якщо Ви скористаєтеся пошуком по форуму - то знайдете.druzy писав:Добрий день!Поділіться, будь-ласка, зразком технічної документації на поділ земельної ділянки
Шаблони технічних документацій та проектів землеустрою.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
От мені цікаво, чим я завинив на цьому форумі, що всім допомагають, а мене завжди посилають в ... пошук.Шарлотта писав:якщо Ви скористаєтеся пошуком по форуму - то знайдете.
Мені треба купу часу витратити на пошук, а в когось під рукою - йому 2 хвилини скинути. Та й шукав я, не знайшов.
Я розумію - найлегше культурно послати, але навіщо тема, яка називається "Шаблони...", якщо в ній не можна попросити шаблон. До речі, чомусь інших в цій темі в пошук не послали.
Та й шаблони в 2013 році змінились, а нових ще ніхто не кидав.
так, я бачила. Питання в тому, чи передбачений якимись НПА шаблон самого Акту перенесення в натуру (на місцевість) меж охоронних зон? точніше, чи є законодавчі підстави відмовити у погодженні, наприклад ПВ, якщо у такому Акті відсутній підпис (не передбачений) представника РЕСу?kols писав:на цій сторінці /viewtopic.php?f=22&t=5567&start=140 Шаман виклав зразок свого проекту, та є
-
- Спец
- Репутація: 365
- Область: Одеська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Нет такого шаблона. В свои акты я еще добавляю "воды" из профильного законодавства что "ай-ай-ай низзя делать", например, базовые ограничения/предупреждения землевласника/користувача, например, по закону об электоэнергетике, если рассматриваем охр.зоны ЛЭП. То бишь акт охр.зон - продукт творчества землевпорядника, из предоставленного примера проекта отвода я бы убрал третью сторону - ОМС. Вы как проектант вручаете замовнику предписания и предупреждения. Оба погодились, расписались и точка)Pogannka писав:Питання в тому, чи передбачений якимись НПА шаблон самого Акту перенесення в натуру (на місцевість) меж охоронних зон?
- Шаман
- Спец
- Репутація: 0
- Область: Кіровоградська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
http://www.dazru.gov.ua/terra/control/u ... t_id=97888Pogannka писав:чи передбачений якимись НПА шаблон самого Акту перенесення в натуру (на місцевість) меж охоронних зон
Додано через 3 хвилини 4 секунди:
Согласен. Проект будет еще не раз "перетряхиваться". Поэтому смело можете публиковать свои комментарии - чего убрать, чего добавить. Главное - чтобы это было обоснованно.Azhimut писав:из предоставленного примера проекта отвода я бы убрал третью сторону - ОМС
Постанова КМУ "Про затвердження Типового договору про розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки" в Завданні на виконання робіт зазначено: "Виготовляється у трьох примірниках (один - замовнику, другий - органу по земельних ресурсах, третій - Державному фонду документації із землеустрою).Paradies писав:Підкажіть, буль ласка, в скількох примірниках тепер потрібно робити тех.док та проекти відведення? і де це прописано? дякую
Востаннє редагувалось 18 березня 2013 12:07 користувачем ValD, всього редагувалось 5 разів.
Причина: http://zemres.com/forum/faq.php?mode=bbcode#f4r0
Причина: http://zemres.com/forum/faq.php?mode=bbcode#f4r0
-
- Молоденький(ка)
- Репутація: 0
- Область: Чернігівська
- Місце роботи: Інше
Доброго дня друзі.
У мене є проблема із земельним відділом щодо реєстрації земельних ділянок (паїв), ситуація така: орендодавцям видано зелені державні акти, коли проводили розпаювання нездавалися обмінній файли по КСП, але кад номери на державних актах є.
На даний час нам необхідно виготовити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) зовнішніх меж земельної ділянки на умовах оренди для ведення товарного сільськогосподарського виробництва щоб зареєструвати земельні ділянки та в подальшому договори оренди землі.
Звернулися в земельний відділ щодо розяснення переліку документів до даної технічної документації, і нам відповіли спеціалісти, що повинна бути технічна документація в 3Х екземплярах, копія паспорта, ід кода завірена с/радою чи орендодавцем, а вобовязковому порядку завірена копія державного акту (нотаріально с/радою чи нотаріусом) та праустановчі документи на ТОВ. Питаю де прописано, чим мотивуєте, нічого неговорять, плечима пожимають.
Скажіть мені будь-ласка який пакет документів формується до даної технічної документації, щоб і непролетіть, бо збираюся звернутися з офоційним зверненям щодо даної тех докуменьації
У мене є проблема із земельним відділом щодо реєстрації земельних ділянок (паїв), ситуація така: орендодавцям видано зелені державні акти, коли проводили розпаювання нездавалися обмінній файли по КСП, але кад номери на державних актах є.
На даний час нам необхідно виготовити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) зовнішніх меж земельної ділянки на умовах оренди для ведення товарного сільськогосподарського виробництва щоб зареєструвати земельні ділянки та в подальшому договори оренди землі.
