: 3
Область: Чернігівська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Зенит »

"ZIC" - Підтримую Drug Треба ворушити Bor'ba???
gps_nik
Спец
Спец
Репутація: 133
Область: м.Київ

Повідомлення gps_nik »

ZIC писав:...Давайте зараз запустимо листи...
Думаю шановний ZIC правий... Такі дію принесуть значно більше користі, ніж обкладання матюками всіх і все тут на форумі...
ZIC
Спец
Спец
Репутація: 7
Місце роботи: Інше

Повідомлення ZIC »

gps_nik писав:Думаю шановний ZIC правий... Такі дію принесуть значно більше користі, ніж обкладання матюками всіх і все тут на форумі
Головне, щоб хоч хтось реалізував цю ідею, а не просто побалакали тай все...
На хвилі перевірок з АП видачі сертифікатів (спрацював же лист ЗСУ), такі листи значно швидше змусять агенство якось розпочати роботу!!!
Chernov
Спец
Спец
Репутація: 18
Область: Запорізька
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

ZIC писав:Головне, щоб хоч хтось реалізував цю ідею, а не просто побалакали тай все...
Та они ж тебя проклянут через церковь....
Причем, скорее всего, московского патриархата morgny

Додано через 2 хвилини 44 секунди:
ZIC писав:"У разі надання негативної відповіді, вона разом з копією даного листа буде направлена до Адміністрації Президента та Кабінету Міністрів України для врегулювання проблеми з отриманням координат вихідних пунктів для формування дійсно прозорого, високотехнологічного, автоматизованого кадастру"...
Гениально!!!
Треба щось додати пр саботування та нагнітання народного незадоволення. Для підвищення пікантності.

Додано через 9 хвилин 16 секунд:
Зенит писав:"ZIC" - Підтримую Drug Треба ворушити
А як завоняє?

Додано через 6 хвилин 29 секунд:
Откуда сарказм. В соседней теме, про альтернативную сертификацию, отправил 6 писем. Заказных. И не получил ни одного, хотя бы формального, ответа... О чем речь.
ZIC
Спец
Спец

Повідомлення ZIC »

Chernov писав:
Гениально!!!
Треба щось додати про саботування та нагнітання народного незадоволення. Для підвищення пікантності.
Ну, тут вже кожен нехай фантазію включить...
Але наголос треба робити саме на саботуванні.
І дуже згодяться листи з негативними відповідями. Їх справді треба направити в АП, але то вже можна провіреним способом - попересилати їх Кошилю в ЗСУ, а вони - узагальнений лист від всеукраїнської громадської організації з доданими копіями відповідей. Думаю - може спрацювати...
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Не по темі
[quote="Chernov"]...Та они ж тебя проклянут через церковь... Причем, скорее всего, московского патриархата morgny ...[/quote]
Нічого страшного... Київський патріархат причислить його до ліку святих... morgny
Кремень
Спец
Спец
Репутація: 15
Область: Полтавська

Повідомлення Кремень »

Chernov писав:И не получил ни одного, хотя бы формального, ответа.
Опять же цитируя классику: "та же фигня".
ZIC писав:Давайте зараз запустимо листи
Аллилуйя! Ну наконец-то сдвинулось. А то уж я думал, что к теме топика так и не вернемся. Это я про запуск. Действительно, есть же опыт коллективного творчества "телег" с генерацией списка адресов. Вот признаюсь, "я не Пушкин, я Белинский". Кто сможет составить первый вариант письма/просьбы? Ну, чтоб сразу не послали.
NickS
Спец
Спец
Репутація: 193
Область: Кіровоградська
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Не по темі
[quote="Chernov"]А як завоняє?[/quote]
Нехай воняє. Хочете того чи ні, але щоб прибрати гамно, всерівно його потрібно розворушити. Інакше так і лежатиме і заважатиме постійно. morgny
Сергiй64
Спец
Спец
Репутація: 68
Область: Вінницька

Повідомлення Сергiй64 »

Нам потрібно було створити таке програмне забезпечення, яке б впорядкувало всю наявну інформацію і перевело різні системи координат в одну – систему УСК-2000, якою зараз і користується вся Україна”, – розповів Сергій Тимченко.
http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article; ... _id=246034691&cat_id=244277212

То хтось таки користується, чи як?
ZIC
Спец
Спец

Повідомлення ZIC »

Сергiй64 писав:То хтось таки користується, чи як?
Та видно, що один Сергій Тимченко (раз він так впевнено розповідає)... morgny
kukin
Спец
Спец
Репутація: 65
Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування

Повідомлення kukin »

Появилась возможность задать вопросы НИИГК по поводу УСК и не только.
Думаю вопросы на сайте публиковать не будут. Но обещают ответить на электронку:
Адміністратор Геопорталу надасть відповідь на питання на вказану Вами електрону пошту протягом 2-х робочих днів. З повагою, Адміністрація Геопорталу
Говорить и писать можно все, что думаешь, но думать следует осторожно..
Кремень
Спец
Спец
Репутація: 15
Область: Полтавська

Повідомлення Кремень »

Вот тут пока непроверенная, но всё же информация. Даже толком с темой определиться не могу. И сюда, и в XML (как бы он там не назывался), и в НКС и т.д.
Действительно все и всякие ключи перехода официально выдадут только ДЗК? И они наши работы будут откуда-то (различные СК) куда-то (необходимо УСК-2000, но подозреваю СК-63) пересчитывать. Естественно, не бесплатно. Попробовал представить. Реальный механизм с сохранением ответственности (подписи, всё такое) не вырисовывается. Схем/методик пока нет. Так, декларация о намерениях. Может, кто уже попросил ключи или координаты в УСК-2000? И как далеко послали? Я имею в виду новейшую историю, текущий год.
Oleksandr
Спец
Спец
Репутація: 0

Повідомлення Oleksandr »

Кто хочет пересчитывать из ETRS89/ETRF2000 в УСК2000_3 т.е. в 3-ех градусные зоны - пожалуйста - http://www.ua-pos.net
Из ETRS89/ETRF2000 в УСК2000_6 т.е. в 6-ти градусные зоны работает давно.
Для авторизації можна використовувати: l: ZEMRES p: ZEMRES
vovaz
Спец
Спец
Репутація: 30
Область: Житомирська

Повідомлення vovaz »

Oleksandr писав:то хочет пересчитывать из ETRS89/ETRF2000 в УСК2000_3 т.е. в 3-ех градусные зоны - пожалуйста

А 3-ех град. зоны для кадастра или геодезии.
Panchuk
Спец
Спец

Повідомлення Panchuk »

Oleksandr писав:Кто хочет пересчитывать из ETRS89/ETRF2000 в УСК2000_3 т.е. в 3-ех градусные зоны - пожалуйста - http://www.ua-pos.net
Из ETRS89/ETRF2000 в УСК2000_6 т.е. в 6-ти градусные зоны работает давно.
Для авторизації можна використовувати: l: ZEMRES p: ZEMRES
Вітаю Олександре!!! Ви, як завжди, попереду всіх. vishenka
Не по темі
Ви знаєте осьові меридіани для кожної області??? Відповідь "ТАК" чи "НІ" мене влаштує повністю.
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

vovaz писав:А 3-ех град. зоны для кадастра или геодезии.
А в чому різниця ?
Panchuk писав:Ви знаєте осьові меридіани для кожної області???
Ні, не знаю. Я зроблю простіше, за декілька днів буде ще один пункт для перерахунку з ETRS89/ETRF2000 в МСК, але першим рядочком кожен зможе ввести "свій" осьовий меридіан, тобто мені й не потрібно його знати... Мені здається, що так буде коректно.

Якщо Ви випадково плутаєте УСК2000_3 з Місцевими системами координат - нагадую, що УСК2000_3 як і УСК2000_6 мають відомі осьові, а осьові для
МСК є ДСК інформацією й обрані вони таким чином щоб кожна область отримала одну зону, хоча в координатах номера зони не буде, що й зрозуміло.
При обрахунку "у" для УСК2000_3 я додаю просто n*1000000+300000 де n - номер зони, для МСК буде просто додавання 300000.
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Oleksandr писав:...При обрахунку "у" для УСК2000_3 я додаю просто n*1000000+300000 де n - номер зони, для МСК буде просто додавання 300000...
Уважно прочитайте, що таке УСК-2000 в триградусних зонах... Звідки Ви взяли, що "у" в триградусних зонах обчислюється саме так??? Nenayu
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

gps_nik писав:Уважно прочитайте, що таке УСК-2000 в триградусних зонах... Звідки Ви взяли, що "у" в триградусних зонах обчислюється саме так???
А як ? Я просто навів "кінець" формули, якщо Ви про це, й хотів зауважити, що "номера зони в координатах" в МКС "не буде".
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Oleksandr писав:А як ?
Я про те, що в триградусних зонах координата "у" не має номера зони, про що свідчить документ, посилання на який я Вам привів... Згідно цього документу, значення координати "у" завжди буде шестизначним в триградусній зоні УСК-2000... Ніде в цьому документі не вказано про номер триградусної зони, і тим більше про додавання номера зони до координати "у"... Ви ж пишете:
Oleksandr писав:При обрахунку "у" для УСК2000_3 я додаю просто n*1000000+300000 де n - номер зони
Окрім того, ось така розграфка розміщена на Вашому сайті:
Spoiler
ua-pos_zona3.JPG
Звідки Ви взяли, що триградусні зони мають нумерацію, та ще й таку, яку привели Ви???
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

