Це якщо проект на ПЗС зроблений, а так по всіх картографічних матеріалах землі житлової та громадської забудовиAstreya писав: ↑01 березня 2018 12:32прибрежка це категорія - водний фон
Прибережна смуга
Все, що стосується приватизаціїї земельних ділянок
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
- ппзкб
- Спец
- Репутація: 669
- Область: Вінницька
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
Astreya,
ппзкб
-
- Спец
- Репутація: 149
- Область: Харківська
Андрей1978
- ппзкб
- Спец
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
Андрей1978, в межах ПЗС у власність не надається. хоча якщо омс захоче то передасть і нічого їм за то не буде
ппзкб
Astreya
- ппзкб
- Спец
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
Astreya, Правильно. ПЗС встановлюється згідно ЗКУ, а категорія змінюється проектом. Якось так ось
ппзкб
-
- Спец
- Репутація: 397
- Область: Київська
- Місце роботи: Інше
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
ппзкб, в такому разі, передача в оренду ділянок з ПЗС можлива за проектами землеустрою, з переведенням ПЗС в категорію водного фонду. Це землі з обмеженою господарською діяльністю, коли ви робите ТД і передаєте ділянку з ПЗС для ОЖБ, як ви показуєте обмеження, яке по площі дорівнює площі ділянки? Щось тут не то.
P/s я маю на увазі випадок, як у прикладі з ділянками 0,1 га і 0,05 га
P/s я маю на увазі випадок, як у прикладі з ділянками 0,1 га і 0,05 га
Astreya
- ппзкб
- Спец
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
Astreya, Читайте уважніше, спочатку робиться одна ціля ділянка на 0.15 га де вказується 0.05 га ПЗС, а потім робиться розподіл цієї ділянки по межі ПЗС, в даному прикладі на 0.1 га та 0,05 га. Ми робимо ТД одразу на 2 ділянки бо наш райзем нам так дозволяє, по суті мені байдуже, це замовнику роблять краще в фінансовому плані.
, особливо про переведення?
де таке написано?Astreya писав: ↑01 березня 2018 14:12передача в оренду ділянок з ПЗС можлива за проектами землеустрою, з переведенням ПЗС в категорію водного фонду.

ппзкб
-
- Спец
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
читаю...ви поділили ділянку на дві ділянки. На ділянку з меншою площею поширюється обмеження у використанні ,яке за площею дорівнює площі ділянки
малося на увазі оформлення ділянки меншою площею в вашому прикладі, через проект з переведенням ПЗС в категорію водного фонду.
___
ПЗС - це категорія водний фонд. В кодексах прописано. земельному і водному. Якщо ви її встановлюєте то аж ніяк не технічною документацією.
Astreya
- ппзкб
- Спец
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
Astreya, ось цитата з ЗКУ: Прибережні захисні смуги встановлюються на земельних ділянках усіх категорій земель, крім земель морського транспорту. Тобто не тільки водний фонд.
А ось ще: Межі встановлених прибережних захисних смуг і пляжних зон зазначаються в документації з землеустрою, кадастрових планах земельних ділянок, а також у містобудівній документаці. Ключеве слово "зазначають", що виконавець і робить в ТД.
А ось ще: Межі встановлених прибережних захисних смуг і пляжних зон зазначаються в документації з землеустрою, кадастрових планах земельних ділянок, а також у містобудівній документаці. Ключеве слово "зазначають", що виконавець і робить в ТД.
ппзкб
-
- Спец
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
ппзкб, я вам про це і говорила, що встановлюються на землях всих категорій.
Встановлюються за проектами землеустрою. І відносяться до категорії водного фонду.
Відправлено через 6 хвилин 6 секунд:
ви оформляєте під ОЖБ ділянку, на якій ПЗС на всю площу ділянки. ПЗС - це землі з режимом обмеженої господарської діяльності. Чи можливо в даному випадку використовувати ділянку за цільовим призначенням, а саме для ОЖБ, якщо будівництво в ПЗС заборонено
______
див: т.58 ЗКУ - Склад земель водного фонду пункт б). та ст. 4 водного кодексу, також ст. 61 ЗКУ
Встановлюються за проектами землеустрою. І відносяться до категорії водного фонду.
Відправлено через 6 хвилин 6 секунд:
ви оформляєте під ОЖБ ділянку, на якій ПЗС на всю площу ділянки. ПЗС - це землі з режимом обмеженої господарської діяльності. Чи можливо в даному випадку використовувати ділянку за цільовим призначенням, а саме для ОЖБ, якщо будівництво в ПЗС заборонено

