Сітка польових доріг
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
- Volodar
- Спец
- Репутація: 53
- Область: Житомирська
- Місце роботи: Інше
Ну це як де. В нас проекти організації території земельних часток паїв обовязково містили баланси площ (трансофрмацію угідь) - до розпаювання і після, з пропозиціями віднести до земель запасу ділянки, які заросли лісом, під проектними польовими дорогами і т.д. Проекти погоджувалися розпорядженням РДА, і затверджувалися загальними зборами...solim писав:Важливий момент - є чітко визначені землі, які не паювалися і дороги туди не відносяться. Враховуючи, що пайовики не приймали рішення (майже завжди) відмовитися від цих земель, юридично - це землі приватної (сумісної) власності, право якими не посвідчене.
Навіть якщо так "натягувати", то все рівно ДІЛЯНКА, і аж ніяк не ЗЕМЛІ. Див Ваше попередня повідомлення:dexter3000 писав:Скажімо так - це нерозподілена земельна ділянка, що була передана у власність КСП, відповідно до державного акту на право колективної власності. Її почали ділити, але недоділили.
на мій погляд поняття "нерозподілена" і "недоділена" різні.dexter3000 писав:Може краще нехай паї та невитребувані землі залишаються саме паями та землями, а не земельними ділянками?
-
- Спец
- Репутація: 0
В проектах розпаювання, Ви описуєте, містились пропозиції віднести ділянки під проеткними дорогами до земель запасу. Якщо цей проект затверджувався загальними зборами, погоджувався владою, то логічним буде розуміти, що всі погоджуються з тим, що це землі запасу (державна земля).Volodar писав:Ну це як де. В нас проекти організації території земельних часток паїв обовязково містили баланси площ (трансофрмацію угідь) - до розпаювання і після, з пропозиціями віднести до земель запасу ділянки, які заросли лісом, під проектними польовими дорогами і т.д. Проекти погоджувалися розпорядженням РДА, і затверджувалися загальними зборами...
Хм. Тоді на підставі нього робимо технічку по виділеню їх в натурі , присвоюємо кадастровий номер, реєструємо право власності за державою - передаємо в оренду як земельну ділянку. Як тоді визначити вид сг угідь? Звісно, найкраще отримувати орендну плату як з ріллі. Якщо так, то тоді така ділянка (коли прийде час) не зможе буде використана як дорога.
- Volodar
- Спец
Теоретично:Борщ писав:Як тоді визначити вид сг угідь? Звісно, найкраще отримувати орендну плату як з ріллі. Якщо так, то тоді така ділянка (коли прийде час) не зможе буде використана як дорога.
4. Земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва використовуються відповідно до розроблених та затверджених в установленому порядку проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачають заходи з охорони земель.
-
- Спец
Volodar, погодьтеся що це "брєд".
Спробую пояснити.
Для чого були придумані ці проеткні дороги? Далеко не для того щоб починаючи з 2010 влада використала це як привід наповнення бюджету, а с/г інспектори могли стригти капусту в того чи іншого с/г виробника.
В першу чергу, для того, щоб коли власники паїв сформують собі земельні ділянки, могли до них по чомусь підїхати. Є такі власники. Хочуть вони самостійно (?!) обробляти землю товарного с/г виробництва. Треба відбити йому дорогу до своєї ділянки. Я - орендар. В мене в оренді 39 із 40 земельних ділянок. Зробив проект ЕЕОС бо в мене більше 100 га. Не передбачено ним виділення дороги, бо маю я договір оренди на ці дороги і плачу як за ріллю. Не маю бажання з власником укладати якісь договори суборенди і т.д. Який в нього вихід? "Кукурузнік"?
Спробую пояснити.
Для чого були придумані ці проеткні дороги? Далеко не для того щоб починаючи з 2010 влада використала це як привід наповнення бюджету, а с/г інспектори могли стригти капусту в того чи іншого с/г виробника.
В першу чергу, для того, щоб коли власники паїв сформують собі земельні ділянки, могли до них по чомусь підїхати. Є такі власники. Хочуть вони самостійно (?!) обробляти землю товарного с/г виробництва. Треба відбити йому дорогу до своєї ділянки. Я - орендар. В мене в оренді 39 із 40 земельних ділянок. Зробив проект ЕЕОС бо в мене більше 100 га. Не передбачено ним виділення дороги, бо маю я договір оренди на ці дороги і плачу як за ріллю. Не маю бажання з власником укладати якісь договори суборенди і т.д. Який в нього вихід? "Кукурузнік"?
- Volodar
- Спец
В чому проблема? заставити того одного приєднатися до 39 і укласти з Вами договір оренди? Якщо використовувати польові дороги як ріллю, то ви самі відповіли, хоч я писав "теоретично"Борщ писав:Який в нього вихід? "Кукурузнік"?
І чому це брєд?Борщ писав:Зробив проект ЕЕОС бо в мене більше 100 га. Не передбачено ним виділення дороги, бо маю я договір оренди на ці дороги і плачу як за ріллю.
якщо глибше то брєд - розпайовувати державні землі.Борщ писав:погодьтеся що це "брєд".
-
- Спец
Відповім Вам як практик, це буває дуже не просто.Volodar писав:В чому проблема? заставити того одного приєднатися до 39 і укласти з Вами договір оренди?
Чиї права ним (ЕЕОС) порушуються? Право власника добратися до своєї ділянки, чи право орендаря проваджувати свою діяльність відповідно проекту.чому це брєд?
Згоден, алеж вже понад 15 років пройшло. Якось прижились, є плюси-мінуси. Навіщо придумувати додаткові доїлки?якщо глибше то брєд - розпайовувати державні землі.
