Запуск УСК2000

Геодезія в землевпорядкуванні
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
kukin
Спец
Спец
Репутація: 65
Область: Закарпатська
Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування

Запуск УСК2000

Повідомлення kukin »

► Показати
► Показати
► Показати
Опис формату трансформаційних полів Ntv2 (*gsb).
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 13 лютого 2013 17:01 користувачем kukin, всього редагувалось 20 разів.
Говорить и писать можно все, что думаешь, но думать следует осторожно..
ZIC
Спец
Спец
Репутація: 7
Область: м.Київ
Місце роботи: Інше

Повідомлення ZIC »

Значна частина повідомлень, котрі засмічували цю тему, перенесені в тему "Технологія та методи виконання GPS зйомок".
Просьба до всіх зацікавлених - ознайомтесь з темами форуму "Геодезія в землевпорядкуванні", і створюйте повідомлення у відповідних темах...
gps_nik
Спец
Спец
Репутація: 133

Повідомлення gps_nik »

Шановний колеги!
Знайшов цікаву доповідь про перетворення систем координат... В ній є навіть числовий приклад перетворення... Попробував вручну зробити перетворення координат станції SULP, тільки з параметрами, які озвучив шановний Степан Григорович... В мене, на жаль, нічого не вийшло... 5+5=? Nenayu Sorri

В чому причина???
Parcel
Спец
Спец
Репутація: 119
Область: Волинська

Повідомлення Parcel »

gps_nik писав:В чому причина???
то ж ніби вже розібралися, що на скріні помилка...

Додано через 17 хвилин 12 секунд:
сhandler писав:Тому Стопхай має повне право, в тому числі і моральне, піднімати питання про авторство, а також інші питання, в тому числі і по статті яка зараз обговорюється, оскільки пункти ДГМ наведені у статті ніколи НДІГК не спостерігалися та не оброблялися(окрім 5 пунктів, координати яких були визначені по інших роботах, не пов'язаних із вказаним у статті договором). Доказом цього є відсутність перелічених у статті пунктів в науково-технічному звіті про виконані роботи та каталогах координат, переданих згідно договору ДП "Західгеодезкартографією", а також відсутністю інформації про вказані пункти у Банку геодезичних даних України. Тому, посилання авторів статті на НДІГК в цій роботі не відповідає дійсності.
вибачте, але я щойно, і то випадково, побачив ваш пост, який був ніби адресований мені... виходить я дарма суміщав пункти зі статті з пунктами із сайту dgm.gki.com.ua, ви і так все написали

власне мені немає ніякого діла ні до stopkhay ні до Савчука, нехай там вони собі самі вирішують хто в кого "списав".
kukin
Спец
Спец

Повідомлення kukin »

Parcel писав:то ж ніби вже розібралися, що на скріні помилка...
в шапку добавил пояснения Степана Григорьевича
Parcel писав:власне мені немає ніякого діла ні до stopkhay ні до Савчука, нехай там вони собі самі вирішують хто в кого "списав".
думаю этот разговор, не этой темы morgayu
Oleksandr
Спец
Спец
Репутація: 0

Повідомлення Oleksandr »

Шановні відвідувачі теми !
Спробуйте мережевий розв'язок у режимі RTK від ZAKPOS безкоштовно (а також перетворення з ETRS89/ETRF2000 ---> USK2000_6).
Сервер для перерахунку: www.ua-pos.net
Кастер для RTK: 82.207.98.217:2102
За наведеними паролями відкриті ТРИ точки монтування у форматі RTCM3 від мережі:
ZPOS_VRS - від віртуальної базової станції
ZPOS_VRS2 - те саме тільки без ГЛОНАСС
ZPOS_3NET - за алгоритмом 3Net.
Login: ZEMRES Pass: ZEMRES
Одночасно можливі 12 підключень в RTK.
(Наведений пароль буде дійсним до 10 лютого включно)
zahidzem
Спец
Спец
Репутація: 25
Область: Чернівецька
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення zahidzem »

Oleksandr, Олександр USK2000_6 це є 6 зона?
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

zahidzem писав:Олександр USK2000_6 це є 6 зона?
Ні, програма сама обере зону :) це 6 градусів.
На днях додам ETRS89/ETRF2000 ---> USK2000_3, тобто в 3 градусні зони (не плутати з МСК!).
zahidzem
Спец
Спец

Повідомлення zahidzem »

На днях додам ETRS89/ETRF2000 ---> USK2000_3, тобто в 3 градусні зони (не плутати з МСК!).
Oleksandr, Дякую. Тобто мені зараз потрібно свій ровер налаштувати на кастер для RTK: 82.207.98.217:2102, ввести пароль і я зможу калібрувати свій район?
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

zahidzem писав:Oleksandr, Дякую. Тобто мені зараз потрібно свій ровер налаштувати на кастер для RTK: 82.207.98.217:2102, ввести пароль і я зможу калібрувати свій район?
Навіщо калібрувати ? Створюйте СК на контролері й працюйте в УСК. 7 парметрів опубліковані, додайте потрібні проекції й вперед. Якщо ще актуально СК63, тоді так, калібруйтеся.
zahidzem
Спец
Спец

Повідомлення zahidzem »

Oleksandr писав:Навіщо калібрувати ? Створюйте СК на контролері й працюйте в УСК. 7 парметрів опубліковані, додайте потрібні проекції й вперед. Якщо ще актульно СК63, тоді так, калібруйтеся.
Дякую. Сьогодні перевірю.
З повагою Віталій. ThankYou
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Parcel писав:...то ж ніби вже розібралися, що на скріні помилка...
В тому то й справа, що не розібралися… Особисто я повністю заплутався…
Коротше, як я перераховував... Створив файл в форматі excel для перерахунку координат станції SULP... Координати станції взяв на сайті EPN...
1. Взяв параметри Altamimi... Перерахував координати із IGS08 в ETRF2000... Сходиться...
2. Взяв параметри Степана Григоровича... Перерахував координати із ETRF2000 в УСК-2000... Не сходиться ні з першим ні з другим скріном (рівняв координати у вигляді X, Y, Z)...
Test_Helmert.zip
В попередніх постах шановного Олександра неодноразово наголошувалося, що принципи та стандарти побудови ETRS89 є еталоном, якого усі користувачі мають дотримуватися… Якщо зайти на сайт Coordinate Reference System in Europe, можна знайти описи принципів та стандартів якими користуються європейці, в тому числі і стосовно перетворення координат… Тут чітко наведені формули, за якими перетворення координат має виконуватися… Наведені формули повністю ідентичні наведеним тут, тут, а також тут і наведеним у доповіді шановного Степана Григоровича…
Чому тоді ця ж сама формула перетворення не працює у випадку якщо в неї підставити параметри переходу від ETRF2000 до УСК-2000??? 5+5=? Nenayu

P.S. Забув додати... Викладаю форму по якій рахував... В ній можна міняти вихідні та кінцеві координати, а також параметри перетворення... Все інше автоматично підрахується...
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

gps_nik писав:Не сходиться ні з першим ні з другим скріном (рівняв координати у вигляді X, Y, Z)...
Порівняйте з перерахунком на сайті ZAKPOS. Можливо у Вас все Ок, як я вже неодноразово писав - можливо на скрінах неточності.
kukin
Спец
Спец

Повідомлення kukin »

Oleksandr писав:Ні, програма сама обере зону це 6 градусів.
А вот это зря, если работы выполняются на стыке зон?
Этож не МСК, где одна область-одна зона.
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Невже у всіх скрінах помилки??? Навряд чи...
Можливо реалізована не та формула перерахунку на яку Ви посилаєтеся???

Але тоді Ваша реалізація протирічить загальноприйнятим стандартам перерахунку координат, і в першу чергу ETRS89...
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

gps_nik писав:Невже у всіх скрінах помилки??? Навряд чи...
от правильний скрін
/download/file.php?id=5538&filename=transusk2000.JPG&mode=view
ось перевірка
Clipboard-1.png
ніби все ок
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Ні, шановний Parcel... Напевно шановний Олександр "зашив" іншу формулу перерахунку, яка відрізняється від загальноприйнятої...
Зробіть самі перевірку вручну... І Ви пересвідчитеся в моїй правоті...

Олександре!!! Від виду формули перерахунку будуть залежати значення параметрів перерахунку... Тому якщо даєте параметри, то чітко вкажіть яка формула перерахунку реалізована...
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

gps_nik писав:Зробіть самі перевірку вручну... І Ви пересвідчитеся в моїй правоті...
я давав скрін з перевіркою, там зовсім інша програма і результат сходиться з Савчуком

щодо вашого xls файла, то там десь є помилка, я перевіряв на тестових координатах http://www.epsg.org/guides/docs/G7-2.pdf розділ 2.4.3.2, ваш результат відрізняється від еталонного
Vladimir_R
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)
Репутація: 10
Область: Донецька
Місце роботи: Інше

Повідомлення Vladimir_R »

Уважаемый Parcel судя по Вашему скрину Вы пересчитываете в UTM.
СК UTM и СК42 (УСК2000) это разные системы координат.
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

Vladimir_R писав:СК UTM и СК42 (УСК2000) это разные системы координат
в мене проблема з драйвером баз даних і я не міг вибрати проекцію гауса-крюгера
тому я вибрав UTM і поставив масштабний коефіцієнт 1.0 замість 0.9996
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Шановний Parcel!!!
Розділ 2.4.3.2.2 на який Ви посилаєтеся є стандартом для країн західної півкулі, таких як США, Канада і т.д... Вам варто переглянути розділ 2.4.3.2.1... Окрім того, я ж дав пряме посилання на сайт Coordinate Reference Systems in Europe... Почитайте хто засновники цього сайту та для чого він призначений... На ньому Ви знайдете всі необхідні стандарти, правила, описи та параметри європейських систем координат, а також правила перетворення систем координат з наведенням формул перетворення...
Parcel писав:...ваш результат відрізняється від еталонного...
І нічого там не розходиться... Все сходиться...
Test_Helmert_1.zip
P.S. У розділі 2.4.3.2.1 - the following definition, which is consistent with the “Position Vector Transformation” convention (EPSG dataset coordinate operation method code 9606), is common E&P survey practice, used by the International Association of Geodesy (IAG) and recommended by ISO 19111
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

gps_nik писав:Розділ 2.4.3.2.2 на який Ви посилаєтеся є стандартом для країн західної півкулі, таких як США, Канада і т.д...
в смислє західна півкуля? параметри Хельмерта універсальні для обох півкуль. там просто приклад для західної півкулі. дозволю собі нагадати як розшифровується EPSG - European Petroleum Survey Group
gps_nik писав:Вам варто переглянути розділ 2.4.3.2.1
це ж зовсім інша пісня
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Шановний Parcel!!!
Термінологію я оспорювати не буду... morgny
Але було б непогано, перед тим як посилатися на документ, хоча б пробігти очима, що там пишуть окрім цифр...

Розділ 2.4.3.2.2
Although being common practice particularly in the European E&P industry, the Position Vector Transformation sign convention is "not" universally accepted. A variation on this formula is also used, particularly in the USA E&P industry. That formula is based on the same definition of translation and scale parameters, but a different definition of the rotation parameters. The associated convention is known as the "Coordinate Frame Rotation" convention.

Перекладаю (вибачайте за мої скромні знання англійської):
Не зважаючи на загальноєвропейську практику, остаточного стандарту перетворення координат не існує. Наприклад, США використовує іншу формулу. Ця формула базується на тому самому визначенні параметрів зміщень та масштабу, але відрізняється напрямком параметрів розвороту. Ця конвенція відома під назвою "Конвенція про розворот координатних систем".
NoNo
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

gps_nik писав:І нічого там не розходиться... Все сходиться...
ок сходиться, можливо я координати не правильно переписав з pdf коли перевіряв...

дайте мені той xls де не сходиться Савчук, а то я не можу зрозуміти, що ми перевіряємо...
бо виходить, що в екселі формулою все ок, тоді де помилка? можливо ви щось з еліпсоїдами накосячили?
zahidzem
Спец
Спец

Повідомлення zahidzem »

Иду сегодня отнаблюдаю 5 пунктов триангуляции. проверю их в RТК по zakpos, по LEYCA, постою в статике на них (благо есть 2 двухчастотных прибора), проверю свою базу и кому интересно вечером отпишусь по УСК-2000 что получил и с какой точностью. если кто хочет может установить свою базу.
Проверю ... С богом .... Кому интересно отправляйте сырые данные мне на почту zahidzem @ mail.ru
Востаннє редагувалось 30 травня 2013 14:08 користувачем zahidzem, всього редагувалось 8 разів.
Причина: А, взагалі, надалі такі повідомлення будуть видалятись без попередження
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

Раджу ознайомитися з постом шановного С.Савчука щодо створення УСК2000 та парметрів зв'язку з ETRS89/ETRF2000 ...
http://eps.com.ua/phpbb/viewtopic.php?f ... t=25#p7759
Відповісти