______
див: т.58 ЗКУ - Склад земель водного фонду пункт б). та ст. 4 водного кодексу, також ст. 61 ЗКУ
Astreya
Прибережна смуга
-
2
- Цитата
На первый понятно почему ТД - право собственности на жилой дом. На каком основании формируется второй ("чистый") участок по ТД? Почему не по проекту?
Или это основание:
?
AnTreY
- ппзкб
- Спец
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
Astreya,
Я взагалі то не спорю, я описав ситуацію як робиться в нашому регіоні. А пару рокі назад робив ТД для укладання оренди в зоні ПЗС по наказу обл. управління для ОСГ, і нічого - затвердили.
Де це зазначено конкретно вкажіть будь ласкаAstreya писав: ↑01 березня 2018 15:02 І відносяться до категорії водного фонду.
це не до мене питанння. І хто сказав що ділянка буде використовуавтись саме для будівництва, вона буде використовуватись для обслуговування будинкуAstreya писав: ↑01 березня 2018 15:02Чи можливо в даному випадку використовувати ділянку за цільовим призначенням, а саме для ОЖБ, якщо будівництво в ПЗС заборонено

Я взагалі то не спорю, я описав ситуацію як робиться в нашому регіоні. А пару рокі назад робив ТД для укладання оренди в зоні ПЗС по наказу обл. управління для ОСГ, і нічого - затвердили.
ппзкб
-
- Спец
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
я ж зазначала. Стаття 58 ЗКУ, стаття 4 водного кодексу.
дане цільове таке передбачає.
Astreya
- ппзкб
- Спец
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
AnTreY, Я вище писав про це
Astreya, Ви все ж таки не уважно читаєте ))) Згідно того ж ЗКУ ст.60 ми ЗАЗНАЧАЄМО ПЗС в ТД, а встановлювати її буде той хто буде розробляти ПВ і відповідно відносити до водного фонду
Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:ппзкб писав: ↑01 березня 2018 12:27У нас такий варіант проходить, хоча в ідеалі треба спочатку зробити 0.15 га, потім розділити на 0.1 і 0.05.
Astreya, Ви все ж таки не уважно читаєте ))) Згідно того ж ЗКУ ст.60 ми ЗАЗНАЧАЄМО ПЗС в ТД, а встановлювати її буде той хто буде розробляти ПВ і відповідно відносити до водного фонду
Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Воно передбачає будівництво і ОБСЛУГОВУВАННЯ. Читайте, читайте і все побачитеAstreya писав: ↑01 березня 2018 16:12дане цільове таке передбача

ппзкб
-
- Спец
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
ппзкб, це ви не уважно читаєте. ЩО ви ЗАЗНАЧАЄТЕ? межі встановлених:
та ж сама ст.61, яку ви мені приводите: Межі встановлених прибережних захисних смуг і пляжних зон зазначаються в документації з землеустрою, кадастрових планах земельних ділянок, а також у містобудівній документації
та ж сама ст.61, яку ви мені приводите: Межі встановлених прибережних захисних смуг і пляжних зон зазначаються в документації з землеустрою, кадастрових планах земельних ділянок, а також у містобудівній документації
Astreya
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
Востаннє редагувалось 01 березня 2018 16:25 користувачем AnTreY, всього редагувалось 1 раз.
AnTreY
Astreya
- ппзкб
- Спец
Прибережна смуга
-
3
- Цитата
AnTreY, Просто ділянка була перед цим проінвентаризована. А взагалі хоч рік у нас і 2018, але ...опа така ж як і завжди і скрізь напевно. Прав той у кого більше прав, бабло перемагає зло і т.д і т.п.
Ми з вами тут сперечаємось про те як просто оформити ділянку в ПЗС (навіть не у власність), а тим часом дніпровські береги під самий уріз води забудовуюються тими хто ці ж закони пише, і по х... їм водний кодекс, земельний карний, бо там же і депутати і судді і прокурори.
Закриваєм мабуть цю дискусію, бо щось я хвилюватись починаю, а мої нерви мені дорожче за істину )))
Ми з вами тут сперечаємось про те як просто оформити ділянку в ПЗС (навіть не у власність), а тим часом дніпровські береги під самий уріз води забудовуюються тими хто ці ж закони пише, і по х... їм водний кодекс, земельний карний, бо там же і депутати і судді і прокурори.
Закриваєм мабуть цю дискусію, бо щось я хвилюватись починаю, а мої нерви мені дорожче за істину )))
ппзкб
-
- Спец
- Репутація: 0
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
а як оформити зем ділянку громадянину в селі де стоїть будинок не менше 50р. а пзс накриває всю ділянку та ще трохи через дорогу.
проект не розроблявся та не планується
Canjok3005
- ппзкб
- Спец
Прибережна смуга
-
3
- Цитата
Canjok3005, Розумієте яка хрень, так поставлене наше законодавство, що легше сказати і зробити як не можна, а як можна це Вам наврядчи хтось толком підкаже
ппзкб
-
- Спец
- Репутація: 227
- Область: Закарпатська
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
Доброго дня, шановні колеги 
Не доводилося поки що робити подібний вид проектів (встановлення меж водного фонду), тому хотів би поцікавитися у когось більш досвідченого, тим більше, що у нас в районі подібного поки що ніхто не виконував.
Постанова N1094 від 25.08.2004 р. "Про затвердження Порядку розроблення проектів землеустрою з організації та встановлення меж територій природно-заповідного фонду, іншого природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного та історико-культурного призначення" втратила чинність, тож залишається користуватися тільки ЗК та ВК, а там конкретики мало.
Може в когось знайдеться актуальна "коза"?
А ще цікаво як виглядає обмінник для прибережки?