- Volodar
- Спец
це про ЕЕОС? чи про оренду проектних доріг?Борщ писав:Навіщо придумувати додаткові доїлки?
я щось не зовсім розумію: ЕЕОС і право власника добратися до своєї ділянки це ж різні речі. Чи я помиляюся?Борщ писав:Чиї права ним (ЕЕОС) порушуються? Право власника добратися до своєї ділянки, чи право орендаря проваджувати свою діяльність відповідно проекту.
Ви запитали як правомірно польові дороги використовувати як рілля, я запропонував варіант - ЕЕОС. Є ще більш фантастичні - консолідація і проект землеустрою щодо впорядкування існуючих землеволодінь і землекористувань...Звичайно можна і просто на підставі договору оренди з РДА на земельну ділянку як рілля, а не польова дороа з аргументацією що вона лише проектна. В мене районі щодоного договору на польові дороги не має і не скоро буде...Легше заплатить інспектору facepalm
-
- Спец
і те і те.це про ЕЕОС? чи про оренду проектних доріг?
Що таке дорога? Це те по чому можна їхати. Проектна польова дорога це теж щось таке, щоб можна було доїхати до ділянки. Візуально її не має бо вона (якщо і існує там) розорена. Нехай вона визначена існуючим проектом ЕЕОС як рілля, і орендується по законному договорі. Яким чином добереться власник до своєї земельної ділянки? Мав би по проеткній дорозі але вона розорена. Чи законо? Законно.я щось не зовсім розумію: ЕЕОС і право власника добратися до своєї ділянки це ж різні речі. Чи я помиляюся?
Ненастарчиш..Легше заплатить інспектору facepalm
- Сергiй64
- Спец
- Репутація: 67
- Область: Вінницька
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Сітка польових доріг
Шановні колеги, хто останнім часом мав справу з проектними дорогами?. хто розпоряджається ними? хто передає в оренду? може щось нове було в законодавстві? підкажіть.
Сітка польових доріг
Все покрито мраком )Сергiй64 писав: Шановні колеги, хто останнім часом мав справу з проектними дорогами?. хто розпоряджається ними? хто передає в оренду? може щось нове було в законодавстві? підкажіть.
Сітка польових доріг
Але ж вихід має якийсь бути, можливо Рада нехай надає дозвіл на розробку тех.док по встановленню, відновленню меж цих польових доріг і передає в оренду користувачу 75% єдиного масиву?frimen писав:Все покрито мраком )
- ппзкб
- Спец
- Репутація: 669
Сітка польових доріг
Shurazem, Навіщо тех.док? Їхні межі давно встановленні проектом розпаювання. А от хто має право ними розпоряджатися - оце питання
- ппзкб
- Спец
- Репутація: 669
Сітка польових доріг
Astreya, Можливо. Мені траплялись документи де так званим "соціальним договором" польові (проектні) дороги передавались в оренду ОМС. Але наврядчи це юридично вірно.
- юлія 2019
- Вже не початківець
- Репутація: -3
- Область: Рівненська
- Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування
Сітка польових доріг
Доброго дня! Хто на сьогоднішній день розпочав роботи по інвентаризації земель під польовими дорогами? Цікавить все - від прийняття рішень с/ради про проведення даних робіт і т.д.
-
- Репутація: 1
- Область: Харківська
Сітка польових доріг
Добрий день! А чому інвентаризація? А якщо в проекті організації території земельних часток (паїв) вказані польові запроектовані дороги (площа, межі та т.ін), проект затверджувався загальною площею в т.ч. і дороги, а у власність передавалась тільки рілля, то чи можливо робити через технічну документацію?
- Prometheus
- Спец
- Репутація: 321
Сітка польових доріг
юлія 2019, Я найблищим часом почну технічку щодо встановлення робить. Там все просто, є розпайовка, там є проектні дороги і є рішення с/р. Єдине питання це суміжники
-
- Спец
- Репутація: 73
- Область: Полтавська
Сітка польових доріг
Решение на технички (и на какой вид)?
- Prometheus
- Спец
-
- Спец
Сітка польових доріг
Так нельзя делать, почитай "Вісник" от апреля, 8 страница. Там расписано об этом.
- Prometheus
- Спец
-
- Спец
Сітка польових доріг
Сбросил в лс.
- Prometheus
- Спец
Сітка польових доріг
Dima R,
Не зручні для читання фото. А от Кодекс гарно читається
Внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки, місце розташування яких визначено за проектами землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв), які розроблені до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення складу, змісту та порядку погодження документації із землеустрою", відомості про які не внесені до Державного земельного кадастру, здійснюється за технічною документацією із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
{Пункт 1 розділу X доповнено абзацом п’ятим згідно із Законом № 497-VIII від 02.06.2015}
Можемо подебатувати. Якщо там написано що робиться тільки через інвентаризацію, то може автору варто роботу поміняти
Не зручні для читання фото. А от Кодекс гарно читається
Внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки, місце розташування яких визначено за проектами землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв), які розроблені до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення складу, змісту та порядку погодження документації із землеустрою", відомості про які не внесені до Державного земельного кадастру, здійснюється за технічною документацією із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
{Пункт 1 розділу X доповнено абзацом п’ятим згідно із Законом № 497-VIII від 02.06.2015}
Можемо подебатувати. Якщо там написано що робиться тільки через інвентаризацію, то може автору варто роботу поміняти
-
- Спец
Сітка польових доріг
Нет, спасибо. Делайте так, как считаете нужным.