Обговорення відмов у погодженні проектів відведення!

Чи долучаєте Ви "Акт приймання-передачі межових знаків ... до погодження проекту землеустрою

1. Так. У відповідності до статті 50 Закону України "Про землеустрій" він є складовою частиною проекту
618
85%
2. Ні. У відповідності до ІНСТРУКЦІЇ про встановлення ..... він повинен долучатися на підставі розробленої та затвердженої технічної документації із землеустрою.
106
15%

Всього голосів: 724

kievpol
Спец
Спец
Репутація: 0

Повідомлення kievpol »

В даній темі прохання обговорювати та ділитися інформацією стосовно відмов у погодженні проектів відведення. Ми зможемо коментувати зауваження наших шановних "експертів" та у разі "сліпих" зауважень коментувати їхні дії. Я думаю, що дану тему також будут переглядати представники Держгеокадастру та приймати відповідні рішення на дії своїх колег.

Відправлено через 3 хвилини 36 секунди:
Ну почнемо!
► Показати
===================================================================================

Список експертів:
Spoiler
Якщо не можете створити тему з новим експертом, то скаржтеся на повідомлення з новим висновком,з описом, що експерт відсутній - створю нову тему.
► Показати
Баран Ігор Володимирович
Бологова Вікторія Вікторівна
Гаркуша Сергій Володимирович
Гордійко Петро Миколайович
Гуліцька Антоніна Володимирівна
Дарій Наталія Анатоліївна
Дідов Анатолій Григорович
Заболотний Микола Федорович
Заколодяжна Ольга Олексіївна
Карбовський Анатолій Григорович
Коваль Василь Анатолійович
Малай Олександр Олександрович
Малюта Ніна Іванівна
Медвецька Тетяна Вікторівна
Мигаль Роман Васильович
Недоступ Ганна Вікторівна
Осідач Володимир Володимирович
Сопрун Ірина Іванівна
Тугай Дмитро Вікторович
Федоренко Валентина Анатоліївна
Цогла Ірина Володимирівна
Черненко Наталя Миколаївна
Чернишов Іван Васильович
Чумак Олег Михайлович
Штих Олександр Васильович
Юпин Степан Іванович
Якобчук Максим Олександрович
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 05 грудня 2016 11:10 користувачем Denver, всього редагувалось 1 раз.
timofeu
Вже не початківець
Вже не початківець
Область: Чернівецька
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення timofeu »

Якщо не згідний з висновком про погодження, куди звертатися щоб анулювали висновок крім суду.
thom yorke
Спец
Спец
Репутація: 280
Область: Закарпатська

Повідомлення thom yorke »

flit писав: а що ви робите з підтверженням легітивності даних ДГМ?
НДІ ГіК з радістю надасть вам ці данні за окрему плату.
Зенит
Спец
Спец
Репутація: 3
Область: Чернігівська

Повідомлення Зенит »

timofeu писав:Якщо не згідний з висновком про погодження, куди звертатися щоб анулювали висновок крім суду.
Не здивуюсь що той висновок суду буде радувати тільки самолюбство,,, І може бути прирівняний до розгону тумана кулями.
Ціль якась дуже вже не "зібрана" Dulya
Є прецеденти коли є рішення суду, приходять люди в організацію, а ті нУ і цО, а "механізм Реалізації, а хто... Krutelyk pa-pa
cerdred
Спец
Спец
Репутація: 88
Область: Черкаська
Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)

Повідомлення cerdred »

cerdred писав: Ми штук 5 проектів відправили повторно, то попали тому самому експерту (при повторній реєстрації в докпрофі в полі "до документу" прикріпляли первоначальний документ). А з останнім проектом з відмовою то зробили все належним чином в докпрофі, але висновок знову ж таки прийшов з відмовою вже від іншого експерта,
Ще один проект, відправлений повторно, прийшов з висновком вже іншого експерта. NoNo
kurt
Молодший спец :)
Репутація: 11
Область: Львівська

Повідомлення kurt »

Порівняйте і поділіться враженнями . Висновки по справі 2 ділянки ОСГ
► Показати
► Показати
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Sergio_Berlusconi
Спец
Спец
Репутація: 314
Область: Рівненська

Повідомлення Sergio_Berlusconi »

kurt писав: Порівняйте і поділіться враженнями . Висновки по справі 2 ділянки ОСГ
Лото-Забава lol2

Курт хотів запитати, а офіційно щось будуть відписувати по негативному висновку?
bil
Спец
Спец
Репутація: 21
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Повідомлення bil »

А пробував хтось робити одним проектом ОСГ на багатьох громадян в одному масиві?
juli_son
Спец
Спец
Репутація: 1
Область: Харківська

