Відмова голови сад. тов-ства підписати Акт передачі межових знаків через електроопору

Проектна документація - запитання,відповіді, поради
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Kosm
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)
Репутація: 2
Область: Чернігівська
Місце роботи: Інше

Відмова голови сад. тов-ства підписати Акт передачі межових знаків через електроопору

Повідомлення Kosm »

Добрий день! Голова садівничого товариства відмовляється підписати Акт прийомки-передачі межових знаків на зберігання. Акт складено Державним науково-дослідним та проектним інститутом землеустрою і підписано Виконавцем і сусідами. Голова пояснює відмову тим, що на нашій території стоїть електроопора 380 в, на відстані 1,1 м від паркану. Опора належить садовому товариству. Ми купили ділянку в 2012 р. неприватизованою, опора там була. Державний акт на право власності на земельну ділянку і кадастровий номер отримали в жовтні 2012 року. Потім на місці старого поламаного паркану ми поставили новий в тих же межах.
Повторна зйомка і прив’язка меж земельної ділянки була проведена в жовтні 2024 року Державним науково-дослідним та проектним інститутом землеустрою з метою внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Бо в ЦНАПі сказали, що ті межі, які в нас в документах, відрізняються від тих, що в системі. Довелося заново платити за помилки землемірів (тієї компанії вже не існує). Помилка не стосується тієї межі, біля якої стоїть опора.
Отже, державним органом двічі були підтверджені межі нашої ділянки, в 2012р., і в 2024 р., зараз площа нашої ділянки на кілька метрів менша, через виправлення помилок, зроблених в 2012 р.
На момент приватизації сусідньої ділянки в 2004 р. обидві ділянки були в тих самих межах. (Маємо ці документи, бо ми її теж купили в 2010 р., вже приватизованою). На момент купівлі мною ділянки (з опорою) в 2012 р. вона теж була в цих межах. На плані видно, що більша частина вулиці йде по тій же лінії, що й наша ділянка. Голова стверджує, що було самозахоплення території ще в 80-х роках колишніми користувачами нашої і інших ділянок. І вимагає або переставити весь паркан, або вигородити нішу, щоб був доступ до опори. Доступ є. За 12 років ніколи не було випадка, щоб до нас зверталися, а ми не надали доступу (до речі, ні разу не зверталися). Недавно на цій опорі інтернет-компанія встановила своє обладнання для інтернету і протягнули провід без нашого відома, отже доступ є.
Що нам робити? Чи може бути завершено процедуру без підпису голови товариства? І чи повинні ми нести відповідальність за скоєне задовго до нас (самозахоплення території)? Чи зобов’язані ми вигороджувати частину своєї території? Голова на мою заяву наклала резолюцію «на розгляд загальних зборів», які відбуваються раз на рік, в лютому-березні. І маю сумнів, що вирішення питань про межі приватизованих ділянок- це компетенція загальних зборів.
Буду вдячна за відповідь.
bu4apka
Спец
Спец
Репутація: 90
Область: Вінницька
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення bu4apka »

Акт прийоми,передачі межових знаків скасований ще з 2021 року
MAFIA
Спец
Спец
Репутація: 327
Область: Запорізька
Місце роботи: Юридичні послуги

Повідомлення MAFIA »

Kosm писав: 26 листопада 2024 22:32 Чи може бути завершено процедуру без підпису голови товариства?
Яку саме процедуру Ви маєте на увазі?
Kosm писав: 26 листопада 2024 22:32 Повторна зйомка і прив’язка меж земельної ділянки була проведена в жовтні 2024 року Державним науково-дослідним та проектним інститутом землеустрою з метою внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Що саме було предметом договору, який Ви уклали з інститутом землеустрою?
Kosm писав: 26 листопада 2024 22:32 Державний акт на право власності на земельну ділянку і кадастровий номер отримали в жовтні 2012 року.
Чи є у Вас витяг з ДЗК на цю ділянку? Чи Вам відмовляли у ЦНАПі у видачі витягу з ДЗК на цю ділянку через те, що в ДЗК відсутні відомості щодо неї?
Kosm
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)

Повідомлення Kosm »

Дякую! Мені його видали в Державному підприємстві "Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою" у складі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж ділянки в натурі.... Невже вони не знають про це? А що замість нього?
vitas007
Admin
Admin
Репутація: 821
Область: м.Київ

Повідомлення vitas007 »

Kosm, завантажте якийсь графічний матеріал або мітку або фото...
Kosm
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)

Повідомлення Kosm »

MAFIA писав: 27 листопада 2024 12:36 Kosm писав: ↑26 листопада 2024 22:32
Чи може бути завершено процедуру без підпису голови товариства?
Яку саме процедуру Ви маєте на увазі?

- Внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Kosm писав: ↑26 листопада 2024 22:32
Повторна зйомка і прив’язка меж земельної ділянки була проведена в жовтні 2024 року Державним науково-дослідним та проектним інститутом землеустрою з метою внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Що саме було предметом договору, який Ви уклали з інститутом землеустрою?

- Складання технічної документації із землеустрою.

Kosm писав: ↑26 листопада 2024 22:32
Державний акт на право власності на земельну ділянку і кадастровий номер отримали в жовтні 2012 року.
Чи є у Вас витяг з ДЗК на цю ділянку? Чи Вам відмовляли у ЦНАПі у видачі витягу з ДЗК на цю ділянку через те, що в ДЗК відсутні відомості щодо неї?
- Витяг ЦНАП не дав, бо в системі межі ділянки відрізняються від тих, що в мене на кадастровому плані, який я отримала в 2012 р на гербовому папері з голограмою (на ньому те ж, що в натурі). ЦНАП направив мене до землевпорядників , щоб провести зйомку повторно і виправити помилки. Ми так і зробили.

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
vitas007 писав: 27 листопада 2024 15:50
Відправлено через 4 хвилини 31 секунду:
vitas007 писав: 27 листопада 2024 15:50 Kosm, завантажте якийсь графічний матеріал або мітку або фото...
.
[/quote] Наприклад, який матеріал? Фото чого?
MAFIA
Спец
Спец
Репутація: 327
Область: Запорізька
Місце роботи: Юридичні послуги

Повідомлення MAFIA »

Kosm писав: 27 листопада 2024 16:00 ЦНАП направив мене до землевпорядників , щоб провести зйомку повторно і виправити помилки.
Для того, щоб виправляти помилки, треба отримати документ, у якому ці помилки будуть. Отримайте витяг з ДЗК або онлайн, або в якомусь іншому ЦНАПі, Вам ніхто не забороняє цього зробити, витрати щось порядку 200-300грн.
Якщо там помилки з накладками на інші зареєстровані ділянки, це один варіант. А якщо Ваша ділянка "сидить" на місці, є, приміром, сантиметрові відмінності від даних держакту - реєструйте права і забудьте вже про той держакт.
А щодо опори кооперативу, навіть якщо вона є на Вашій ділянці - ніхто не забороняє власнику тієї опори (ще питання, хто її власник) укласти з Вами як власником ділянки ДОГОВІР СЕРВІТУТУ. Я так розумію, Ви в першу чергу - за)))
Kosm писав: 27 листопада 2024 15:44 Мені його видали в Державному підприємстві "Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою" у складі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж ділянки в натурі.... Невже вони не знають про це? А що замість нього?
Не дуже зрозуміло, що Ви маєте на увазі. Напишіть кадастровий номер ділянки, якщо хочете більш предметні поради
Kosm
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)

Повідомлення Kosm »