Не доводилося поки що робити подібний вид проектів (встановлення меж водного фонду), тому хотів би поцікавитися у когось більш досвідченого, тим більше, що у нас в районі подібного поки що ніхто не виконував.
Постанова N1094 від 25.08.2004 р. "Про затвердження Порядку розроблення проектів землеустрою з організації та встановлення меж територій природно-заповідного фонду, іншого природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного та історико-культурного призначення" втратила чинність, тож залишається користуватися тільки ЗК та ВК, а там конкретики мало.
Може в когось знайдеться актуальна "коза"?
А ще цікаво як виглядає обмінник для прибережки?
murrrchik
-
- Спец
- Репутація: 314
- Область: Рівненська
Прибережна смуга
-
4
- Цитата
Повідомлення Sergio_Berlusconi »
На даний час це дуже болюча тема, якою ніхто займатися не хоче і питання навіть не у козі, а в корові яка всім заправляє. Дуже вже це питання проблемне. На мій хлопський розум це питання мали б піднімати не землевпорядники навіть, а представники водного господарства і не на регіональному, а на загальнодержавному рівні. Зловживань у ПЗС - космічні. За нові проекти братися - собі дорожче, а 90% відповідальності лежатиме на СІЗі. І знову ж як на цей вид документації дивляться в тій чи іншій області - не готовий сказати. Але якщо це частина Дніпра під Києвом, чи частинка рівнинної річки в селі Задрипанці - ціна питання і зацікавленості інша. При наших умах у верхах до цього часу розробили б програму, яка б встановила паспорти на кожний природній водоток від струмка до великих річок зі своїми правилами гри як ті ж генплани, а якщо б вилазили косяки, то вже за внесенням змін у паспорти на основі якихочь відомчих рад. Одне діло коли Ви відводете людині 0,15 га, а інше коли Ви будуєте міст національного чи міжнародного значення.
Може десь не правий, але якщо є якась стара документаці і питання яким володію, то за таку роботу берусь, а робити при теперішніх умовах велосипед - то краще самоката не виходить
Може десь не правий, але якщо є якась стара документаці і питання яким володію, то за таку роботу берусь, а робити при теперішніх умовах велосипед - то краще самоката не виходить

Sergio_Berlusconi
-
- Молоденький(ка)
- Репутація: 3
- Область: Одеська
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
доброго дня, запроектуйте просто охоронну зону навколо інженерних комун. (якщо канава була призначена для зрошення, осушення, збору/відводу води то це інженерні комунікації а не водний фонд)!!!Nat писав: ↑26 січня 2012 15:16На рахунок другого - канави чи меліораційні канали всеодно не вказуються.
Канави та меліоративні канали вказуються у статті 91 ВКУ! Нею слід керуватися. Якщо нема проекту тої канави, то слід розробляти окремий проект для встановлення смуги відведення, т.я. смуги відведення є землями водного фонду.
olegsss писав:
Беріть відстань як для "малих річок та потічків" - не ошибетесь..
Ну то 25 метрів, як не крути, а менше не буде. Для каналів можна обгрунтувати меншу смугу, т.я. смуги відведення встановлюються з урахуванням умов експлуатації.
Vladimir_
-
- Спец
- Репутація: 227
- Область: Закарпатська
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
Sergio_Berlusconi, Ви абсолютно праві і я сам приблизно до такого висновку дійшов, вивчивши ситуацію, тому і звернувся по допомогу.
Навіть в області нам не спромоглися показати зразок подібної документації, виготовлений за останні два роки, а зробити треба. Доведеться робити самокат самотужки і пробувати його штовхати у потрібному напрямку.
Навіть в області нам не спромоглися показати зразок подібної документації, виготовлений за останні два роки, а зробити треба. Доведеться робити самокат самотужки і пробувати його штовхати у потрібному напрямку.
murrrchik
-
- Молоденький(ка)
- Репутація: 3
- Область: Одеська
Прибережна смуга
-
0
- Цитата
доброго дня, навіть якщо такий проект по встановленню ПЗС буде розроблятися, то тільки відповідно до містоб. документації, та по існуючій забудові. розробники пзс ПОВИННІ виключити цю зем. ділянку.Canjok3005 писав: ↑01 березня 2018 16:47а як оформити зем ділянку громадянину в селі де стоїть будинок не менше 50р. а пзс накриває всю ділянку та ще трохи через дорогу.
Vladimir_