Deputat33 писав:Взагалі - РАДІЄМО! бо:
раніше згідно ст 25 Закону "Про землеустрій" необхідно було розробляти проект створення нових землеволодінь і землекористувань, а з 1 травня технічну документацію без Експертизи!!!
Хоч поділ ділянки відноситься до проектних робіт!
Невже мені треба розробляти проект створення нових землеволодінь і землекористувань якщо ділянка в оренді. В змінах до кодексу та ЗУ Про землеустрій йдеться лише про поділ ділянки яка знаходиться у власності...
Також в змінах до ЗК (ст.94 п.6) від вересня 2008 року ти маєш право передавати частину земельної ділянки що знаходиться в оренді в суборенду. Відповідно критерій частина земельної ділянки є. А як реалізувати право передачі частини орендованої земельної ділянки в суборенду невідомо. Нотаріус хоче бачити єдиний об'єкт, як земельна ділянка, яка має певну кількість критеріїв (кадастровий номер, суміжників, розміри, площу). Хоча по суті можна вчиняти так як ми раніше (до змін по розподілу) робили, щодо ділянок які знаходяться у власності. А саме робимо план розподілу земельної ділянки (аналог кадастрового плану з доданими новими проектними межами) та йдем до нотаріуса та робимо договір суборенди де вказуємо частку (у вигляді дробі) земельної ділянки яку купуємо. Потім робимо документацію на ту ділянку, що знаходиться в суборенді.
Які є думки з цього приводу?
Також в змінах до ЗК (ст.94 п.4) від вересня 2008 року ти право оренди може відчуджуватися. А як мені вчинити якщо мені треба відчуджувати частину земельної ділянки (суборенда не підходить)? Невже треба розторгати старий договір оренди та виготовляти проект землеустрою на декілька земельних ділянок з подальшим укладанням договорів оренди на нових власників (або на частину яку хотіли відчудити на нового, а на решту на старого)???
Додано через 5 хвилин 4 секунди:
sanich писав: Господа о каком заявлении идет вообще речь?
Повністю згоден. Звідки виплила ця заява - не розумію. (Певно що підставою для виконання будь якої роботи є в тому числі заява або клопотання на ряду з розпорядженням, рішенням, договором та ін.). А при розподілі ти приймаєш в роботу та розробляєш тех.док. на лише підставі заяви. Але викреслюєш держакт згідно попередньої підстави.