MAFIA писав: 27 листопада 2024 16:15 Для того, щоб виправляти помилки, треба отримати документ, у якому ці помилки будуть. Отримайте витяг з ДЗК або онлайн, або в якомусь іншому ЦНАПі, Вам ніхто не забороняє цього зробити, витрати щось порядку 200-300грн.
-ЦНАП видав нам такий документ, і землевпорядники це врахували.
MAFIA писав: 27 листопада 2024 16:15Якщо там помилки з накладками на інші зареєстровані ділянки, це один варіант. А якщо Ваша ділянка "сидить" на місці, є, приміром, сантиметрові відмінності від даних держакту - реєструйте права і забудьте вже про той держакт.
- В нас три суміжні ділянки, помилки з накладками на теж наші ділянки. По одній я вже отримала всі документи, в тому числі, витяг з ДЗК, і в реєстр все внесено. Там підпис голови не вимагався.
MAFIA писав: 27 листопада 2024 16:15"реєструйте права і забудьте вже про той держакт."
- Як я можу це зробити, якщо без підписаного Акту прийомки-передачі межових знаків документи не підпише директор інституту? До цієї ділянки підв'язана третя наша ділянка, і по ній ми теж не можемо закінчити процес внесення в Реєстр і отримати документи.
MAFIA писав: 27 листопада 2024 16:15А щодо опори кооперативу, навіть якщо вона є на Вашій ділянці - ніхто не забороняє власнику тієї опори (ще питання, хто її власник) укласти з Вами як власником ділянки ДОГОВІР СЕРВІТУТУ. Я так розумію, Ви в першу чергу - за)))
-Власник опори и внутрішніх електромереж с/т є садове товариство. Землевпорядники для урегулювання ситуації наклали на нашій ділянці обмеження (охоронну зону ліній електропередач), на 3 м (47 кв.м.) від паркану хоч були здивовані, бо зазвичай охоронна зона накладається від 10 кв, а в нас 0,4 кв.

Щодо договору сервітуту, не знаю, що це таке, погуглила. Мабуть, непоганий вихід з положення, але голова може так само не погодитись його підписувати, як і акт передачі, поки ми не вигородимо частину території. Обмеження (охоронну зону) вона й дивитися не стала, хоч робилося воно для неї.

Проблема в тому, що там, швидше за все, і справді було самозахоплення в 80-х роках і опора потрапила всередину ділянки (там майже вся вулиця така), в 2004 р. сусідня ділянка вже була приватизована в цих межах, що й зараз, в 2010 ми її купили в таких межах.
А спірна ділянка куплена в 2012 р. неприватизованою, і вже ми її приватизували в тих же межах, що зараз. Ні про яке самозахоплення ми не знали протягом 12 років.
Дякую Вам за терпіння!
atb
Спец
Спец
Репутація: 37

Повідомлення atb »

Це не землевпорядники...якщо вони не знають що до 1кв охоронна зона 2м. Хай голова дає бумагу що він власник цієї опори...бо через певний період вони всі передають на баланс обленерго

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
І тоді погоджувати треба не з головою а з обленерго

Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
Знайдіть нормального виконавця...це дуже важко

Відправлено через 8 хвилин 14 секунд:
У нас в Рівному інститут проінвентаризували ліс і неправильно зробили конфігурацію + зареєстрували зі зміщенням на 50м. На моє прохання виправити лажу сказали що ліс до них не звертався. А в лісі сказали що вони не спеціалісти щоб брати на себе відповідальність що воно неправильно. Хоч візуально по карті навіть дитина бачить що щось не так....Шапіто ще те. А наш доблесний центр дзк проінвентаризували державну землю по області...повключав туди чужі приватизовані ділянки з старими актами без кад.номерів + повключали прибережки а тепер кажуть якщо вони зробили щось неправильно то звертайтесь в суд. Слова колишнього начальника головка. А тепер те "чудо" відкрило ПП і продовжує робить лажу.

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
От така вона реальність
Kosm
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)

Повідомлення Kosm »

atb писав: 28 листопада 2024 09:25 Це не землевпорядники...якщо вони не знають що до 1кв охоронна зона 2м. Хай голова дає бумагу що він власник цієї опори...бо через певний період вони всі передають на баланс обленерго
Дякую! Опора й справді належить Товариству. Електролінія належить РЕС тільки до трансформатора, а лінія, що йде по вулицях дачного масиву належить товариству. Тому мені нічого не дасть та бумага. Є ділянки, де опори майже посеред ділянки, то хіба вони будуть переносити паркани на 4-5 м? І такого повно не лише на дачних масивах, а і в приватній забудові по всій Україні.

Відправлено через 10 хвилин 37 секунд:
atb писав: 28 листопада 2024 09:25 Знайдіть нормального виконавця...це дуже важко
Знайшла. Державний інститут землеустрою. За три ділянки заплатила майже три мої пенсії (по 3 тис. грн. за кожну). З мене вже досить приватних фірм, які наробили в 2012 році помилок, а тепер їх взагалі ліквідовано, і я плачу гроші за виправлення їхніх помилок.