Повідомлення juli_son »

[quote="kurt"] Порівняйте і поділіться враженнями . Висновки по справі 2 ділянки ОСГ
з цим відношенням вже давно боролись с експертизою в нашій області,бо начальник відділу теж казав один раз,так і працювали багато років,а в один "прекрасный" момент, коли світовий банк виділив кошти и людям почали надавати ділянки під пасовища/сінокоси,а вони все мали паї ріллю, я запитала в нього-так як же буду з цим "одним разом"???? нащо він розвів руками та сказав-"ну...бывает и на старуху проруха". так що я вважаю, що дана вимога не корректна!выдмову незаконно вам такий надали. Та,зокрема,навыть у нас,якщо зразу відводив 2 ділянки під осг загальною площею до 2 га.юдо цього не прискіпалися
cerdred
Спец
Спец

Повідомлення cerdred »

bil писав: А пробував хтось робити одним проектом ОСГ на багатьох громадян в одному масиві?
Було по 3 громадянах, проект погодження пройшов, ще попереду реєстрація, і затвердження. Останнє буде саме цікаве, думаю що не проконає.
kurt
Репутація: 11

Повідомлення kurt »

відколи працюю в цій сфері а це з 1994 року, ніколи ніяких питань по затвердженю та реєстрації не виникало. Коли викреслювали державні акти в обласному управлінні також питань не виникало 2,3,5 ділянок- але тільки одним рішенням.
Знову ж таки вертаюсь до паїв 3 ділянки (рілля, сінокоси, кормові угіддя) то що ріллю у власність а остальне в оренду -це якщо трактувати ст.116 так як її трактують експерти НОНСЕНС.
ірина75
Вже не початківець
Вже не початківець
Репутація: 1
Область: Одеська

Повідомлення ірина75 »

Нюта, З повагою до експертів відносяться. До дтих, про яких тут не пишуть. Я якщо сталося враження, що до експерта ставляться з неповагою... то нехай будуть такі ласкаві думають головою, коли пишуть зауваження. А деякі експерти навіть пояснити не можуть своїх безглуздих зауважень, моторошно віддають трубку начальнику відділу, а тому кажеш, давайте читати де ви це знайщли, він відповідає "Я ТАК ДУМАЮ" - ВИБАЧТЕ шановні, про яку повагу до таких експертів та райземів може йти мова.

Відправлено через 1 хвилину 21 секунди:
kurt, Не плутайте розпаювання с/г підприємства з нормами безоплатної приватизації.

Відправлено через 6 хвилини :
bil, ми робили один проект ОСГ на 11 громадян, робили й на більше. Але трошки раніше, по екстериторіальності, слава богу, не погоджували. Нічим він не відрізняється від проекта на 1 громадянина. Але не зручно, як по мені. Проблема в одного, стоять всі. Так виходять собі проекти поетапно, і якщо є якісь питання то стоїть один, а великий проект стоять всі. Тому перестали робити одним проектом на багатьох громадян.
jasjawa
Область: Полтавська

Повідомлення jasjawa »

Добрий день!що робити коли висновок негативний в зв'язку з тим що в експерта не відкрився файл pdf.
Deffar
Вже не початківець
Вже не початківець
Область: Хмельницька

Повідомлення Deffar »

jasjawa писав: що робити коли висновок негативний в зв'язку з тим що в експерта не відкрився файл pdf.
Подати ще раз, що тут зробиш ))
Lleyton
Вже не початківець
Вже не початківець
Область: Дніпропетровська

Повідомлення Lleyton »

jasjawa писав: Добрий день!що робити коли висновок негативний в зв'язку з тим що в експерта не відкрився файл pdf.
Похоже это новая посленовогодняя фишка?! У нас такая же причина негативного заключения Nenayu no
Зенит
Спец
Спец
Репутація: 3
Область: Чернігівська

Повідомлення Зенит »

jasjawa писав: Добрий день!що робити коли висновок негативний в зв'язку з тим що в експерта не відкрився файл pdf.
коли створюєте pdf - будьте уважні до кодування і версії цього кодування, ставте якомога "древніший" щоб певно читався самим простим і старим "переглядачем". Сам працював в державних структурах і чудово розумію що там далеко не всі такі продвинуті -стосовно комп'ютерних тонкощів 5+5=?
ВСІІІХ зі святами shaps upsyky
werewolf
Спец
Спец
Репутація: 5
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше

Повідомлення werewolf »

kurt писав: Порівняйте і поділіться враженнями . Висновки по справі 2 ділянки ОСГ
Марію (якщо мене мій старечий зір не підводить) Володимирівну - на кол))) Передача у власність ще не відбулася, звідки вона, погоджуючи проект, знає, одноразово передадуться земельні ділянки, чи не одноразово? Можна кілька ділянок передати одним рішенням... Чи може вона не "експерт", а "Ванга"? morgayu
Малінському О.Р. - дати лозини :grin: Ну як можна в одному висновку і написати, що проект не в повній мірі відповідає вимогам законодавства, і в той же час його погодити :lol:
Nik1985
Спец
Спец
Репутація: 23

Повідомлення Nik1985 »

werewolf, Drug
tops_a
Спец
Спец
Репутація: 219
Область: Київська

Повідомлення tops_a »

ІМХО. Якби я був експертом, теж завертав би проекти з двома ділянками одного цільового призначення одній людині у власність.
cerdred
Спец
Спец

Повідомлення cerdred »

tops_a писав: Якби я був експертом, теж завертав би проекти з двома ділянками одного цільового призначення одній людині у власність.
А чому, поділіться досвідом (можна в приват). Дякую.
До речі, сьогодні саме на такий проект прийшов позитивний висновок (одна людина, один дозвіл, але 2 ділянки для ОСГ, площа їх загальна не перевищує 2 га).
tops_a
Спец
Спец

Повідомлення tops_a »

Щоб не почався "холівар" я спочатку і написав що це моя особиста думка якої я притримуюсь не зважаючи на чужі переконання. Чому якщо одним рішенням, то можна а двома не можна, в двох різних населених пунктах не можна. Для гаража не можна і так далі. Чим осг відрізнається від інших?

Моя позиція: одна ділянка кожного виду не залежно від площі. Приватизував 1 метр, сиди і радуйся. Приватизува 2 га, значить повезло. І взагалі приватизація це зло. знова ж ІМХО
Nik1985
Спец
Спец

Повідомлення Nik1985 »

tops_a писав: Чому якщо одним рішенням, то можна а двома не можна, в двох різних населених пунктах не можна. Для гаража не можна і так далі. Чим осг відрізнається від інших?
Тому що, розпорядник земельних ділянок орган місцевого самоврядування або головне управління, і якщо вони вважають за можливе надати одним рішенням(наказом) дві земельні ділянки (які неперевищують норму 2 га.), то при чому тут інженер-землевпорядник який розробив проект землеустрою згідно рішення(наказу) до ваших висновків які НЕПОГОДЖЕНО
tops_a
Спец
Спец

Повідомлення tops_a »

Всі люди можуть помилятись. Значить рішення про передачу приймали некомпетентні (або ж заангажовані)люди як в ГУ так і в ОМС. А омс вважатиме за можливе передати у власність для жб в місті +100500га і дасть дозвіл на розробку проекту, Ви як інженер землевпорядник візьметесь за таку роботу? Відповім за Вас "мабуть ні". Так само йде мова і про компетентність експертів. Але ж знову це лише моя думка
Nik1985
Спец
Спец

Повідомлення Nik1985 »

tops_a, я вважаю що це правильно приймати рішення про передачу декількох ділянок (якщо загальна площа не більша 2 га), наприклад : бабуся живе в сільській місцевості (в звязку з різними ситуаціями в країні їй надавали, то забирали земельні ділянки), на даний час за бабусею в погосподарських книгах сільської ради рахується 50 сотих (одна ділянка 20 сотих, друга 12 сотих, третя 18 сотих) так що їй приватизувати НІЯК??? (кожен трактує закон зі своєї ДЗВІНИЦІ)
cerdred
Спец
Спец

Повідомлення cerdred »

Nik1985 писав: (кожен трактує закон зі своєї ДЗВІНИЦІ)
А щоб такого не було, потрібно нормальні закони, а не понос із слів.
Бовтач
Вже не початківець
Вже не початківець

Повідомлення Бовтач »

Nik1985 писав: tops_a, я вважаю що це правильно приймати рішення про передачу декількох ділянок (якщо загальна площа не більша 2 га), наприклад : бабуся живе в сільській місцевості (в звязку з різними ситуаціями в країні їй надавали, то забирали земельні ділянки), на даний час за нею рахується 50 сотих (одна ділянка 20 сотих, друга 12 сотих, третя 18 сотих) так що їй приватизувани НІЯК??? (кожен трактує закон зі своєї ДЗВІНИЦІ)
Підтримую. У нас дуже пересічена місцевість, тому люди мають у користуванні по декілька невеликих ділянок - городів. В законі про кількість ділянок не прописано - тільки не більше 2 га і одноразово, тобто одним рішенням.
Закони не треба трактувати, а виконувати
Закрито