Землевпорядник - це, в принципі, і є така якась суміш із цих спеціальностей. UchobaDeputat33 писав:А по мне, так надо учить економистов, агрономов, юристов нашей специальности! - Лицензионные условия требуют!
Землевпорядна освіта: бути чи не бути?
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
- werewolf
- Спец
- Репутація: 5
- Область: Запорізька
- Місце роботи: Інше
Re: Землевпорядна освіта: бути чи не бути?
-
- Спец
- Репутація: 0
- Область: Київська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Ну, во-первых, дипломы землеустроителей сейчас в цене, можно даже и не работать.IgorFIZ писав:І справді, провчившись 5 років на денній формі навчання в Докучаєва і потім прийшовши на виробництво (ДЗК) у мене виникло питання "Чому мене навчали на протязі 5р.????" Безумовно, базу знань я отримав, але на цьому все і закінчується. Викладачі слабо орієнтуються в тому, що насправді діється на виробництві!!! Написавши диплом на кафедрі землевпорядного проектування, де мене навчали складати "схемы ротации севооборотов, выход перегноя с гол. КРС, ширину захвата сеялок и веялок" я і досі не знайшов де я можу використати ці знання. Питання навіщо це?????? Ті хто навчається на заочному відділенні - вже працюють, орієнтуються в цих питаннях, а ось коли ти приходиш після 5р. навчання то у тебе довгий час круглі очі від здивування.
Во-вторых лишних знаний не бывает.
В-третьих вы получили системное образование, а навыки практической работы получите уже непосредственно на производстве.
В-четвертых, фактическое землеустройство на Украине еще и не начиналось, сейчас работа в основном для юристов и курьеров.
По итогам голосования можно сделать вывод, что землеустроителей с образованием на сайте не много.
И Ваши знания ,полученные в институте, пригодятся когда большинство граждан и юрлиц оформит право собственности на землю.
Я за то, что юрист должен быть юристом, учитель - учителем, землеустроитель - землеустроителем!
- milla
- Вже не початківець
- Область: Житомирська
Согласна полностью. Тоже выпускница этого же вуза, тоже заочно. Кто хотел получить знания - большинство преподавателей никогда не отказывали!!!BOS писав:Некогда читать весь форум, поэтому может повторю чьи-то слова: если человек толковый и хочет учиться, то все-равно какой институт, а если нет, то опять-же все равно!!!
Сама заочно закончила Ровенский университет, большинство преподователей там ценят старательных студентов.
Есть у меня коллеги, закончившие Харьковский (некоторые совсем недавно), я бы не сказала, что их уровень полученных знаний на порядок выше. В области "новых технологий" нам дали гораздо больше знаний.
Шановні форумчани,
підскажіть, будь ласка, де можна в Києві пройти курси підвищення кваліфікації для землевпорядників ?
підскажіть, будь ласка, де можна в Києві пройти курси підвищення кваліфікації для землевпорядників ?
- dexter3000
- Спец
- Репутація: 10
- Область: м.Київ
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
Найближчим часом має розпочати Національний університет біоресурсів і природокористування України (бувший Національний аграрний університет) - м. Київ, вул. Васильківська, 17, тел. 258-11-54 (контакт.: Решетник Петро Михайлович, Кольоса Людмила Леонідівна). Цей ВУЗ поки єдиний уклав угоду з Держкомземом.Dolya писав:підскажіть, будь ласка, де можна в Києві пройти курси підвищення кваліфікації для землевпорядників ?
- Oleg
- Спец
- Репутація: 82
- Область: Волинська
Ви, трішки, тему читаєте? Чи я помиляюсь в чомусь? НАУ - це який університет?akei писав:Киевский институт Землевпорядкування при НАУ
- Nat
- Спец
- Репутація: 3
- Область: Дніпропетровська
Не по темі
[quote="Admin"]НАУ - це який університет?[/quote]
Подумалось, а якщо землевпорядкуванню навчають ще десь, крім вузів, винесених в опитування, то ті навчальні заклади чимось "не такі"?
(нє, може я теж щось не розумію
)
Подумалось, а якщо землевпорядкуванню навчають ще десь, крім вузів, винесених в опитування, то ті навчальні заклади чимось "не такі"?

- Volodar
- Спец
- Репутація: 53
НАУ - це щось звязане з авіацією - там, в небі, також потрібні землевпорядники ;-)Nat писав:Не по теміПодумалось, а якщо землевпорядкуванню навчають ще десь, крім вузів, винесених в опитування, то ті навчальні заклади чимось "не такі"?(нє, може я теж щось не розумію
)
національний аграрний університет
- Nat
- Спец
- Репутація: 3
- Область: Дніпропетровська
Я теж саме так і прочитала013x писав:національний аграрний університет

dexter3000 писав:...Національний університет біоресурсів і природокористування України (бувший Національний аграрний університет) ...
- dexter3000
- Спец
Гм. Как я понимаю, в данном случае под "НАУ" имеется в виду Национальный авиационный университет (http://izit.ln.ua/main_ua.htm). Учится там может и недорого, но учитывая то, что изначально землеустроителей-преподавателей там вообще не было, то на профессиональном уровне могут рассказать, в лучшем случае, что-нибудь про ГИС.akei писав:Киевский институт Землевпорядкування при НАУ тоже не плохой ВУЗ, я его заканчивал. Там очень хорошие преподователи именно професионалы, и относительно не дорого.
Самое главное желание учится и разбираться
Добрый день.
Подскажите пожалуйста на каком конкретно форуме можно задать вопросы относительно сдачи экзамена по експертну грошову оценку?
Подскажите пожалуйста на каком конкретно форуме можно задать вопросы относительно сдачи экзамена по експертну грошову оценку?
- dexter3000
- Спец
Можно и на этом. Можно тут - http://www.vikno.com.ua/forum.htm.yuliya писав:Подскажите пожалуйста на каком конкретно форуме можно задать вопросы относительно сдачи экзамена по експертну грошову оценку?
Меня интересует вот что -
год практики на одной фирме и отчёт по оценке для экзамена только один (а не два как того требует комиссия на экзамен), если оформиться теперь на другую фирму - и второй отчёт будет уже с другого предприятия?
И вот с этими отчётами я могу ехать на экзамен?
год практики на одной фирме и отчёт по оценке для экзамена только один (а не два как того требует комиссия на экзамен), если оформиться теперь на другую фирму - и второй отчёт будет уже с другого предприятия?
И вот с этими отчётами я могу ехать на экзамен?
- dexter3000
- Спец
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... g=z1178-07yuliya писав:год практики на одной фирме и отчёт по оценке для экзамена только один (а не два как того требует комиссия на экзамен), если оформиться теперь на другую фирму - и второй отчёт будет уже с другого предприятия?
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... g=z1052-074. Зміни в порядку стажування
4.1. Зміна бази стажування та (або) керівника стажування може відбуватися за таких підстав:
ліквідації або реорганізації суб'єкта оціночної діяльності;
письмової відмови суб'єкта оціночної діяльності;
письмової відмови керівника стажування;
виникнення обставин непереборної сили на строк понад один місяць, що унеможливлюють виконання всіх вимог, що висуваються для організації стажування;
звільнення керівника стажування.
4.2. Про наявність підстав для зміни бази стажування та (або) керівника стажування оцінювач-стажист письмово повідомляє навчальний заклад та надає документ, що є підставою для зміни бази стажування (керівника стажування).
Навчальний заклад зобов'язаний протягом двадцяти днів організувати стажування оцінювача-стажиста на іншій базі стажування (в іншого керівника стажування), у тому числі з урахуванням пропозицій оцінювача-стажиста.
4.3. У разі зміни керівника стажування без зміни бази стажування подовження терміну стажування не відбувається.
4.4. Держземагентство та навчальні заклади сприяють вирішенню спірних питань з організації стажування оцінювачів-стажистів.
При переходе из одной базы стажировки в другую, необходимо подписать документы о том, какая часть программы стажировки была выполнена на первом предприятии (календарный план), какие подготовлены отчеты. Продолжение стажировки на втором предприятии должно производиться с учётом уже пройденного. Мне кажется, что два отчёта из разных баз стажировки допустимы. Но, в любом случае, имеет смысл проконсультироваться с учебным заведением, в котором получена базовая подготовка, ибо стажировка выпускников - это и его ответственность.2.2. До заяви оцінювачі-стажисти додають такі документи:
календарний план стажування, підписаний керівником стажування;
звіти з експертної грошової оцінки земельних ділянок, у складанні яких брав участь оцінювач-стажист під час стажування, підписані керівником стажування, іншими оцінювачами, що проводили експертну грошову оцінку земельних ділянок, оцінювачем-стажистом та оформлені відповідно до вимог законодавства;
рекомендація оцінювача-стажиста, надана керівником стажування.
Додано через 17 днів 4 годин 46 хвилин 2 секунди:
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
- Deputat33
- Спец
- Репутація: 4
В Росії взагалі попиту на спеціальність "землевпорядкування" немає
- Oleg
- Спец
- Репутація: 82
Чому здивувались? :shock:чебурашка писав:Ух ты почитала я и удивилась
- Volodar
- Спец
- Репутація: 53
З чого Ви таке взяли???чебурашка писав:тому что очень мало людей учится в этом Вузе.
- dexter3000
- Спец
Это один из ведущих землеустроительных ВУЗов Украины.чебурашка писав:тому что очень мало людей учится в этом Вузе.
- Deputat33
- Спец
- Репутація: 4
Землевпорядників які вміють проектувати сівозміни (розробляти проекти землеустрою) є лише в Харкові, Києві, Львові, Чернівцях, Одесі, Сімферополі.
так бувша "сельхозакадемия" Лідер по рейтингам ВНЗ (вузів) по кількості студентів та друку підручників, кількості Професорів на факультеті землевпорядкування! див.
так бувша "сельхозакадемия" Лідер по рейтингам ВНЗ (вузів) по кількості студентів та друку підручників, кількості Професорів на факультеті землевпорядкування! див.
- amenshun
- Спец
- Репутація: 1
- Область: Сумська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Сельхозакадемия, НАУ, НУБиП, - как не назови, а ВУЗ серьёзный!
-
- Спец
- Область: м.Севастополь
Бути! Яка б не була але це освіта.
Через некоторое время.... которое, конечно, у всех неодинаково... к сотрудникам этих органов начинают сами собой прилипать денежки ... правда тоже в разных размерах ... :)чебурашка писав: хочу пойти работать в земельные ресурсы для опыта. но капец. с такой зарплатой конечно. далеко не пойдешь. Вот и что теперь делать?
- IgorNIS
- Спец
- Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)
Більше 10 років працюю у відділі, і щось не ліпли грошенята.Егор писав:Через некоторое время.... которое, конечно, у всех неодинаково... к сотрудникам этих органов начинают сами собой прилипать денежки ... правда тоже в разных размерах ...
Правда є одне но - но корупції у нас не має.
Можливо цим усе і сказано.