Подзвонила вчора в інститут щодо того, що Акт передачі з 2021 року не є обов'язковим. Мені відповіли, що так, але для перестраховки, щоб з ними ніхто не почав судитися, вони такий акт роблять, і директор інституту без нього не підпише.
Погуглила. ось що знайшла: "такі зміни в законодавстві, насправді, нічого суттєвого не змінюють у процедурі приватизації землі. Стаття 198 ЗКУ залишилась без змін, відповідно до якої, до складу кадастрових зйомок входить погодження меж земельної ділянки з суміжними власниками та землекористувачами. Яким шляхом це погодження буде відбуватися, враховуючи скасування Інструкції, залишається на розсуд землевпорядників. Це буде складання акту чи підписи на абрисі – кожен вирішує сам. Чіткості дій після скасування Інструкції немає.
Відтак, скасування Інструкції не спростило процедуру погодження меж земельних ділянок, як підписувались межі, так і підписуються далі. Напевно, якби на Публічній кадастровій карті був порядок, то й погоджувати межі не було необхідно, хоча – це не єдина причина. Є купа випадків, коли паркани встановлюються де завгодно, от тільки не по межі, яка повинна відповідати правовстановлюючому документу на землю. Тому єдиний вихід у таких справах – це зафіксувати все на папері, щоб претензій щодо меж ніхто не мав."
З сусідами в нас повний порядок. А з головою був конфлікт щодо її самоуправства з іншого питання, от і триває її "страшна помста".
atb
Спец
Спец

Повідомлення atb »

Kosm писав: 27 листопада 2024 17:05 Власник опори и внутрішніх електромереж с/т є садове товариство. Землевпорядники для урегулювання ситуації наклали на нашій ділянці обмеження (охоронну зону ліній електропередач), на 3 м (47 кв.м.) від паркану хоч були здивовані, бо зазвичай охоронна зона накладається від 10 кв, а в нас 0,4 кв.
спитайте директора чи він в курсі що таке леп 0.4кв бо в нашому інституті на нараді свого часу зібрались і "порішали" що не будуть відкладать охоронну зону від крайніх проводів як в правилах, а від стовпів, щоб не "плутатись". Я думаю ваш директор не сильно відрізняється від інших так як структура одна. А приватна чи державна грає тільки роль від вас коли ви з ними укладаєте договір прописуєте всі нюанси і робите оплату після виконаної роботи.
І якщо вам дають папери на підпис то вони вже мають буть підписані директором а не коли він захоче
Kosm
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)

Повідомлення Kosm »

Так для нас це ролі не грає. З директором я не спілкувалась, тільки з інженером і начальником виробничого відділу.
Проблема тільки в тому, що голова товариства не підписує акт передачі і вперто вважає це самозахопленням (хоч воно було за багато років до нас, якщо взагалі було), і вимагає вигородити частину території. Хоч за 12 років до нас жодного разу не зверталися з проханням надати доступ, отже, він або не був потрібен, або нормально мали доступ за нашої відсутності. Інтернет-компанія на цю опору цієї осені повісила своє обладнання і провід, ми й не знали про це.
Оплата робіт землевпорядників була наперед.

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
atb писав: 28 листопада 2024 12:13 спитайте директора чи він в курсі що таке леп 0.4кв бо в нашому інституті на нараді свого часу зібрались і "порішали" що не будуть відкладать охоронну зону від крайніх проводів як в правилах, а від стовпів, щоб не "плутатись". Я думаю ваш директор не сильно відрізняється від інших так як структура одна. А приватна чи державна грає тільки роль від вас коли ви з ними укладаєте договір прописуєте всі нюанси і робите оплату після виконаної роботи.
І якщо вам дають папери на підпис то вони вже мають буть підписані директором а не коли він захоче
Так для нас це ролі не грає. З директором я не спілкувалась, тільки з інженером і начальником виробничого відділу.
Проблема тільки в тому, що голова товариства не підписує акт передачі і вперто вважає це самозахопленням (хоч воно було за багато років до нас, якщо взагалі було), і вимагає вигородити частину території. Хоч за 12 років до нас жодного разу не зверталися з проханням надати доступ, отже, він або не був потрібен, або нормально мали доступ за нашої відсутності. Інтернет-компанія на цю опору цієї осені повісила своє обладнання і провід, ми й не знали про це.
Оплата робіт землевпорядників була наперед.
Щойно подивилась - директором підписано. Але справа стоїть.
atb
Спец
Спец

Повідомлення atb »

Ну так і за що ви заплатили якщо справа стоїть? Чому ви в договорі не сказали свої умови. Будь який тендер іде післяоплата. Якщо ваш виконавець каже що акт не обов'язковий то хай подають на реєстрацію без тих підписів. Наприклад якщо мене хтось рекомендує я беру аванс. Якщо людина незнайома оплата після результату
Скиньте цей акт передачі...цікаво почитать цей шедевр
Kosm
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)

Повідомлення Kosm »

atb писав: 29 листопада 2024 08:56Ну так і за що ви заплатили якщо справа стоїть? Чому ви в договорі не сказали свої умови. Будь який тендер іде післяоплата. Якщо ваш виконавець каже що акт не обов'язковий то хай подають на реєстрацію без тих підписів
Ми звернулися до ДЕРЖАВНОЇ установи, вважаючи, що її робота регламентується законодавством і нормативними актами. Звідки нам було знати, що потрібен договір? Ми подали заявку, нам дали номер рахунку, ми зробили оплату 9 тис. грн. за три ділянки. Договір, кажуть, що в них є, один на всі три ділянки, віддадуть нам наш примірник, коли зроблять все.
Spoiler
1000039617.jpg
1000039616.jpg
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
atb
Спец
Спец

Повідомлення atb »

То вони закріпили меж знаками встановленого зразка, але не уточнили якими і під час цього процесу були присутні сусіди...весело. ще й акт роблять в двох примірниках...добре, що хоч не в трьох, як більшість. Я то роблю в одному, а на держ.фонд вже з років 3 передаю тільки електронний варіант...але мабуть у ваших Державних "толкових" виконавців своя спецлінії для макулатури cy

Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
Почитайте в гуглі визначення договір...

Відправлено через 3 хвилини 41 секунду:
В нас що державна, що приватна установа проводить свою діяльність під одним і тим же законодавством. А тепер сходіть і скажіть їм, що хочете повернуть гроші.

Відправлено через 6 хвилин 59 секунд:
Коли все зроблять то віддають не договір, а акт прийомки виконаної роботи і то це не обов'язково...для перестраховки xD
Kosm
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)

Повідомлення Kosm »

Вони теж другий примірник акта роблять в електронному вигляді (я так розумію, що сканують мій примірник, бо підписи ставляться тільки на ньому.)
А хто ж мені ті гроші поверне і на якій підставі? Я так розумію, що мені тепер треба не з головою тов-ства боротися, а з державною структурою? Це ще "веселіше".
atb
Спец
Спец

Повідомлення atb »

Згідно ДБН Не підлягають відведенню у постійне користування земельні ділянки для
розміщення опор повітряних ліній електропередачі напругою 0,4 кВ та кабельних ліній
електропередачі, якщо останні знаходяться на глибині нижче 0,5 м від поверхні грунту
Але може в садового товариства свої ДБН, якщо вони такі розумні.
Kosm
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)

Повідомлення Kosm »

atb писав: 10 грудня 2024 09:30 Згідно ДБН Не підлягають відведенню у постійне користування земельні ділянки для
розміщення опор повітряних ліній електропередачі напругою 0,4 кВ
Дякую за відповідь. Але я тут чогось не зрозуміла. В нас опора саме під 0,4 кВ, і вона стояла на ділянці, яку нам "відвели в постійне користування", тобто, ми ділянку приватизували. Ми щось порушили? Чи я щось не розумію в термінології? Можете написати номер чи назву ДБН, може сама розберусь?

В нас ще цікаве з'ясувалось. Я була в адвоката, вона каже, що ми нічого не порушили, і що зараз нам варто не від голови підпис вимагати, а від землевпорядників, щоб вони вносили в систему без цього акта, або без підпису голови на ньому. Землевпорядники не погоджуються, перестраховуються, щоб голова товариства не подала на них до суду. Адвокат каже, що за останні 20 років не було випадка, щоб хтось судився з цим державним підприємством (інститутом... землеустрою).

Начальник відділу в інституті землеустрою каже, що для нього не є законом те, що в 2021 році акт прийомки-передачі став необов'язковим, а законом є Земельний Кодекс України, а в ньому в гл. 34 ст. 198 (кадастрові зйомки), 2. говориться, що "кадастрова зйомка включає: б). Погодження меж земельної ділянки з суміжними власниками та землекористувачами".

Пішла в Держкадастр. Там сказали, що нехай землевпорядники запустять в екстериторіалку. Тоді якщо в голови будуть претензії, то 1. вона не зможе , наприклад, звинуватити нас, що ми дали хабаря, і 2. Якщо надумає судитися, то їй це буде важче зробити, якщо відповідач в іншому місті. Але інституту землеустрою й такий варіант не підходить, бо кажуть, що раптом там щось не так, то їх позбавлять ліцензії.
Тут в технічній документації на приватизацію за 2012 р. ми знайшли ще деякі документи: 1. Довідку від 2012 р. з підписом голови товариства (нині покійного) з печаткою , що я є членом садівничого товариства і користуюсь ділянкою 546 кв.м. (а не 480, як стверджує нинішня голова товариства, все решту вважає самозахопленням, бо в 1986 році наділяли саме такі площі), 2. Акт відновлення та погодження меж (теж з підписом голови і печаткою товариства), теж 546 кв.м . 3. Розпорядження Чернігівської районної державної адміністрації від 2012 року: 1. затвердити технічні документації.... який посвідчує право власності громадян на земельну ділянку для ведення садівництва згідно додатку ( і в додатку площа 546 кв.м.) , 2. передати безоплатно у власність громадянам земельні ділянки с/г призначення та видати державні акти на право власності на земельні ділянки для ведення садівництва...

Тобто, якщо самозахоплення було, то задовго до нас (між 1986 і 2004 роком), і ми до нього не маємо відношення, бо купили сусідню ділянку в 2010 році, (вже приватизованою в 2004 р. в цих межах, що зараз) а цю, спірну ділянку в кінці 2011 р. і приватизували її в 2012.
Але вчора я разом з землевпорядниками дзвонили голові, вона все одно стоїть на своєму, що було самозахоплення і що електрик товариства вимагає вигородити опору. Коли стали наводити аргументи, вона просто відключилась, на повторний дзвінок не відповіла.
atb
Спец
Спец

Повідомлення atb »

Можна як варіант її окропити свяченою водою...може одумається...хоча шанси невеликі
А щоб ви великих надій не плекали на реєстраторів, то скажу, що є такі, що реєструють мох і болото і по сей день...
Ну і зі своєї практики, адвокатів толкових з землевпорядною освітою не зустрічав...в основному вони будують свою лінію захисту на юридичних неточностях, а не правильністю самої процедури оформлення. Норм. адвокат сказав би подать офіційно листом, щоб отримать офіційну відповідь, і щоб вона була підкріплена якимись нормами і законами, а не тільки її фантазіями. Колись такий пан Краснолуцький розказував на всю Україну, що акт треба і треба погоджувати, але дату не ставить...цирк. А потім він пішов на підвищення, як завжди. Як казав мій клієнт - "страна чудес".
Востаннє редагувалось 11 грудня 2024 17:22 користувачем atb, всього редагувалось 1 раз.
Kosm
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)

Повідомлення Kosm »

Kosm писав: 11 грудня 2024 16:17 А може підкажете ось це? Буду вдячна. Ви писали: Згідно ДБН Не підлягають відведенню у постійне користування земельні ділянки для
розміщення опор повітряних ліній електропередачі напругою 0,4 кВ ."
В нас опора саме під 0,4 кВ, і вона стояла на ділянці, яку нам "відвели в постійне користування", тобто, ми ділянку приватизували. Ми щось порушили? Чи я щось не розумію в термінології? Можете написати номер чи назву ДБН, може сама розберусь?
atb
Спец
Спец

Повідомлення atb »

