Сертифікація замість ліцензій (Новачки: ЧИТАЄМО ПЕРШЕ ПОВІДОМЛЕННЯ!)

Усі питання по видачі ліцензій і ін.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
lenysy
Репутація: 0
Область: м.Київ

Сертифікація замість ліцензій (Новачки: ЧИТАЄМО ПЕРШЕ ПОВІДОМЛЕННЯ!)

Повідомлення lenysy »

Опубліковано Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції господарської діяльності з проведення робіт із землеустрою та землеоціночних робіт" від 2 жовтня 2012 року № 5394-VI
Набрання чинності 03.12.2012р.

1 січня 2015 року закінчується перехідний період для суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на виконання робіт із землеустрою

Роз'яснення "Земельної спілки України" щодо особливостей виконання робіт із землеустрою у 2015 році

Держземагентство надало роз’яснення щодо визначення правового статусу розробників документації із землеустрою з 1 січня 2015 року

Перелік питань до кваліфікаційних іспитів фізичних осіб, які бажають отримати кваліфікаційний сертифікат інженера-землевпорядника

Перелік питань до кваліфікаційного іспиту фізичних осіб, які бажають отримати кваліфікаційний сертифікат інженера-геодезиста

!!! ЗРАЗКИ ЗАЯВ:
http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z2039-12
http://zsu.org.ua/novosti/sobytiya1asso ... mleustroyu

ЗАЯВА про включення інформації про сертифікованого інженера-землевпорядника до Державного реєстру сертифікованих інженерів-землевпорядників
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/file/tex ... 810n29.doc

ТЕМИ НА ФОРУМІ, ЩО СТОСУЮТЬСЯ СЕРТИФІКАЦІЇ:
Підготовка до кваліфікаційного іспиту на отримання сертифіката

Печатка сертифікованого інженера-землевпорядника

Електоронний цифровий підпис XML

Звернення Земельної спілки України до кваліфікаційної комісії, щодо позбавлення інженерів-землевпорядників сертифікатів

Державний реєстр сертифікованих інженерів-землевпорядників

Державний реєстр сертифікованих інженерів-геодезистів
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 15 листопада 2013 01:11 користувачем Nat, всього редагувалось 8 разів.
Prometheus
Спец
Спец
Репутація: 321
Область: Житомирська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Prometheus »

RuS1k писав:Доброго дня!
таке питання, була землевпорядна ліцензія, отримали один сертифікат і працювали, але ліцензія в цьому році закінчується.
Питання, чи маємо ми право з одним відповідальним працювати до 1.01.15 року?
Дякую за відповіді!
однозначно, ні. Уважно читайте закон, там такого не передбачено. Шукате ще одного землевпорядника
Planner

Повідомлення Planner »

скажіть будь ласка, хтось із чорного списка анульованих сертифікатів зміг його поновити чи відмінити наказ, чи просто йшли на екзамен???
Streit
Спец
Спец
Область: Донецька
Місце роботи: Інше

Повідомлення Streit »

pieshkov писав: однозначно, ні. Уважно читайте закон, там такого не передбачено. Шукате ще одного землевпорядника
однозначно, так. Уважно читайте закон, там таке передбачено. Шукайте ще одного землевпорядника з 01.01.2015
chery
Молодший спец :)

Повідомлення chery »

Streit писав:однозначно, так. Уважно читайте закон, там таке передбачено. Шукайте ще одного землевпорядника з 01.01.2015
конечно можете работать!!! я по этому вопросу был на киеве когда пероформлял(покупал) Лиц. по оценке,сертификату,отримання повышения по земле по майну и лицетаторов и т.д(все кончилось в один день).....приехал голый и босый,придется жизнь начинать с чистого листа!!! беспредел полнейший,думал и машину продавать,что бы домой доехать и с долгами расчитаться facepalm facepalm facepalm facepalm !!!!!!!
Prometheus
Спец
Спец

[tt]2. Встановити, що до 1 січня 2015 року суб’єкти господарювання, які до набрання чинності цим Законом у встановленому законом порядку отримали ліцензії на проведення робіт із землеустрою і мають у своєму складі інженера-землевпорядника, якого включено до Державного реєстру сертифікованих інженерів-землевпорядників згідно з вимогами цього Закону, є розробниками документації із землеустрою.[/tt]

Streit, уговорили, каюсь, погарячився :oops: .
RuS1k, а Вам, Я бажаю натхнення в розмові з місцевим(и) райземами. Як варіант получити "позитвне" розяснення від ДЗА
в кожному "монастирі" свій устав і "настоятель" може класти на ваші думки безофіційного роз'яснення патріархату.