Звернулися в земельний відділ щодо розяснення переліку документів до даної технічної документації, і нам відповіли спеціалісти, що повинна бути технічна документація в 3Х екземплярах, копія паспорта, ід кода завірена с/радою чи орендодавцем, а вобовязковому порядку завірена копія державного акту (нотаріально с/радою чи нотаріусом) та праустановчі документи на ТОВ. Питаю де прописано, чим мотивуєте, нічого неговорять, плечима пожимають.
Скажіть мені будь-ласка який пакет документів формується до даної технічної документації, щоб і непролетіть, бо збираюся звернутися з офоційним зверненям щодо даної тех докуменьації
-
- Спец
- Репутація: -4
- Область: Луганська
- Місце роботи: Інші недержавні проектні організації
Ми отримували офіційне роз'яснення в обласному Управлінні Держземагентства про те що та як повинно бути завірено- "Керуйтесь Методикою проведення державної експертизи землевпорядної документації п.п 3.3.2magician писав:Питаю де прописано, чим мотивуєте
(але майте на увазі, що абзац 4 з п. 3.3.2 вилучено з Методики згідно наказу МІНІСТЕРСТВА АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ № 130 від 25.02.2013р.)
А взагалі кожен відділ або управління ДЗА це як окрема держава із своїми власними законами. V_Bobruisk Як то так...
2.8. Технічна документація із землеустрою щодо встановленняmagician писав:Скажіть мені будь-ласка який пакет документів формується до даної технічної документації, щоб і непролетіть, бо збираюся звернутися з офоційним зверненям щодо даної тех докуменьації
меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) включає:
пояснювальну записку, яка містить опис місця розташування
земельної ділянки, відомості про власника (користувача) земельної
ділянки, відомості про виконавця (виконавців), реквізити
відповідних ліцензій, необхідних для виконання робіт, відомості
про власників (користувачів) суміжних земельних ділянок, стислий
опис виконаних робіт; { Абзац другий пункту 2.8 розділу II із
змінами, внесеними згідно з Наказом Державного агентства земельних
ресурсів N 117 ( z0347-11 ) від 25.02.2011 }
технічне завдання на встановлення меж земельної ділянки в
натурі (на місцевості) (додаток 1);
копію документа, що посвідчує фізичну особу, або копію
свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи;
копію документа, що посвідчує право на земельну ділянку;
матеріали польових топографо-геодезичних робіт; { Абзац
шостий пункту 2.8 розділу II із змінами, внесеними згідно з
Наказом Державного агентства земельних ресурсів N 117 ( z0347-11 )
від 25.02.2011 }
план меж земельної ділянки, складений за результатами
кадастрової зйомки, на якому відображаються зовнішні межі
земельної ділянки із зазначенням власників (користувачів) суміжних
земельних ділянок, усі поворотні точки меж земельної ділянки,
лінійні проміри між точками по межах земельної ділянки, межі
вкраплених земельних ділянок із зазначенням їх власників
(користувачів). На бажання замовника замість плану меж земельної
ділянки може складатися кадастровий план земельної ділянки;
перелік обмежень у використанні земельної ділянки і наявні
земельні сервітути;
у разі необхідності документ, що підтверджує повноваження
особи діяти від імені власника (користувача) земельної ділянки при
встановленні меж земельної ділянки в натурі (на місцевості);
акт прийомки-передачі межових знаків на зберігання, який
включається до документації із землеустрою після виконання робіт
із встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та
закріплення їх межовими знаками (додаток 2).
http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/z0391-10
А в зем відділі обгрунтовують цю вимогу? Як я розумію якщо державні акти видані та вони зеленого кольору та з кадастровими номерами то ці земельні ділянки важаються зарєєстрованими, в розділі "ДОВІДКА" в НКС є розяснення що треба робити якщо правовстановлюючий документ виданий а ділянка відсутня в ДЗК (завантажується файл через функціонал "Архівні данні" та формується та роздруковується поземельна книга, а технічна документація щодо відновлення меж розробляється для визначення та присвоєння кадастрового номера та для внесення відомостей до ДЗКmagician писав:На даний час нам необхідно виготовити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) зовнішніх меж земельної ділянки на умовах оренди для ведення товарного сільськогосподарського виробництва щоб зареєструвати земельні ділянки та в подальшому договори оренди землі.
[upd=1364414894][/upd]
з цією пропозицією я не погоджуюсь, у зем відділі є другі примірники державних актів та технічні документації в архіві на підставі яких видавалися зазначені державні акти, на мою думку - нема необхідності завіряти зазначені копії документів. Одну завірену копію для технічки, потім міньюст також захоче завірені копії - це маразм!!!Johny писав:У вашому випадку це нотаріально посвідчені копіі зелелених державних актів:-)
[upd=1364415032][/upd]
Чим можете допомогти зем відділу так це надати якісні, первірені обмінні файли (з суміжниками, інформацію про власника, цільове, підставу) для формування поземельних книг у разі їх відсутності