Так Обленерго не вирізає ділянки під опорами 0.4кВ, а вони з якого переляку це вимагають? Є офіційні ДБН чи вони там в садовому товаристві, як Ватикан в Італії? Згідно правил ви маєте надавати доступ для обслуговування тих опор, якщо їм цього мало хай роблять сервітут через ділянку і оплачують його оформлення.
Spoiler
IMG-e92b0f974a6a75761be8e49329671d89-V.jpg
І взагалі той інститут показав вам загальну схему що вони наміряли по межам, як зареєстровані ділянки, додали це до свого "акту" в документацію? Може та голова хоче побачить, що погоджує, а не так, як Фендака зразок (зараз дуже популярний у спесіалістів) - якийсь квадрат на кад.плані, а як він прив'язаний на місцевості ніхто не знає...навіть виконавець cy

Є багато випадків коли люди судяться з інститутами...хай не вішає лапшу на вуха
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Kosm
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)

Повідомлення Kosm »

Ох, я вже не знаю, що голова товариства хоче... Вона вже акцентує увагу на самозахопленні.

Пише голова тов-ства:
Добрий вечір при отриманні ділянки електроопора була встановлена на землях загального користування . На даний час вона чомусь знаходиться на вашій ділянці ? Самозахопленя вчинили тому що приватизовували ви , а не попередні власники .Чекайте загальні збори."

Я пишу: "А загальні збори наділені повноваженнями вирішувати питання щодо чужої власності?"
Вона відповідає: " Так ви ж наділені правом вирішувати яку площу вам приватизувати ."
Я: "Ні, ми не наділені таким правом, і не ми вирішували, яку площу нам виділило Товариство."

І я їй надсилала копію довідки від голови товариства з підписом і печаткою, видану в 2012 році про те, що я є членом товариства і користуюсь ділянкою 546 кв.м. , а не 480. І акт відновлення та погодження земельної ділянки, підписаний в 2012 році сусідами і головою товариства, з печаткою. А ще -рішення районної ради про пепедачу у власність, теж на 546 кв.м. Ніде не фігурує 480 кв.м.
Вона вимагає стару книжку сплати членських внесків продавцем, яку я давно викинула в макулатуру, коли купила дачу і завела нову книжку.

Ось що вона пише:
"Я теж не маю права особисто приймати такі рішення і ставити підпис за все товариство .
Вам товариство виділило 4,80 на це є документ".
Я питаю: "Де той документ? Я його не бачила. Ким складений? В нас є ДЕРЖАВНИЙ акт і кадастровий номер."
Відповідає: "Я вам писала що є план розподілу садового товариства і підписаний всіма структурами . Я зверталась в держземкадастр і він вважається документом"
Пишу: "В мене нема такого документа. І я його не бачила."
Вона: " А чому цей документ повинен бути у вас ? Якщо це документ всього товариства ."

Ну цирк якийсь.
На прохання надіслати копію того "документа" вона відповіла:" Звертайтесь в письмовому вигляді."
На питання, на яку адресу надсилати заяву, не відповідає.
Ще вона писала: "Так якщо є порушення то я не беру на себе відповідальність ставити підпис. По вашій вулиці звертались люди я не підписала документи."
Пишу їй, що ми нічого не порушували.
Відповідь: "Приватизували частину земель загального користування ще й огородили електроопору" .
Я: "Чому не подаєте до суду, якщо є правопорушення?"
Вона:"Спочатку проведем загальні збори приймем рішення що робити в таких ситуаціях адже багато хто самозахватив . Потім будем подавати в суд якщо буде прийнято рішення про подачу в суд."

Дурдом "Веселка". Звідки нам було знати при купівлі , що там самозахоплення?
Голова товариства в книжечці виправив 480 на 546, ми собі подумали, що була якась помилка, і всі 12 років внески сплачували за 546 кв.м. і приватизували в тих межах, і паркан ставили на місці старого .

Мені цікаво: Якщо по нашій вулиці більшість ділянок вчинили самозахоплення між 1986 і 2004 роком (нас там не було до 2011 року), і приватизували, чи може вона вимагати розприватизації (чи не знаю, як це правильно називається). Хіба має закон зворотню силу, якщо навіть самозахоплення нерідко узаконюють, зі штрафами і без?
Відповісти