gps_nik писав:Окрім того, ось така розграфка розміщена на Вашому сайті:
А що не так ?
gps_nik писав:Звідки Ви взяли, що триградусні зони мають нумерацію, та ще й таку, яку привели Ви???
З того самого джерела, яке Ви навели. Так що не так ? Чітко прописано - 21, 24 .... відповідно 21 дл 7 зони й т.д.
gps_nik писав:Згідно цього документу, значення координати "у" завжди буде шестизначним в триградусній зоні УСК-2000...
Тобто, Ви вважаєте, що буде по факту безліч точок на Україну з однаковими координатами ? morgayu Чи треба окремо додавати номер зони ?
Вважаю, що нумерація зберігається за принципом відповідності нумерації 6-и градусними зонам. По-другому я просто не уявляю.
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Oleksandr писав:...Тобто, Ви вважаєте, що буде по факту безліч точок на Україну з однаковими координатами? Чи треба окремо додавати номер зони? Вважаю, що нумерація зберігається за принципом відповідності нумерації 6-и градусними зонам. По-другому я просто не уявляю.
Шановний Олександре!!!
Дозвольте дати Вам пораду - менше вважайте, а більше дотримуйтесь вимог інструкцій...
Oleksandr писав:...З того самого джерела, яке Ви навели. Так що не так ? Чітко прописано - 21, 24 .... відповідно 21 для 7 зони й т.д...
Де в цьому наказі сказано, що є 7-ма триградусна зона з осьовим 21??? В цьому наказі перелічено осьові триградусних зон та параметр зсуву "у" для кожної з них, який дорівнює 300000... Ні про які номери триградусних зон (7, 8, 9, 10, 11, 12, 13) в цьому наказі не йдеться... І про те, що треба додавати до значення ординати номер зони також ніде не написано...

Наприклад, станція Голосієво згідно Вашого перерахунку буде мати такі координати:
х = 5 581 587.332
у = 10 335 461.184
Де Ви бачили на Україні значення координат з такими ординатами??? Nenayu

P.S. І багато користувачів скористалося наведеною послугою перерахунку???
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

Просто с 3-х градусными злнами давно никто не работал, и все забыли, что номер зоны в этом случае не добавляется
img470.zip
Хотя, действительно, абсурд. Для бумажной картографии коллизия решается номенклатурой, а для электронной - ???
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Chernov писав:...Просто с 3-х градусными злнами давно никто не работал, и все забыли, что номер зоны в этом случае не добавляется...
Нарешті знайшлася хоч одна думаюча людина...
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

gps_nik писав:Наприклад, станція Голосієво згідно Вашого перерахунку буде мати такі координати:
х = 5 581 587.332
у = 10 335 461.184
Де Ви бачили на Україні значення координат з такими ординатами???
Не бачили - так доведеться звикати....
(внимательно почитайте ссылочку внизу страницы...)
Бо в іншому разі у нас буде забагато точок з однаковими координатами, але розташованих у різних місціх багатостраждальної неньки
Или есть какие-то другие способы идентифткации зоны? Я бы предложил , чтобы избежать двухзначных префиксов, начать нумерацию зон с 1 по Украине.
gps_nik писав:Ні про які номери триградусних зон (7, 8, 9, 10, 11, 12, 13) в цьому наказі не йдеться... І про те, що треба додавати до значення ординати номер зони також ніде не написано...
А треба б було подумати... Через кожні 300 км будемо мати дублювання координат.
Не по темі
А ще дехто каже, що я несправедливо називаю когось дурнем. Ось він, перелик головних дурнів на третій сторінці наказу...
Востаннє редагувалось 14 лютого 2013 16:28 користувачем Chernov, всього редагувалось 1 раз.
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

gps_nik писав:Дозвольте дати Вам пораду - менше вважайте, а більше дотримуйтесь вимог інструкцій...
Дякую за пораду, зараз напишу питання в НДІГіК.
Вже відправив - пропоную дочекатися відповіді.
Востаннє редагувалось 14 лютого 2013 16:39 користувачем Oleksandr, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти