Акт видано з помилкою
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
-
- Спец
- Репутація: 0
- Область: Вінницька
- Місце роботи: Приватні проектні організації
- Dreder
- Спец
- Область: Полтавська
- Місце роботи: Інше
Ну є витяг з ДЗК, але в правоустановлюючому документі виправлення, що неприпустимо по міркам законодавства. Я дійшов такої практики: помилка в ПІБ встановлюємо юридичний факт, що це одна і та ж особа, помилка в кадастровому номері витяг з ДЗК + довідка з Держземагенства, що помилково присвоєний кадастровий номер згідно індексних карт при реєстрації використовувати дані з ДЗК. Коли держакт покреслений, то мабуть хана.GrafDemetrius писав:Выход наверное один - получить вытяг (файл заново пройти), найти решение и в юстицию топать... Цена вопроса - грн 600... (250-300 грн файл, 53 оплата в ДЗА, и 240 в юстицию)
- Solpadeine
- Спец
- Область: Дніпропетровська
- Контактна інформація:
-
- Спец
- Область: Хмельницька
- Місце роботи: ДЗК(область, район)
яке ж вибіркове правосуддя Ви чините!!! Ви коли працювали в Держкомземі, допускали помилки при присвоєнні кадастрових номерів, бо вручну вели журнали визначення номерів? Людина, яка в 2012 році вносила дані в ПРС не виявила дублювання, сталась заміна обмінних файлів, як результат - один кад. номери на дві ділянки. Буває...Є... Законодавством не врегульовано питання заміни державних актів із помилками, не написано, що робити реєстраційній службі. І от Ви тепер сидите в новому кабінеті і вирішуєте - синій акт беру (бо є витяг з ДЗК і довідка про виявлення дублювання та визначення нового номеру), а зелений не беру бо в ньому бачте ІК немає!!!ВСЄ В СУД! Через такий двозначний підхід і законодавців і кабінетних бюрократів страждають люди, які і так вже від них постраждали. То якщо закрити очі на одне, то чому не закрити на інше? Чому ніхто не боїться відповідальності за помилу, але всі бояться відповідальності за її виправлення!!!?Solpadeine писав:якщо "сині" державні акти - там по коду ще можна прив'язатись... а "червоні" і "зелені" - тільки через суд...
- DeNos
- Спец
- Область: Миколаївська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Перепрошую, але саме ці люди обрали ту владу, яка тепер всіх нас "має"... а реєстратор підставляти себе (я думаю як і кожен з нас на його місці) небуде. Висновки робіть самі. Хоча можливо я і помиляюсь. Ви звичайно можете заперечити, що конкретна людина не голосувала за тих людей які зараз при владі , але ж також нічого не зробила щоб вони цієї влади позбулись. Тому й "маємо те що маємо".Юлія 1985 писав:Через такий двозначний підхід і законодавців і кабінетних бюрократів страждають люди, які і так вже від них постраждали
- Solpadeine
- Спец
- Контактна інформація:
код платника податків - один з основних ідентифікаторів людини... і якщо код в "синьому" держакті співпадає з копією картки платника податків, виданої ОДПІ, ще можна розмовляти про те, що це одна й та ж сама людина... але в зелених і червоних актах крім П.І.Б. нічогісінько нема...Юлія 1985 писав:яке ж вибіркове правосуддя

- Solpadeine
- Спец
- Контактна інформація:
- Solpadeine
- Спец
- Контактна інформація:
ну якщо крім адреси помилок нема - я б пропустивPogannka писав:тобто, Solpadeine, думаєте пройде?

- Solpadeine
- Спец
- Контактна інформація:
теж синенький? інші дані співпадають?Pogannka писав:а якщо в прізвищі помилка?
Востаннє редагувалось 26 березня 2013 21:51 користувачем Solpadeine, всього редагувалось 1 раз.
- Solpadeine
- Спец
- Контактна інформація:
а нафіга їм (вибачаюсь за латинуPogannka писав:люди звертаються в райзем для видачі нових держактів

-
- Спец
- Репутація: -4
- Область: Київська
- Місце роботи: Інші недержавні проектні організації
А якщо наприклад помилку в зеленому акті в прізвищі. Держреєстраційна служба написала, що: при виявленні помилки в державному акті необхідно звернутися до відповідного державного кадастрового реєстратора з заявою про виявлення та виправлення помилки, потім коли реєстратор встановить дійсність помилки він має видати витяг ДЗК з правильними даними. А людина вже з цим витягом іде до реєстраційної служби.
5+5=? Але хоч хтось це вже пробував? Pisatel
5+5=? Але хоч хтось це вже пробував? Pisatel
-
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
Виправлення дати підпису начальника віддліу Держкомзему на Державному акті
Доброго дня,
У ході перевірки документів продавця для придбання земельної ділянки (я покупець) було знайдено орфографічне виправлення дати підпису начальника віддліу Держкомзему на Державному акті. Просто обвели правильні дати поверх неправильних. Одні нотаріуси кажуть що цей акт зіпсований і не можуть оформити договір купівлі-продажу і право власності, деякі кажуть що це не проблема і з все зроблять. Не має чіткої позиції у такій ситуації навіть у нотаріусів. Скажіть, навіть коли нотаріус оформить право власності по такому актові чи можуть бути проблеми у майбутньому у мене, як у покупця землі, адже договір оформлений на підставі зіпсованого акта. Ще одна річ архівна копія Держ акта має такі самі виправлення. Який баран це зробив??? Нових актів не видають... на жаль...
Якщо хтось може допомогти у такій ситуації та порадити стосовно купівля такої землі з "зіпсованим актом" буду вдячним.
Дмитрий
У ході перевірки документів продавця для придбання земельної ділянки (я покупець) було знайдено орфографічне виправлення дати підпису начальника віддліу Держкомзему на Державному акті. Просто обвели правильні дати поверх неправильних. Одні нотаріуси кажуть що цей акт зіпсований і не можуть оформити договір купівлі-продажу і право власності, деякі кажуть що це не проблема і з все зроблять. Не має чіткої позиції у такій ситуації навіть у нотаріусів. Скажіть, навіть коли нотаріус оформить право власності по такому актові чи можуть бути проблеми у майбутньому у мене, як у покупця землі, адже договір оформлений на підставі зіпсованого акта. Ще одна річ архівна копія Держ акта має такі самі виправлення. Який баран це зробив??? Нових актів не видають... на жаль...
Якщо хтось може допомогти у такій ситуації та порадити стосовно купівля такої землі з "зіпсованим актом" буду вдячним.
Дмитрий
- Ангелина
- Спец
- Репутація: 4
- Область: Кіровоградська
- Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)
Діма, якщо у Державному акті на землю виправлення такаго плану(підпису, дати), то вам як покупцям потрібно добре подумати, чи потрібні вам такі проблеми. Перш за все,коли ви звернетися до реєстраторів про надання витягу з НКС, то не кожен державний реєстратор на такий акт надасть вам витяг. Мені здається, що краще через суд визнати цей акт не дійсний а на підтставі рішення суду, ради та технічки по встановленню меж зареєструвати цей об'єкт і піти оформляти далі у нотаріуса купівлю-продаж.
-
А скільки суд може зайняти часу і грошей? і Яка взагалі процедура?
[upd=1369379839][/upd]
Припустимо продавець звернеться до суду. Яка це процедура, скільки це займе часу і його грошей? Є пропозиція одного нотаріуса взяти довідку про підтвердження даних держ акті там де його видали зіпсованим. Але наскільки це буде виправданням...
[upd=1369379839][/upd]
Припустимо продавець звернеться до суду. Яка це процедура, скільки це займе часу і його грошей? Є пропозиція одного нотаріуса взяти довідку про підтвердження даних держ акті там де його видали зіпсованим. Але наскільки це буде виправданням...
- Solpadeine
- Спец
- Контактна інформація:
- Ангелина
- Спец
- Репутація: 4
- Область: Кіровоградська
- Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)
zinder. А скільки суд може зайняти часу і грошей? і Яка взагалі процедура?
Додано через 46 секунд:
Припустимо продавець звернеться до суду. Яка це процедура, скільки це займе часу і його грошей? Є пропозиція одного нотаріуса взяти довідку про підтвердження даних держ акті там де його видали зіпсованим. Але наскільки це буде виправданням..
Ну.... суд забере декілька місяців а грошей теж чимало

-
Вчора був у державного реєстратора прав на майно, вони сказали, що нічого кримінального тут немає та порекомендували продавцю написати заяву до держзем відділу (там де видали такий акт) з проханням підтвердити дані держ акту зокрема дату, яка виправлена та отримати такий лист. Він може бути підтвердженням факту випарвлення та посиланням на правильну дату підпису держ акту.
І ще одне - витяг, який необхідний для продажу ділянки продавець узяв, там дата стоїть правильна. То чи може ця проблема не є такою гострою? І до суду не обов'язкоово ідти... Адже думаю ця затянеться не на один місяць
Дмитро
І ще одне - витяг, який необхідний для продажу ділянки продавець узяв, там дата стоїть правильна. То чи може ця проблема не є такою гострою? І до суду не обов'язкоово ідти... Адже думаю ця затянеться не на один місяць
Дмитро