п.с. Колега в моєму районі по закінченню ліцензії найняв ще одного сертифікованого землевпорядника по трудовому договору
Chernov
Спец
Спец
Репутація: 18
Область: Запорізька
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

chery писав:был на киеве когда пероформлял(покупал) Лиц. по оценке,сертификату,отримання повышения по земле по майну и лицетаторов и т.д
Не по темі
Дешевле было купить автомат Калашникова - было бы приятние
chery писав:жизнь начинать с чистого листа
И на зоне стал бы в авторитете, и глядишь, в президенты бы выбился, по сложившейся национальной традиции....
ZIC
Спец
Спец
Репутація: 7

Повідомлення ZIC »

chery писав:приехал голый и босый,придется жизнь начинать с чистого листа!!! беспредел полнейший,думал и машину продавать,что бы домой доехать и с долгами расчитаться
Ну, не прибедняйтесь! Вы ж ехали за этим, значит рассчитывали на такой результат...
Больше, чем Вы согласны им отдать они же не взяли? morgayu
Chernov
Спец
Спец
Репутація: 18
Область: Запорізька
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

ZIC писав:Ну, не прибедняйтесь!
Не по темі
Грустный пример, как система ломает хороших людей....
ZIC
Спец
Спец

Повідомлення ZIC »

Chernov писав:Грустный пример, как система ломает хороших людей
Не по темі
Скорее пример, как люди СИСТЕМЫ (те которые формируют и кормят ее), искренне возмущаются о ее существовании...
5+5=?
chery

Повідомлення chery »

ZIC писав:Chernov написав:
Грустный пример, как система ломает хороших людей
Offtopic: Скорее пример, как люди СИСТЕМЫ (те которые формируют и кормят ее), искренне возмущаются о ее существовании...
A.N......я тебя прошу!!!! ты же меня прекрстно знаешь!!!пол года сидел без лицензий,сертификатов,свидотств .Вел переписку "Кауцкого с Троцким"!!! думал совесть заиграет или здравый смысл??? фиг там!!! а на меня вся кантора смотрит из 8 особ..а у этих особ по 2е дома по лавкам!!! поскреб по сусекам,смахнул слезу,взял торбу и погнал на большую землю!!!
вот как будешь в частной структуре???поймешь....первая слава тебе и первая пуля тебе!!!! facepalm
Сергiй64
Спец
Спец
Репутація: 67
Область: Вінницька

Повідомлення Сергiй64 »

Ahill писав:Я теж хочу почути відповідь пана А.М.Кадомського, чи іншої уповноваженої особи ДЗА.
20 вересня 2013 року о 13.40 у Клубі Кабінету Міністрів (вул. Інститутська, 7) відбудеться брифінг заступника Голови Державного агентства земельних ресурсів України Євгена Берднікова та з 14.00 до 16.00 - пряма телефонна лінія Кабінету Міністрів за участю Євгена Берднікова.
Телефон прямої лінії - 254-05-65.
Prometheus
Спец
Спец

chery писав:ZIC написав:
Chernov написав:
Грустный пример, как система ломает хороших людей
Offtopic: Скорее пример, как люди СИСТЕМЫ (те которые формируют и кормят ее), искренне возмущаются о ее существовании...
A.N......я тебя прошу!!!! ты же меня прекрстно знаешь!!!пол года сидел без лицензий,сертификатов,свидотств .Вел переписку "Кауцкого с Троцким"!!! думал совесть заиграет или здравый смысл??? фиг там!!! а на меня вся кантора смотрит из 8 особ..а у этих особ по 2е дома по лавкам!!! поскреб по сусекам,смахнул слезу,взял торбу и погнал на большую землю!!!
вот как будешь в частной структуре???поймешь....первая слава тебе и первая пуля тебе!!!!
«Гаряча лінія» «Суспільство проти корупції»
(044) 206-57-76
Щоп’ятниці з 15.00 до 16.00

Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю
01024, м. Київ-24, вул. Богомольця, 10
телефон: (044) 256-13-55
(044) 256-20-37
e-mail: dsbez_ker@mvs.gov.ua Начальник Міщенко Сергій Геннадійович генерал-майор міліції
dsbez_zast@mvs.gov.ua
Не бажаєте світитися, відправте анонімно... . Не думайте що Ваша скарга зостанеться без уваги. В ДСБЕЗ теж є норма виконання.
Nat
Спец
Спец
Репутація: 3
Область: Дніпропетровська

Повідомлення Nat »

pieshkov писав:Не бажаєте світитися, відправте анонімно... . Не думайте що Ваша скарга зостанеться без уваги. В ДСБЕЗ теж є норма виконання.
А як можна зберегти анонімність, якщо сама скарга має містити конкретику? Не можна написати, що "присіпуються при оформленні документів", треба конкретно написати до кого "присіпуються", бо інакше скарга ні про що no
Prometheus
Спец
Спец

Nat писав:А як можна зберегти анонімність, якщо сама скарга має містити конкретику? Не можна написати, що "присіпуються при оформленні документів", треба конкретно написати до кого "присіпуються", бо інакше скарга ні про що
Анонімно тобто не вказувати свої ПІБ та прописку, але обовязково писати хто, як і через кого, скільки.
kukin
Спец
Спец
Репутація: 65
Область: Закарпатська
Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування

Повідомлення kukin »

pieshkov писав:Анонімно тобто не вказувати свої ПІБ та прописку, але обовязково писати хто, як і через кого, скільк
Нас уже настолько макнули, что незамаранных просто не осталось.
Уверен "писателю" тоже "на орехи достанется", "побочка" силовых структур .
Говорить и писать можно все, что думаешь, но думать следует осторожно..
Pogannka
Спец
Спец
Репутація: 1

Повідомлення Pogannka »

яка може бути анонімність в нашій країні???? Я ВАС УМОЛЯЮ....
Nat
Спец
Спец

Повідомлення Nat »

pieshkov писав:Анонімно тобто не вказувати свої ПІБ та прописку, але обовязково писати хто, як і через кого, скільки.
Анонимность тогда в чем? morgayu
Еще ж надо указать у кого NoNo
sultan
Спец
Спец
Репутація: 6

Повідомлення sultan »

Проблема не в том,как накапать анонимно. Точечные решения могут помочь одному счастливчику и то случайно. Решение только в смене системы, исключение всех случайно пришлых,засланных,случайно заглянувших и вообще не понятно как попавших в землеустройство. Подойдет схема Грузии с ментами. Надоело все это...
Nat
Спец
Спец

Повідомлення Nat »

sultan писав:Решение только в смене системы, исключение всех случайно пришлых,засланных,случайно заглянувших и вообще не понятно как попавших в землеустройство.
Ну и как? У нас не Грузия
Впрочем, это уже офф-топ.
ZIC
Спец
Спец

Повідомлення ZIC »

sultan писав:Подойдет схема Грузии с ментами. Надоело все это...
Було б здорово, але для цього ж необхідна політична (і чисто моральна людська) воля вищого (найвищого) керівництва...
А в нашого - воля діаметрально протилежна... facepalm
З іншої сторони (і про це вже велись у нас дискусії), елементом системи є також і ми (ті, хто платить...). При чому, одні може платять вимушено (без роботи, без зарплати не лишитись...). Але погодьтесь, багато зараз вибирає такий бізнес-стиль роботи, який однозначно і з самого початку розрахований чисто на "на, на, на... - технології". Починаючи з покупки дипломів, всіх можливих ліцензій і сертифікатів без усякого кадрового, технологічного забезпечення і досвіду роботи. За минулі роки таких фірм і фірмочок наплодилось багато... Вони формують ринок корупційних послуг на рівні з зажравшимися чиновниками (відповідність попиту та пропозицій)... Як з цим бути?
Однозначно -
sultan писав:Решение только в смене системы, исключение всех случайно пришлых,засланных,случайно заглянувших и вообще не понятно как попавших в землеустройство
Azhimut
Спец
Спец
Репутація: 365
Область: Одеська

Повідомлення Azhimut »

Nat писав:Ну и как?
Эволюционно.
Люди всегда недовольны, и это правильно; однако, сам рынок вытеснит "случайных" лицензиатов. Кроме того, чем быстрее граждане очнутся от летаргического сна - тем скорее "случайным" чиновникам станет неинтересно продолжать "работать"...
Prometheus
Спец
Спец

Не по темі
[quote="sultan"]Проблема не в том,как накапать анонимно. Точечные решения могут помочь одному счастливчику и то случайно. Решение только в смене системы, исключение всех случайно пришлых,засланных,случайно заглянувших и вообще не понятно как попавших в землеустройство. Подойдет схема Грузии с ментами. Надоело все это...[/quote]

Точкові дії це хоть якісь дії, а розмови на тему що систему потрібно мінять нічого не дадуть
Oleg
Спец
Спец
Репутація: 82
Область: Волинська

Повідомлення Oleg »

malecha
Спец
Спец
Репутація: 35
Область: Тернопільська
Контактна інформація:

Повідомлення malecha »

Я почитала - гарно пишуть, вважаю, правильно. Але наша біда, як вони правильно зазначають, ну поскаржилися ми тут, на інтернет ресурсі, а реально - ніхто не написав скаргу, не додав документацію із землеустрою, не обгрунтував позиції. Та й що обгрнутовувати? Комусь відомі факти скасування висновку експертизи в суді? Всі тихенько підуть підвищувати кваліфікацію, і здавати знову, бо треба працювати.
А з іншої строни, як хтось вище вірно зазначав, ну дуже вже багато сьогодні "спеціалістів" і фірмочок. Мені б дуже хотілося, щоб кваліфікаціний іспит був тільки усний, в пристуності всіх членів у формі запитання не на точне цитування законодавства, а на його практичне застосування, моделючи практичні ситуації. І я можу відверто сказати, що в тих областях, де я працювала, не більше 20-30% спеціалістів, які орієнтуються трішки в законодавстві, які знають чому документація включає технічне завадння, для прикладу, саме такого зразка, де це пише, а не тому що район так вимагає. Інших 70% зароблять кошти за принципом, бо всі так роблять. Ось так воно, як на мене.
Kitsmaniuk
Спец
Спец
Репутація: 147
Область: Чернівецька

Повідомлення Kitsmaniuk »

malecha писав:І я можу відверто сказати, що в тих областях, де я працювала, не більщше 20-30% спеціалістів, які орієнтуються трішки в законодавстві, які знають чому документація включає технічне завадння, для прикладу, саме такого зразка, де це пише, а не тому що район так вимагає. Інших 70% зароблять кошти за принципом, бо всі так роблять.
Підтримую стовідсотково. Я багато читаю та мало пишу, тільки тоді коли вже сам не можу розібратись в питанні чи ситуації яка склалась. А ситуація,
malecha писав:що район так вимагає
, виникає дуже часто і при цьому зовсім не обгрунтовано. Приходиш до них з інструкцією, показуєш, де написано, що саме так, а не інакше, а у відповідь чуєш: "Ну і що. Хочеш здати, роби як я сказав (сказала), а ні - будеш довго бігати......" І виникає питання - для кого ж пишеться інструкція? Навіть якщо вона недолуга, все одно це інструкція. І тут ще цікава позиція ОРГАНІВ. З однієї сторони вимагають виконання інструкції в межах, що не суперечать законодавству, коли їм це вигідно, з іншої сторони, знову ж, коли їм це вигідно, - чому ж ви не зробили, як це написано в інструкції...... На жаль, так БУЛО, так Є, і я не знаю, чи хоч мої внуки доживуть до того часу, коли ТАК НЕ БУДЕ......
Відповісти